(split from) Search doesn't work anymore

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
Locked
ModemGuru
Registered User
Posts: 24
Joined: Wed Oct 13, 2004 5:40 pm

(split from) Search doesn't work anymore

Post by ModemGuru » Sat Jun 21, 2008 3:39 pm

I also recently updated to php5 and mysql5 and am having the same issue only I am using the latest version of phpbb2. I have 3 installs on the server and one of the installs needs to remain v2 for some time to come due to some integrations with another script. I can search by author in all three of them, but none of them can perform a regular search...any ideas what else might be causing something like this?

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50812
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: Search doesn't work anymore

Post by stevemaury » Sat Jun 21, 2008 3:49 pm

You can try emptying (TRUNCATE) the 3 search_* tables (do NOT delete (DROP) them) and then using this MOD to rebuild the tables. You have nothing to lose as it doesn't work now.

http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=329629
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)

ModemGuru
Registered User
Posts: 24
Joined: Wed Oct 13, 2004 5:40 pm

Re: Search doesn't work anymore

Post by ModemGuru » Sat Jun 21, 2008 3:50 pm

stevemaury wrote:You can try emptying (TRUNCATE) the 3 search_* tables (do NOT delete (DROP) them) and then using this MOD to rebuild the tables. You have nothing to lose as it doesn't work now.

http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=329629
Have tried both TRUNCATE and DELETE and neither has helped.

However, I found this:

http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 2#p2806032

and am going to try it. I did run the SQL query and SQL couldn't find the word unless I added the % onto the end of it. I think I may have found the solution!!! Been banging my head on a table for about a week on this, hopefully it works. :)

User avatar
ric323
Former Team Member
Posts: 22909
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:33 am
Location: Melbourne, Australia
Name: Ric
Contact:

Re: Search doesn't work anymore

Post by ric323 » Sat Jun 21, 2008 10:46 pm

ModemGuru wrote: Have tried both TRUNCATE and DELETE and neither has helped.
TRUNCATE was only the first part of the solution, there is no search facility until after you rebuild the tables with the MOD he linked you to.
He specifically told you NOT to DELETE the tables.
The Knowledge Base contains solutions to many common problems!
How to fix "Doesn't have a default value" and "Incorrect string value: xxx for column 'post_text' " errors.
How to do a clean re-install of the latest phpBB3 version.
Problems with permissions? Read phpBB3 Permissions

Locked

Return to “2.0.x Support Forum”