Changed Webspace

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
Locked
Mischi
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Apr 23, 2004 1:53 pm
Location: Hanau
Contact:

Changed Webspace

Post by Mischi »

Hi everybode,
i've got an problem.
i've just changed my webspace ... and i hava a back up of tha board on my old webspace ... but if i restore it with that backup i get always the error
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database


because i think it searches on teh old domain of the old webspace ... but i don't wanna to lose my members/posts so where can i change the domain that i don't get the message not anymore (i hope your understand m bad english :D)

n30m4st3r
Registered User
Posts: 129
Joined: Mon Jul 05, 2004 12:33 am

Post by n30m4st3r »

Edit the config.php file to fit the new database connection information.

Mischi
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Apr 23, 2004 1:53 pm
Location: Hanau
Contact:

Post by Mischi »

n30m4st3r wrote: Edit the config.php file to fit the new database connection information.


hmm ... in the config.php are all new dbnames dspw's ...

Mischi
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Apr 23, 2004 1:53 pm
Location: Hanau
Contact:

Post by Mischi »

here is the php code ... (but without my pw's *g*)

Code: Select all

<?php


// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!

$dbms = 'mysql';

$dbhost = 'localhost';
$dbname = 'xxx';
$dbuser = 'xxx';
$dbpasswd = 'xxx';

$table_prefix = 'phpbb_';

define('PHPBB_INSTALLED', true);

?>

Last edited by Mischi on Mon Jul 05, 2004 8:15 pm, edited 1 time in total.

n30m4st3r
Registered User
Posts: 129
Joined: Mon Jul 05, 2004 12:33 am

Post by n30m4st3r »

Are you sure that

1. The mysql server is running?
2. These are the good informations about mysql?

Mischi
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Apr 23, 2004 1:53 pm
Location: Hanau
Contact:

Post by Mischi »

n30m4st3r wrote: Are you sure that

1. The mysql server is running?
2. These are the good informations about mysql?


1. The New MySql of the new Webspace is running but the old not.
2. you mean the mysql informations of config.php?

n30m4st3r
Registered User
Posts: 129
Joined: Mon Jul 05, 2004 12:33 am

Post by n30m4st3r »

Try to do a new install , forget about the restore.

If it works well , then restore the database.

Mischi
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Apr 23, 2004 1:53 pm
Location: Hanau
Contact:

Post by Mischi »

n30m4st3r wrote: Try to do a new install , forget about the restore.

If it works well , then restore the database.


it works well.
but if i restore the bug is coming.
i thing it is in a table (??) at the database.

Mischi
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Apr 23, 2004 1:53 pm
Location: Hanau
Contact:

Post by Mischi »

i think i got the error ...
i've looked in phpmyadmin at php_config there is a config_name config_id with the value 1 i changed it into 0 and i can log in and go to the admin page ... now i changed domains ... and changed teh 0 to a 1
thread can be closed :D

Locked

Return to “2.0.x Support Forum”