Having A Strange Issue.... Please Help...

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
Locked
KillzoneForums
Registered User
Posts: 3
Joined: Tue Mar 23, 2004 8:57 pm

Having A Strange Issue.... Please Help...

Post by KillzoneForums »

I began using phpbb forums on my site a couple weeks back. Everything has been great and I love how easy it is to use.

However, today, I went to post a reply to someone and after typing out the reply and hitting the submit button, I just got a screen that said "invalid_session".

I get the same screen when I try to log out, thinking that I needed log out and back in to fix it.

Then, when I click the link to go to the Admin menu, I get a Page Not Found error.

PLEASE tell me why no one can post to my forums and why I can't get into the Admin section.

Thanks!
User avatar
DiamondBack
Registered User
Posts: 766
Joined: Mon Jan 26, 2004 8:33 pm

Post by DiamondBack »

Fill out one of these so we can get a better picture of what is going on.
ALWAYS REMEMBER TO BACKUP ANY FILE YOU ARE GOING TO EDIT ! ! !

I recommend isphost.org for free phpbb installations
KillzoneForums
Registered User
Posts: 3
Joined: Tue Mar 23, 2004 8:57 pm

Post by KillzoneForums »

Sorry about that... here you go:

URL: www.killzone.com
Template(s) used: Not quite sure. Whatever came standard w/ our hosting package there.
Any and all MODs: No added Mods.
Do you use a port of phpBB: Not that I know of
Version of phpBB: 2.0.4
Version of PHP: 4.3.2
Which database server and version: MySQL v4.0.15-standard (I think that's what you mean.)
Host: ipowerweb.com
Did someone install this for you/who: No, ipowerweb has a control panel and it installs w/ the click of a button.
Is this an upgrade/from what to what: no
Is this a conversion/from what to what: no
Have you searched for your problem: yes
If so, what terms did you try: invalid_session ; error ; session
State the nature of your problem: When trying to post or log out, I get a screen that says "invalid_session" instead of telling me I'm logged out or the post was posted. AND when I attempt to go to the Admin menu, I get a "Page Cannot Be Found" kind of page.
Do you have a test account for us: no
User avatar
MHobbit
Former Team Member
Posts: 4761
Joined: Thu Mar 18, 2004 5:32 pm
Location: There and Back Again

Post by MHobbit »

could it have to do with the "user session time" in the admin panel?
User avatar
Drexion
Former Team Member
Posts: 8892
Joined: Sat Jan 25, 2003 9:54 pm
Location: City 17

Post by Drexion »

Invalid Session errors were for the most part fixed in 2.0.5+
I recommend an upgrade to 2.0.7

More info on those type of errors can be found here.
http://www.phpbb.com/kb/article.php?article_id=54
If you cannot upgrade, there is a fix, which is not recommended, but is a last resort which is mentioned at the base of that article.
KillzoneForums
Registered User
Posts: 3
Joined: Tue Mar 23, 2004 8:57 pm

Post by KillzoneForums »

Thanks for your help. After disconnecting my computer from the LAN and rebooting it, things seemed to be worked out.

I plan to upgrade, but since my husband died, I'm not very comfortable w/ trying to screw things up on the website :P I will wait until a friend can help me.

Thanks for your help!
Locked

Return to “2.0.x Support Forum”