Account Activation doesn't work...

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
MarkTheDaemon
Former Team Member
Posts: 2770
Joined: Thu Oct 20, 2005 2:42 am
Location: United Kingdom
Name: Mark Barnes

Post by MarkTheDaemon » Fri Oct 21, 2005 12:28 am

Should do, give it a try!

:wink:


Mark

MarkTheDaemon
Former Team Member
Posts: 2770
Joined: Thu Oct 20, 2005 2:42 am
Location: United Kingdom
Name: Mark Barnes

Post by MarkTheDaemon » Fri Oct 21, 2005 12:29 am


hobbes487
Registered User
Posts: 17
Joined: Thu Oct 20, 2005 9:07 pm

Post by hobbes487 » Fri Oct 21, 2005 3:22 am

Is it possible that my problem with the mail send is that i have php5 running on my server?
http://www.opensourceautomation.com - An open source home automation project

User avatar
Marshalrusty
Project Manager
Project Manager
Posts: 29253
Joined: Mon Nov 22, 2004 10:45 pm
Location: New York City
Name: Yuriy Rusko
Contact:

Post by Marshalrusty » Fri Oct 21, 2005 3:24 am

hobbes487 wrote: Is it possible that my problem with the mail send is that i have php5 running on my server?

I don't believe that it is, but PHP5 does strange things. I suggest you downgrade even if this problem isn't related
Have comments/praise/complaints/suggestions? Please feel free to PM me.

Need private help? Hire me for all your phpBB and web development needs

jonlai9
Registered User
Posts: 15
Joined: Thu Oct 20, 2005 12:17 am

Post by jonlai9 » Fri Oct 21, 2005 7:58 pm

For god's sake I tried using my gmail account as server.

smtp.google.com
username
password

and when I tried making a test account I got the following:

Ran into problems sending Mail. Response: 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first f14sm1227026qba

DEBUG MODE

Line : 125
File : smtp.php

Some more help?

hobbes487
Registered User
Posts: 17
Joined: Thu Oct 20, 2005 9:07 pm

Post by hobbes487 » Fri Oct 21, 2005 8:06 pm

I tried using my gmail account too and i got the same error. Is there something we need to configure in out php.ini file?
http://www.opensourceautomation.com - An open source home automation project

cybrid23
Former Team Member
Posts: 9877
Joined: Wed Jun 29, 2005 5:55 am
Location: Somewhere in the Midwest...
Contact:

Post by cybrid23 » Fri Oct 21, 2005 8:08 pm

You cannot use gmail.

gmail uses a secure seting that phpbb is not set up to handle.
---Never leave home without a towel and your peril sensitive sunglasses.
---Do Not PM Me For Support. It will go unanswered.
Thanks.

MarkTheDaemon
Former Team Member
Posts: 2770
Joined: Thu Oct 20, 2005 2:42 am
Location: United Kingdom
Name: Mark Barnes

Post by MarkTheDaemon » Fri Oct 21, 2005 8:08 pm

hobbes487 wrote: I tried using my gmail account too and i got the same error. Is there something we need to configure in out php.ini file?



Gmail uses secure protocal that phpBB can't handle, so gmail smtp won't work on phpBB



Mark

jonlai9
Registered User
Posts: 15
Joined: Thu Oct 20, 2005 12:17 am

Post by jonlai9 » Sat Oct 22, 2005 3:04 am

MarkTheDaemon wrote:
hobbes487 wrote:I tried using my gmail account too and i got the same error. Is there something we need to configure in out php.ini file?



Gmail uses secure protocal that phpBB can't handle, so gmail smtp won't work on phpBB



Mark


THen what can we do to get the account activation thing working? Not all of us have emails from our ISP.

jonlai9
Registered User
Posts: 15
Joined: Thu Oct 20, 2005 12:17 am

Post by jonlai9 » Mon Oct 24, 2005 1:57 am

cybrid23 wrote: You cannot use gmail.

gmail uses a secure seting that phpbb is not set up to handle.


What do you suggest using?

jonlai9
Registered User
Posts: 15
Joined: Thu Oct 20, 2005 12:17 am

Post by jonlai9 » Mon Oct 24, 2005 10:44 pm

Anyone?

who_cares
Registered User
Posts: 5106
Joined: Fri Jan 14, 2005 11:04 pm
Location: ATL
Contact:

Post by who_cares » Mon Oct 24, 2005 10:47 pm

hobbes487 wrote: I tried using my gmail account too and i got the same error. Is there something we need to configure in out php.ini file?

you can define the setting to a local SMTP server in the php.ini file

hobbes487
Registered User
Posts: 17
Joined: Thu Oct 20, 2005 9:07 pm

Post by hobbes487 » Tue Oct 25, 2005 6:47 pm

does anyone host their forum themselves that has had problems sending email? I tend to think that at least part of the problem has something to do with how i have set my server up and not phpbb. Does anyone know about running a server and being able to send email from it?
http://www.opensourceautomation.com - An open source home automation project

rontonuk
Registered User
Posts: 5
Joined: Tue Oct 25, 2005 7:07 pm

Post by rontonuk » Tue Oct 25, 2005 7:37 pm

Just downloaded the message board and like the other people on here I am getting the same response
Also tried mass email and got the same message have tried direct mail and smtp
My smtp is mail.btinternet
Any help would be appreciated
Thanks.

rontonuk
Registered User
Posts: 5
Joined: Tue Oct 25, 2005 7:07 pm

Post by rontonuk » Tue Oct 25, 2005 7:46 pm

This is the message that I keep getting

Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : emailer.php

Locked

Return to “2.0.x Support Forum”