Myg0t has hackz0ring our forums!!

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
Locked
Rain76
Registered User
Posts: 38
Joined: Fri Oct 15, 2004 10:45 pm

Myg0t has hackz0ring our forums!!

Post by Rain76 »

what do we do? we are running the version 2.0.11 or 12 we had not updated to the newest version. how can it be fixed?
tOnk3r
Registered User
Posts: 427
Joined: Fri Aug 13, 2004 1:00 am
Location: London
Contact:

Post by tOnk3r »

Depends what they done.
What exactly did they do?
Rain76
Registered User
Posts: 38
Joined: Fri Oct 15, 2004 10:45 pm

Post by Rain76 »

our style that we had is completely gone, and I cant access the admin panel anymore.... and alot of our forums are gone..here is the link to the board..... http://www.tantriczone.com/bulletinboard/
geocator
Registered User
Posts: 16242
Joined: Fri Jan 09, 2004 11:56 pm
Location: On dry land
Contact:

Post by geocator »

Do you have a backup of the database. If so upgrade to 2.0.13 and then restore the database. Otherwise upgrade and then set up forums etc again and move those posts back.
Rain76
Registered User
Posts: 38
Joined: Fri Oct 15, 2004 10:45 pm

Post by Rain76 »

Thank you.....we will try that. :)
tOnk3r
Registered User
Posts: 427
Joined: Fri Aug 13, 2004 1:00 am
Location: London
Contact:

Post by tOnk3r »

get Starfoxtj's admin toolkit And remove any admin accounts they may have created and make your own account admin if they had demoted you, That would be a start.
then you will have to fix your theme from there, They may of selected a theme that dosnt exist, if thats is the case you should be able to change it back from the admin panel.

Then when you have it all fixed update your forum.
wickedintense
Registered User
Posts: 52
Joined: Mon Oct 25, 2004 2:42 am

Post by wickedintense »

tOnk3r wrote: get Starfoxtj's admin toolkit And remove any admin accounts they may have created and make your own account admin if they had demoted you, That would be a start.
then you will have to fix your theme from there, They may of selected a theme that dosnt exist, if thats is the case you should be able to change it back from the admin panel.

Then when you have it all fixed update your forum.



i used the toolkit to gain access to the board but still can't log into the admin panel... it says i am admin on the board but where the admin panel link usually is there is this error message ... Template->make_filename(): Error - file does not exist
wickedintense
Registered User
Posts: 52
Joined: Mon Oct 25, 2004 2:42 am

Post by wickedintense »

so here is where i am at i used the toolkit.php to regain password and username control and the fix.php tool to change my board back to it's original style, and forums.. then updated my board with a back up which is about a month and 1/2 old :( when i try to click on one of the forums to read the posts this error message comes up....

________________________________________________
Failed obtaining forum access control lists

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'a.auth_download' in 'field list'

SELECT a.forum_id, a.auth_view, a.auth_read, a.auth_post, a.auth_reply, a.auth_edit, a.auth_delete, a.auth_sticky, a.auth_announce, a.auth_vote, a.auth_pollcreate, a.auth_attachments, a.auth_download, a.auth_mod FROM phpbb_auth_access a, phpbb_user_group ug WHERE ug.user_id = 2 AND ug.user_pending = 0 AND a.group_id = ug.group_id AND a.forum_id = 4

Line : 157
File : /home/tantri3/public_html/bulletinboard/includes/auth.php
______________________________________

so before i upgrade to 2.0.13 does anyone have any suggestions to fix this so i can have full access to the posts etc ??
LousDaddy
Registered User
Posts: 223
Joined: Tue Apr 27, 2004 11:34 pm
Location: Sheffield UK

Post by LousDaddy »

With them changing the templates it sounds like they have changed to something where ther are no admin panel files.

If you have access to your phpMyAdmin get to the config databases and change the default theme back to subSilver, cant remember if you have to type it in or whether each is given a number, try both. If you dont have the subSilver theme on your ftp anymore make sure to upload all the files for it first into the templates folder.
What causes sibling rivalry ? "Having more than one kid" - Tim Allen
LousDaddy
Registered User
Posts: 223
Joined: Tue Apr 27, 2004 11:34 pm
Location: Sheffield UK

Post by LousDaddy »

wickedintense wrote: so here is where i am at i used the toolkit.php to regain password and username control and the fix.php tool to change my board back to it's original style, and forums.. then updated my board with a back up which is about a month and 1/2 old :( when i try to click on one of the forums to read the posts this error message comes up....

________________________________________________
Failed obtaining forum access control lists

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'a.auth_download' in 'field list'

SELECT a.forum_id, a.auth_view, a.auth_read, a.auth_post, a.auth_reply, a.auth_edit, a.auth_delete, a.auth_sticky, a.auth_announce, a.auth_vote, a.auth_pollcreate, a.auth_attachments, a.auth_download, a.auth_mod FROM phpbb_auth_access a, phpbb_user_group ug WHERE ug.user_id = 2 AND ug.user_pending = 0 AND a.group_id = ug.group_id AND a.forum_id = 4

Line : 157
File : /home/tantri3/public_html/bulletinboard/includes/auth.php
______________________________________

so before i upgrade to 2.0.13 does anyone have any suggestions to fix this so i can have full access to the posts etc ??


Do you have any database backups which you can restore using phpMyAdmin rather than the admin section of your forum
What causes sibling rivalry ? "Having more than one kid" - Tim Allen
wickedintense
Registered User
Posts: 52
Joined: Mon Oct 25, 2004 2:42 am

Post by wickedintense »

LousDaddy wrote: With them changing the templates it sounds like they have changed to something where ther are no admin panel files.

If you have access to your phpMyAdmin get to the config databases and change the default theme back to subSilver, cant remember if you have to type it in or whether each is given a number, try both. If you dont have the subSilver theme on your ftp anymore make sure to upload all the files for it first into the templates folder.


oops we posted at the same time lol

so here is where i am at i used the toolkit.php to regain password and username control and the fix.php tool to change my board back to it's original style, and forums.. then updated my board with a back up which is about a month and 1/2 old when i try to click on one of the forums to read the posts this error message comes up....

________________________________________________
Failed obtaining forum access control lists

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'a.auth_download' in 'field list'

SELECT a.forum_id, a.auth_view, a.auth_read, a.auth_post, a.auth_reply, a.auth_edit, a.auth_delete, a.auth_sticky, a.auth_announce, a.auth_vote, a.auth_pollcreate, a.auth_attachments, a.auth_download, a.auth_mod FROM phpbb_auth_access a, phpbb_user_group ug WHERE ug.user_id = 2 AND ug.user_pending = 0 AND a.group_id = ug.group_id AND a.forum_id = 4

Line : 157
File : /home/tantri3/public_html/bulletinboard/includes/auth.php
______________________________________

so before i upgrade to 2.0.13 does anyone have any suggestions to fix this so i can have full access to the posts etc ??



thanks lousdaddy :) any suggestions at this point ??
wickedintense
Registered User
Posts: 52
Joined: Mon Oct 25, 2004 2:42 am

Post by wickedintense »

HELP please! :?

my board was hacked today... used the toolkit to changed the passwords and the fix kit to go back to the theme. while i was trying to fix the files so everything would run...

now it is says the page cannot be found so i tried to update the files to 2.0.12 to see if when i installed that it would go back to normal nope didn't work... still page cannot be found. when i run the install or fix files errors come up and at one point it said the board was not installed :? but everything seems like it's in it's place...

i'm running out of ideas... and i'm noticeing the config.php file in the bulletinboard directory is empty is that normal?

edited to add that the forum addy is www.tantriczone.com/bulletinboard this whole thread is about ongoing problems there not two seperate boards :D
Locked

Return to “2.0.x Support Forum”