Problems after upgrade to 2.0.17

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
Locked
User avatar
~Romil
Registered User
Posts: 12
Joined: Tue Nov 09, 2004 6:53 pm
Location: Mystical India
Contact:

Problems after upgrade to 2.0.17

Post by ~Romil » Sat Jul 30, 2005 9:37 am

Fortunately, I got a full backup of my db bofore palying around a bit.

Installed a mint version of 2.0.17, all done okay.. but after I restored the database I get this error while accessing the board:

Code: Select all

phpBB : Critical Error 

Error creating new session

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'session_admin' in 'field list'

INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('d3dea2a9f6dc93d0cd2f48b7401e3c80', -1, 1122715437, 1122715437, '3d10c31e', 0, 0, 0)

Line : 172
File : sessions.php
Not very good with PHP but I can smell some rat over sessions.php. Also, with the fact that I had to reconfigure the MySQL database with the new install information maybe causing some problem.

Also, I had JustFooty template before I took that backup, but I FTPed the template file back too.

What could be the possible problem? :)

Board URL: http://www.cricketforum.info
Info: PHP 5, MySQL 4.x, Apache
Last edited by ~Romil on Sat Jul 30, 2005 9:40 am, edited 1 time in total.
Chillax!

~Romil

User avatar
zeroK
Former Team Member
Posts: 20964
Joined: Sun Jan 20, 2002 7:36 pm
Location: Klagenfurt / Austria
Contact:

Post by zeroK » Sat Jul 30, 2005 9:40 am

You have to run the install/update_to_latest.php to also update your database :)
Image My weblog | gamerslog.com | No support via PM or ICQ or email - If you don't know a term or a program mentioned in a post -> Google is your friend

KCgame
Registered User
Posts: 49
Joined: Tue Jul 26, 2005 6:52 am

Post by KCgame » Sat Jul 30, 2005 9:43 am

I have the same problem before even after executing update_to_lastest..

I solve it by repairing the database tables by phpmyadmin.

Hope it helps you also :)

User avatar
~Romil
Registered User
Posts: 12
Joined: Tue Nov 09, 2004 6:53 pm
Location: Mystical India
Contact:

Post by ~Romil » Sat Jul 30, 2005 9:57 am

Hehe, that is the "magic matra" of phpBB ;) And yeah, it worked! :lol:

Thanks for pointing me towards that, I did more complex things than that.

phpBB ahoy!
Chillax!

~Romil

Locked

Return to “2.0.x Support Forum”