Here is my situation

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
redaudifor
Registered User
Posts: 421
Joined: Sat Feb 07, 2004 4:49 pm
Contact:

Here is my situation

Post by redaudifor »

i am using 1and1.com for my hosting (for my new site).. i am trying to get phpbb running on my site.. i have read all the installation and everything.

Does anybody have 1and1.com as their host, and are using phpbb. Or does anyone know the easiest way to get phpbb running on my site. It will be a Very low traffic forum.. Anyone have any help for me?? Thanks

aim-ahshoot123

ps.. love the phpbb set-up currently a over 1k post count meber in one that just opened.
User avatar
A_Jelly_Doughnut
Former Team Member
Posts: 34457
Joined: Sat Jan 18, 2003 1:26 am
Location: Where the Rivers Run
Contact:

Post by A_Jelly_Doughnut »

Yes, someone does use 1&1. AFAIK there are no known problems setting it up on their servers. So pleasee ask a more specific question...
A Donut's Blog
"Bach's Prelude (Cello Suite No. 1) is driving Indiana country roads in Autumn" - Ann Kish
redaudifor
Registered User
Posts: 421
Joined: Sat Feb 07, 2004 4:49 pm
Contact:

Post by redaudifor »

basically.. all i have done is downloaded the required software.. i have a ftp uploaded.. does anyone know this guy's aim for me to talk to him.

i don't know how to get started.. basically.
redaudifor
Registered User
Posts: 421
Joined: Sat Feb 07, 2004 4:49 pm
Contact:

Post by redaudifor »

afaik's sn??
redaudifor
Registered User
Posts: 421
Joined: Sat Feb 07, 2004 4:49 pm
Contact:

Post by redaudifor »

sry not trying to double post.. just trying to give a more sepific question...

i have phpbb downloaded.. How do i upload it to my site.. and start working?
do i use a wise-ftp account uploader thing?
User avatar
A_Jelly_Doughnut
Former Team Member
Posts: 34457
Joined: Sat Jan 18, 2003 1:26 am
Location: Where the Rivers Run
Contact:

Post by A_Jelly_Doughnut »

Yes, that is a start. Teh Orcale™ knows all.

BTW, AFAIK is an acronym, not a username ;)
A Donut's Blog
"Bach's Prelude (Cello Suite No. 1) is driving Indiana country roads in Autumn" - Ann Kish
User avatar
CTCNetwork
Former Team Member
Posts: 15424
Joined: Fri Dec 19, 2003 3:50 am
Location: In that Volvo behind you!
Contact:

one and one host

Post by CTCNetwork »

Hi,

I am using one & one to host my forum.

You should not have any problems or issues..

I did have in install problem, so called the tech support. He ran the install and it worked for him! I'll be damned if I know what I was doing wrong! ! !

They are Ok, just watch your usage statistics... :D
Density:- Not just a measurement~Its a whole way of Life.! ! !
| Welcome! | RTFM!!! | Search! It's Easy! | Problem? | Spam? | Advice! |
redaudifor
Registered User
Posts: 421
Joined: Sat Feb 07, 2004 4:49 pm
Contact:

Re: one and one host

Post by redaudifor »

CTCNetwork wrote: Hi,

I am using one & one to host my forum.

You should not have any problems or issues..

I did have in install problem, so called the tech support. He ran the install and it worked for him! I'll be damned if I know what I was doing wrong! ! !

They are Ok, just watch your usage statistics... :D


usage statistics??

and have you gotten it to work yet?
User avatar
CTCNetwork
Former Team Member
Posts: 15424
Joined: Fri Dec 19, 2003 3:50 am
Location: In that Volvo behind you!
Contact:

All Working Ok

Post by CTCNetwork »

Hi,

Yes, all working great . . . :D

I had an initial problem with the install, so spoke to a Tech. He ran it for me and didn't get my error message - Been fine since...

Usage statistics.. 8O

This will depend on the package you have. I have a business (sponsored) one so get :- 1 GB Web space, 300 Email accounts, 10,000 MB/month traffic. (traffic is both ways).

They are hosting all my domains too . . :D (as in the Uk one of mine was shut down :evil: )

Anything else, shout!
Density:- Not just a measurement~Its a whole way of Life.! ! !
| Welcome! | RTFM!!! | Search! It's Easy! | Problem? | Spam? | Advice! |
mangeewolf
Registered User
Posts: 1
Joined: Wed Feb 11, 2004 2:08 am

Post by mangeewolf »

ctcnetwork what was your install problem.
was it error 404 file not found.
no matter what i try to install or whos instructions i read that is all i get.
free site at 1and1 us.
User avatar
CTCNetwork
Former Team Member
Posts: 15424
Joined: Fri Dec 19, 2003 3:50 am
Location: In that Volvo behind you!
Contact:

Errors

Post by CTCNetwork »

Hi,

I was getting a number of database/script errors.. I wasn't being allowed to connect to the database.

My oneandone is the .co.uk people but the SERVERS are in Germany :D :D
Which is why I like them...

Never had a 404 error...
Density:- Not just a measurement~Its a whole way of Life.! ! !
| Welcome! | RTFM!!! | Search! It's Easy! | Problem? | Spam? | Advice! |
redaudifor
Registered User
Posts: 421
Joined: Sat Feb 07, 2004 4:49 pm
Contact:

Post by redaudifor »

AHH i still don't know how to get it started.
flogger12
Registered User
Posts: 14936
Joined: Tue Nov 25, 2003 2:13 am

Post by flogger12 »

1and1 should have sent you an email with all your info in it.
you need to ftp to your site or use the control panel they have, and upload all the files.
read the install intructions in the zip file in the docs folder. and you should be set.

robert
redaudifor
Registered User
Posts: 421
Joined: Sat Feb 07, 2004 4:49 pm
Contact:

Post by redaudifor »

did you use ftpwise to upload it.. (sep download)..

then go from there??

do you need to know html?
User avatar
Cryo
Registered User
Posts: 455
Joined: Tue Oct 21, 2003 5:28 pm
Location: Canada
Name: Chris

Post by Cryo »

i installed phpbb for so many people on 1and1 easy as pie error free if you need some help setting it up pm me otherwise you will be fine with the server. also i currently have 4 phpbb forums on 1and1 :wink:
"See in this world there's two kinds of people my friend:
those with loaded guns and those who dig"
Clint Eastwood
Locked

Return to “2.0.x Support Forum”