Page 1 of 1

Help: Two forums using same database (1 Windows - 1 Linux)

Posted: Fri Mar 17, 2006 11:19 pm
by Seraphic
Hi,

I'm having trouble mirroring my windows forum onto a Linux server.

The Windows forum will be the master and the Linux forum will be the slave. No new users will signup or post from the Linux forum. I merely need it to control user access for a download program that is also on the Linux server. I need the Linux version of the forum stay updated with the windows version. IE - members, their post counts, and what usergroups they are in.

I copied my forum files to the Linux server but when I try to load the index.php I get...

Code: Select all

Warning: mysql_connect(): Lost connection to MySQL server during query in db/mysql4.php on line 48

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in db/mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in db/mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database
Any ideas?

Thanks

Posted: Fri Mar 17, 2006 11:49 pm
by who_cares
looks like your MySQL server failed
you should let your host know

Posted: Fri Mar 17, 2006 11:52 pm
by Seraphic
The server seems to be fine as the windows version of the forum loads fine.

I think the issue is that the server path in the SQL database is set to the file path on the windows server. Thus, the Linux version isn't loading. I could be wrong though.

Posted: Sat Mar 18, 2006 2:48 am
by who_cares
Seraphic wrote: I think the issue is that the server path in the SQL database is set to the file path on the windows server. Thus, the Linux version isn't loading. I could be wrong though.

Sound's good to me,

the point of that error is that phpBB can't make a connection to the database.
Not much I can do as I don't know much about your host or server setup

Posted: Sat Mar 18, 2006 3:01 am
by Seraphic
I've got it working now.

I just needed to change the IP in the config file to my server's secondary IP.

Posted: Sat Mar 18, 2006 4:42 am
by Seraphic
One issue has come up.

When I login from the Linux forum I’m sent to the Windows version of it. The issue seems to be in the login.php but I don't see anything telling it to direct to the other forum.

Any thoughts?

Posted: Sat Mar 18, 2006 4:45 am
by IndieDesigns
That would be due to the server_name and script_path fields in phpbb_config

Posted: Sat Mar 18, 2006 4:49 am
by Seraphic
Is it possible to have users stay at the forum where they login? (IE - Windows/Windows or Linux/Linux)

Or can there only be one path at a time?

Posted: Sat Mar 18, 2006 1:54 pm
by who_cares

Posted: Sat Mar 18, 2006 2:03 pm
by ~AJK~
You may also want to look at this mod: http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.ph ... ple+domain

Posted: Sat Mar 18, 2006 5:30 pm
by Seraphic
~AJK~ wrote: You may also want to look at this mod: http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.ph ... ple+domain


Thanks, that mod worked.

Posted: Sat Mar 18, 2006 8:14 pm
by ~AJK~
You are welcome.