General error errcode:13

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
Sunflare
Registered User
Posts: 7
Joined: Thu Dec 11, 2003 12:31 pm

General error errcode:13

Post by Sunflare » Thu Dec 11, 2003 12:41 pm

URL: membres.lycos.fr/limal21/boards
Template(s) used: chronicles
Any and all MODs: none
Do you use a port of phpBB: no
Version of phpBB: 2.0.6
Version of PHP: latest one
Which database server and version: don't know
Host: www.multimania.fr
Did someone install this for you/who: me
Is this an upgrade/from what to what: no
Is this a conversion/from what to what: no
Have you searched for your problem: yes
If so, what terms did you try: general error 13
State the nature of your problem: can't open any topic or subforum
Do you have a test account for us:

Code: Select all

SQL Error : 1 Can't create/write to file '/tmp/#sql3c2_840a_3.MYI' (Errcode: 13)

SELECT c.cat_id, c.cat_title, c.cat_order FROM phpbb_categories c, phpbb_forums f WHERE f.cat_id = c.cat_id GROUP BY c.cat_id, c.cat_title, c.cat_order ORDER BY c.cat_order

Line : 120
File : /data/members/free/multimania/fr/l/i/m/limal21/htdocs/board/includes/functions.php  
It worked yesterday ,but I can't acess any of the subforums now. I can't acess any topic but i do have access to the admin page.[/quote]

arhodes16
Former Team Member
Posts: 1034
Joined: Sun Mar 10, 2002 5:28 pm

Post by arhodes16 » Thu Dec 11, 2003 12:49 pm

You could try the following, entered using a tool such as phpMyAdmin:

Code: Select all

REPAIR TABLE phpbb_categories, phpbb_forums;
Try to take a backup first if possible. If the problem continues you need to contact your host - this is a mySQL issue.

Sunflare
Registered User
Posts: 7
Joined: Thu Dec 11, 2003 12:31 pm

Post by Sunflare » Thu Dec 11, 2003 12:52 pm

The problem is that while I know a little php , I'm a total morron when it comes to php :s

So you tell me to backup and then restore the database?

matt_sims101
Registered User
Posts: 536
Joined: Tue Jun 25, 2002 2:43 pm
Contact:

Post by matt_sims101 » Thu Dec 11, 2003 12:55 pm

someone also posted this in the styles board
http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=157691

CyberAlien said that "Directory /tmp is full. There is nothing you can do about it except for getting normal host"

Sunflare
Registered User
Posts: 7
Joined: Thu Dec 11, 2003 12:31 pm

Post by Sunflare » Thu Dec 11, 2003 12:59 pm

the site only takes 5mo out of the 50Mo limit , so it's a full space problem

matt_sims101
Registered User
Posts: 536
Joined: Tue Jun 25, 2002 2:43 pm
Contact:

Post by matt_sims101 » Thu Dec 11, 2003 1:01 pm

Sunflare wrote: the site only takes 5mo out of the 50Mo limit , so it's a full space problem


the database is separate to the total file space. it appears that lycos' free mysql databse is full or summit lol

Sunflare
Registered User
Posts: 7
Joined: Thu Dec 11, 2003 12:31 pm

Post by Sunflare » Thu Dec 11, 2003 1:04 pm

So there's nothing I can do?

Could a pruning make de db empty?

matt_sims101
Registered User
Posts: 536
Joined: Tue Jun 25, 2002 2:43 pm
Contact:

Post by matt_sims101 » Thu Dec 11, 2003 1:06 pm

Sunflare wrote: So there's nothing I can do?

Could a pruning make de db empty?


contact lycos customer support.

strobe
Registered User
Posts: 168
Joined: Thu Sep 18, 2003 9:53 pm
Location: Detroit, MI
Contact:

Post by strobe » Thu Dec 11, 2003 3:15 pm

matt_sims101 wrote:
Sunflare wrote:So there's nothing I can do?

Could a pruning make de db empty?


contact lycos customer support.


Or don't use Lycos at all :wink: ... But seriously, if the database is full, your best bet would be to contact Lycos.

To answer your question, pruning would eliminate some space, but I wouldn't recommend it. Each record is roughly 1.5k (give or take), so you're not talking about that much, and it's my experience that user's aren't too happy when you start pruning posts - even older ones.
** An official 'n00b' and provider of 'destructive advice' since December 17th, 2003 **

Still living in mom and dad's basement -- been at home since 74' and not leaving anytime soon!!!

Brucey, Brucey, Bruce - The Internet's Golden Goose.

Sunflare
Registered User
Posts: 7
Joined: Thu Dec 11, 2003 12:31 pm

Post by Sunflare » Thu Dec 11, 2003 3:21 pm

Or don't use Lycos at all Wink


I would ,but I need a free acount with php support!


have the users a limited space in the database? if so then purging it won't help that much...

EDIT: I tried to repair the tables, but it doesn't change anything

matt_sims101
Registered User
Posts: 536
Joined: Tue Jun 25, 2002 2:43 pm
Contact:

Post by matt_sims101 » Thu Dec 11, 2003 3:29 pm

Sunflare wrote:
Or don't use Lycos at all Wink


I would ,but I need a free acount with php support!


have the users a limited space in the database? if so then purging it won't help that much...

EDIT: I tried to repair the tables, but it doesn't change anything


backup the database (if you hant done so already) and set up your database at www.freesql.org
then modify the config.php file to point to that database instead of the lycos one.

Firas
Registered User
Posts: 2
Joined: Thu Dec 11, 2003 3:32 pm

Post by Firas » Thu Dec 11, 2003 4:17 pm

I too am facing the same problem and with lycos too.
How do I change the config.php file to make it point to the new sql database?

matt_sims101
Registered User
Posts: 536
Joined: Tue Jun 25, 2002 2:43 pm
Contact:

Post by matt_sims101 » Thu Dec 11, 2003 4:20 pm

Firas wrote: I too am facing the same problem and with lycos too.
How do I change the config.php file to make it point to the new sql database?


download it to your hard drive and edit in notepad with the new information

Sunflare
Registered User
Posts: 7
Joined: Thu Dec 11, 2003 12:31 pm

Post by Sunflare » Thu Dec 11, 2003 4:23 pm

I modified like that:

Code: Select all

$dbms = 'mysql';

$dbhost = 'freesql.org';
$dbname = 'limal_db';
$dbuser = 'limal21';
$dbpasswd = 'xxxxxxxxx';

$table_prefix = 'phpbb_';
But then how doI restore the db? When I change it Idon't have access to the admin panel at all!

Firas
Registered User
Posts: 2
Joined: Thu Dec 11, 2003 3:32 pm

Post by Firas » Thu Dec 11, 2003 8:28 pm

what about if I start afresh with the Lycos site. So lets say I copy the phpBB2 directory into my space and go to the install directory and try to link it directly from there to freesql.org.

How would I go about it? freesql offers mysql v4.

what should I fill in for the following fields:

Database Configuration
Database Server Hostname / DSN: ???
Your Database Name: (ok this i know since i created at freesql.org)
Database Username: (ditto)
Database Password: (ditto)
Prefix for tables in database: phpbb_

Admin Configuration
Admin Email Address:
Domain Name: ??? lycos or freesql
Server Port: ???
Script path: ???
Administrator Username:
Administrator Password:
Administrator Password [ Confirm ]:


before clicking on "start Install"...?

Locked

Return to “2.0.x Support Forum”