how restore database

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
Locked
skullJ
Registered User
Posts: 70
Joined: Fri Oct 29, 2004 7:36 pm

how restore database

Post by skullJ » Sun May 08, 2005 9:48 am

Hi,a week ago i change server and I must to transfer phpbb's database.

Now,i have the backups from phpbb from my admin cp.Its a .sql file with so much pages code.

I have already run this code in new phpMyAdmin and i restore succesfully the old database.

I have already upload all files in new directory .../forum/ but the error is that:

Code: Select all

phpBB : Critical Error 

Could not connect to the database 

Please i need help because 1 week the forum is under construction and my visitors can't wait me! :(

The link is that: http://www.greekmusiciansforum.gr/forum/

thnks a lot!

User avatar
zeroK
Former Team Member
Posts: 20964
Joined: Sun Jan 20, 2002 7:36 pm
Location: Klagenfurt / Austria
Contact:

Post by zeroK » Sun May 08, 2005 10:08 am

Have you already checked your config.php? The username, password etc. have to point to your new server :-)
Image My weblog | gamerslog.com | No support via PM or ICQ or email - If you don't know a term or a program mentioned in a post -> Google is your friend

skullJ
Registered User
Posts: 70
Joined: Fri Oct 29, 2004 7:36 pm

Post by skullJ » Sun May 08, 2005 11:00 am

Oh i forgot to change password!!!Thank you...


I have i little own question to ask(i dunt know if it right to post here but...however!!):

Now the .../forum/ looks like this message:

Code: Select all

message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?
I dont undersatnd why?? :oops:

skullJ
Registered User
Posts: 70
Joined: Fri Oct 29, 2004 7:36 pm

Post by skullJ » Sun May 08, 2005 11:11 am

OK the message_die() used to Complete banner MOD but i delete this mod's entry and is still show the same message! :oops:

This is how looks my page_tail.php:

Code: Select all

<?php
/***************************************************************************
 *                              page_tail.php
 *                            -------------------
 *   begin                : Saturday, Feb 13, 2001
 *   copyright            : (C) 2001 The phpBB Group
 *   email                : support@phpbb.com
 *
 *   $Id: page_tail.php,v 1.27.2.2 2002/11/26 11:42:12 psotfx Exp $
 *
 *
 ***************************************************************************/

/***************************************************************************
 *
 *   This program is free software; you can redistribute it and/or modify
 *   it under the terms of the GNU General Public License as published by
 *   the Free Software Foundation; either version 2 of the License, or
 *   (at your option) any later version.
 *
 ***************************************************************************/

if ( !defined('IN_PHPBB') )
{

[color=red]// Start add - Complete banner MOD
if ($banner_show_list)
{
	$banner_show_list['0'] = ($banner_show_list) ? ' ':'';
	$sql = "UPDATE ".BANNERS_TABLE." SET banner_view=banner_view+1 where banner_id IN ($banner_show_list)";
	if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
	{
		message_die(GENERAL_ERROR, "Couldn't update banners data", "", __LINE__, __FILE__, $sql);
	}
}
// End add - Complete banner MOD[/color]
	die('Hacking attempt');
}

//
// Show the overall footer.
//
$admin_link = ( $userdata['user_level'] == ADMIN ) ? '<a href="admin/index.' . $phpEx . '?sid=' . $userdata['session_id'] . '">' . $lang['Admin_panel'] . '</a><br /><br />' : '';

$template->set_filenames(array(
	'overall_footer' => ( empty($gen_simple_header) ) ? 'overall_footer.tpl' : 'simple_footer.tpl')
);

$template->assign_vars(array(
//   'PHPBB_VERSION' => '2' . $board_config['version'],
	'TRANSLATION_INFO' => ( isset($lang['TRANSLATION_INFO']) ) ? $lang['TRANSLATION_INFO'] : '',
	'ADMIN_LINK' => $admin_link)
);

$template->pparse('overall_footer');

//
// Close our DB connection.
//
$db->sql_close();


/* Un-comment the line below to restrict Admins only to view page generation info */

//if( ($userdata['session_logged_in']) and ($userdata['user_level'] == ADMIN) )
{
	$gzip_text = ($board_config['gzip_compress']) ? 'GZIP enabled' : 'GZIP disabled';

	$debug_text = (DEBUG == 1) ? 'Debug on' : 'Debug off';

	$excuted_queries = $db->num_queries;

	$mtime = microtime();
	$mtime = explode(" ",$mtime);
	$mtime = $mtime[1] + $mtime[0];
	$endtime = $mtime;

	$gentime = round(($endtime - $starttime), 4);

	$sql_time = round($db->sql_time, 4);

	$sql_part = round($sql_time / $gentime * 100);
	$php_part = 100 - $sql_part;

	echo '<br /><div class="gensmall" align="center">Page generation time: '. $gentime .'s (PHP: '. $php_part .'% - SQL: '. $sql_part .'%) - SQL queries: '. $excuted_queries .' - '. $gzip_text .' - '. $debug_text .'</div>';
}


//
// Compress buffered output if required and send to browser
//
if ( $do_gzip_compress )
{
	//
	// Borrowed from php.net!
	//
	$gzip_contents = ob_get_contents();
	ob_end_clean();

	$gzip_size = strlen($gzip_contents);
	$gzip_crc = crc32($gzip_contents);

	$gzip_contents = gzcompress($gzip_contents, 9);
	$gzip_contents = substr($gzip_contents, 0, strlen($gzip_contents) - 4);

	echo "\x1f\x8b\x08\x00\x00\x00\x00\x00";
	echo $gzip_contents;
	echo pack('V', $gzip_crc);
	echo pack('V', $gzip_size);
}

exit;

?>
but i have already delete the red code!

User avatar
zeroK
Former Team Member
Posts: 20964
Joined: Sun Jan 20, 2002 7:36 pm
Location: Klagenfurt / Austria
Contact:

Post by zeroK » Sun May 08, 2005 11:33 am

Is perhaps your install/ or contrib/ folder still on the server?
Image My weblog | gamerslog.com | No support via PM or ICQ or email - If you don't know a term or a program mentioned in a post -> Google is your friend

skullJ
Registered User
Posts: 70
Joined: Fri Oct 29, 2004 7:36 pm

Post by skullJ » Sun May 08, 2005 11:54 am

NO there are any install folder.

I dont know what faulse!Perhaps i must delete all Complete banner MOD. :cry:

Locked

Return to “2.0.x Support Forum”