Linking Logo back to Home page

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
MzVette
Registered User
Posts: 390
Joined: Wed Feb 11, 2004 3:54 am
Location: California Dreaming!
Contact:

Linking Logo back to Home page

Post by MzVette »

Hi, I'm trying to link the logo on my discussion board to my home page. I've conducted a search here on phpbb, but all the related thread state that I should look for "{U_INDEX}" in my overall_header.tpl file and replace it, but I can't seem to find it there. Would someone please direct me? Here's my overall_header.tpl code:

Code: Select all

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html dir="{S_CONTENT_DIRECTION}">
<head>
<meta name="description" content="Fort Wayne Hip Hop.com is the premiere site for Fort Wayne's Hip Hop community, dedicated to the preservation of the Hip Hop culture." />
<meta name="keywords" content="hip hop, fort wayne hip hop, graffiti, graff, graf, emcees, mc, deejays, dj, break, breaking, breakdancing, b-boy, b-girl, bboy, bgirl, local hip hop, hip hop discussion"/>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
{META}
{NAV_LINKS}
<title>{SITENAME} :: {PAGE_TITLE}</title>
<link rel="stylesheet" href="templates/BBLite/{T_HEAD_STYLESHEET}" type="text/css">
<!-- BEGIN switch_enable_pm_popup -->
<script language="Javascript" type="text/javascript">
<!--
	if ( {PRIVATE_MESSAGE_NEW_FLAG} )
	{
		window.open('{U_PRIVATEMSGS_POPUP}', '_phpbbprivmsg', 'HEIGHT=225,resizable=yes,WIDTH=400');;
	}
//-->
</script>
<!-- END switch_enable_pm_popup -->
</head>
<body bgcolor="{T_BODY_BGCOLOR}" text="{T_BODY_TEXT}" link="{T_BODY_LINK}" vlink="{T_BODY_VLINK}" LEFTMARGIN=0 TOPMARGIN=0 MARGINWIDTH=0 MARGINHEIGHT=0>

<a name="top"></a>

<TABLE WIDTH=100% BORDER=0 CELLPADDING=0 CELLSPACING=0>
	<TR>
		<TD>
			<IMG SRC="templates/BBLite/images/BBLite-hd_01.gif" WIDTH=36 HEIGHT=218 ALT=""></TD>
		<TD background="templates/BBLite/images/BBLite-hd_main.gif" WIDTH=664 HEIGHT=218 ALT="">
		<TABLE WIDTH=664 BORDER=0 CELLPADDING=0 CELLSPACING=0>
	<TR>
		<TD ROWSPAN=4>
			<IMG SRC="templates/BBLite/images/BBLite-main_01a.gif" WIDTH=24 HEIGHT=218 ALT=""></TD>
		<TD><IMG SRC="templates/BBLite/images/BBLite-main_logo4.gif" width="542" height="166" alt=""></TD>
		<TD ROWSPAN=2>

			<IMG SRC="templates/BBLite/images/BBLite-main_03.gif" WIDTH=98 HEIGHT=177 ALT=""></TD>
	</TR>
	<TR>
		<TD>
			<IMG SRC="templates/BBLite/images/BBLite-main_04.gif" WIDTH=542 HEIGHT=11 ALT=""></TD>
	</TR>
	<TR>
		<TD COLSPAN=2 BACKGROUND="templates/BBLite/images/BBLite-main_links.gif" WIDTH=640 HEIGHT=34 ALT="">
		<a href="{U_FAQ}" class="mainmenu"><IMG SRC="templates/BBLite/images/icon_mini_faq.gif"  border="0" alt="{L_FAQ}" hspace="3" />{L_FAQ}</a></span><span class="mainmenu">&nbsp;<a href="{U_SEARCH}" class="mainmenu"><IMG SRC="templates/BBLite/images/icon_mini_search.gif"  border="0" alt="{L_SEARCH}" hspace="3" />{L_SEARCH}</a>&nbsp;<a href="{U_MEMBERLIST}" class="mainmenu"><IMG SRC="templates/BBLite/images/icon_mini_members.gif"  border="0" alt="{L_MEMBERLIST}" hspace="3" />{L_MEMBERLIST}</a>&nbsp;<a href="{U_GROUP_CP}" class="mainmenu"><IMG SRC="templates/BBLite/images/icon_mini_groups.gif"  border="0" alt="{L_USERGROUPS}" hspace="3" />{L_USERGROUPS}</a> 
						<!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
						&nbsp;<a href="{U_REGISTER}" class="mainmenu"><IMG SRC="templates/BBLite/images/icon_mini_register.gif"  border="0" alt="{L_REGISTER}" hspace="3" />{L_REGISTER}</a>
						<!-- END switch_user_logged_out -->
						&nbsp;<a href="{U_PROFILE}" class="mainmenu"><IMG SRC="templates/BBLite/images/icon_mini_profile.gif"  border="0" alt="{L_PROFILE}" hspace="3" />{L_PROFILE}</a>&nbsp; <a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu"><IMG SRC="{PRIVMSG_IMG}" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3" />P.M.</a>&nbsp;<a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu"><IMG SRC="templates/BBLite/images/icon_mini_login.gif"  border="0" alt="{L_LOGIN_LOGOUT}" hspace="3" />{L_LOGIN_LOGOUT}</a>
		</TD>	
	</TR>
	<TR>
		<td COLSPAN=2>
			<IMG SRC="templates/BBLite/images/BBLite-main_06.gif" WIDTH=640 HEIGHT=7 ALT=""></TD>
	</TR>

</TABLE>
		</td>
		<td background="templates/BBLite/images/BBLite-hd_full.gif" WIDTH=100% HEIGHT=218 ALT=""></TD>
		<TD>
			<IMG SRC="templates/BBLite/images/BBLite-hd_04.gif" WIDTH=69 HEIGHT=218 ALT=""></TD>
	</tr>
</TABLE>
<TABLE WIDTH=100% BORDER=0 CELLPADDING=0 CELLSPACING=0>
	<TR>
		<TD WIDTH="45" valign=top HEIGHT="100%" background="templates/BBLite/images/lt.gif">
		<IMG SRC="templates/BBLite/images/spacer.gif" WIDTH=45 HEIGHT=1></TD>
		<TD WIDTH=100% bgcolor=#f1f1f1 valign=top>
Thanks so much, in advance!

User avatar
pentapenguin
Former Team Member
Posts: 11030
Joined: Thu Jul 01, 2004 4:15 am
Location: GA, USA

Post by pentapenguin »

What's the link to your board?
Support Resources: Support Request Template
If you need professional assistance with your board, please contact me for my reasonable rates.

MzVette
Registered User
Posts: 390
Joined: Wed Feb 11, 2004 3:54 am
Location: California Dreaming!
Contact:

Post by MzVette »

Thanks for responding. Here's my board's link:
{removed by poster}
Last edited by MzVette on Fri Sep 23, 2005 1:43 am, edited 1 time in total.

MzVette
Registered User
Posts: 390
Joined: Wed Feb 11, 2004 3:54 am
Location: California Dreaming!
Contact:

Post by MzVette »

bump

BondGamer
Registered User
Posts: 435
Joined: Mon Dec 15, 2003 7:49 pm
Contact:

Post by BondGamer »

You simply put a link around your main image. In this case it is BBLite-main_logo4.gif. So replace:

Code: Select all

<IMG SRC="templates/BBLite/images/BBLite-main_logo4.gif" width="542" height="166" alt="">
With:

Code: Select all

<a href="http://www.fortwaynehiphop.com/"><IMG SRC="templates/BBLite/images/BBLite-main_logo4.gif" width="542" height="166" alt=""></a>

MzVette
Registered User
Posts: 390
Joined: Wed Feb 11, 2004 3:54 am
Location: California Dreaming!
Contact:

Post by MzVette »

Thanks for responding, BondGamer. I'll try what you suggested and let you know if it worked.

MzVette
Registered User
Posts: 390
Joined: Wed Feb 11, 2004 3:54 am
Location: California Dreaming!
Contact:

Post by MzVette »

Well it worked, but it put a black border around my logo image and mis-aligned the rest of it.

Any suggestions on fixing those issues?

Thanks in advance.

MzVette
Registered User
Posts: 390
Joined: Wed Feb 11, 2004 3:54 am
Location: California Dreaming!
Contact:

Post by MzVette »

O.K., I added "border="0", however, there's still an alignment issue. Any suggestions?

BondGamer
Registered User
Posts: 435
Joined: Mon Dec 15, 2003 7:49 pm
Contact:

Post by BondGamer »

I don't see what alignment issues you are talking about. I am running firefox and it looks fine.

User avatar
tahoebuff
Registered User
Posts: 1427
Joined: Tue Jul 20, 2004 12:33 am
Location: Nevada
Name: Michael
Contact:

Post by tahoebuff »

I use BBlite on one of my forums...the header is made up of .gif image sections...all presized and not open for adjustment. You probably have to resize the .gif you modified for your logo back to the original dimensions...

I like what you did with the folder images...

Tahoebuff

User avatar
tahoebuff
Registered User
Posts: 1427
Joined: Tue Jul 20, 2004 12:33 am
Location: Nevada
Name: Michael
Contact:

Post by tahoebuff »

BondGamer wrote: I don't see what alignment issues you are talking about. I am running firefox and it looks fine.


He's right...I just looked in Firefox and it's fine...in IE it's distorted.

BondGamer
Registered User
Posts: 435
Joined: Mon Dec 15, 2003 7:49 pm
Contact:

Post by BondGamer »

Solution: Make sure all your board visitors use firefox =]

Just kidding, don't know how to fix that.

cybrid3
Registered User
Posts: 1358
Joined: Sun Aug 22, 2004 4:25 am
Location: Midwest somewhere, I think...
Contact:

Post by cybrid3 »

Looks like your missing a </td> from looking at your source...

'Course it's late and I may have missed it. :wink:
--Never leave home without a towel and peril sensitive sunglasses!!

MzVette
Registered User
Posts: 390
Joined: Wed Feb 11, 2004 3:54 am
Location: California Dreaming!
Contact:

Post by MzVette »

tahoebuff wrote: I use BBlite on one of my forums...the header is made up of .gif image sections...all presized and not open for adjustment. You probably have to resize the .gif you modified for your logo back to the original dimensions...

I like what you did with the folder images...

Tahoebuff


Thanks Tahoebuff! I wanted to ask you if you ever got to add another link to your board like Loki did and if so, can you help a girl out?
BondGamer wrote: Solution: Make sure all your board visitors use firefox =]


Shoot, half of my members are probably still using dial-up. :lol:
cybrid3 wrote: Looks like your missing a </td> from looking at your source...


Would you point out where to me, please?

User avatar
tahoebuff
Registered User
Posts: 1427
Joined: Tue Jul 20, 2004 12:33 am
Location: Nevada
Name: Michael
Contact:

Post by tahoebuff »

I have added another link to that forum (mostly just a mod test forum). I found that it distorted my template. So...I cheated a bit. You will notice that I changed "Usergroups" to "Groups", which gave me just the amount of space that I needed for "Albums". Just look for this line of code, located in the lang_main.php file:

Code: Select all

$lang['Usergroups'] = 'Usergroups';
Just change it to:

Code: Select all

$lang['Usergroups'] = 'Groups';
This might not be what you asked for...but, you can add a "home" link this way...

Of course this is up to you...but, it works for me!

Tahoebuff :)

Locked

Return to “2.0.x Support Forum”