Spam Members-Help Needed

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
www.anglingonline.net
Registered User
Posts: 6
Joined: Tue May 02, 2006 6:34 pm
Location: Staffordshire
Contact:

Spam Members-Help Needed

Post by www.anglingonline.net » Tue May 02, 2006 6:44 pm

Hiya,

Weve got a problem on a phpBB board, we are suffering alot of members coming onto the forum and joining up, giving a false e-mail and then putting a link up to a blog of some sort which either quotes a saying, or says, 'why are you spamming our forum?'

It is getting quiite annoying now, and we are deleting 'members' by the dozen per day on some occasions!

Any help on how we could put a stop to this would be much appreciated!

Thanks Ross

www.anglingonline.net
Registered User
Posts: 6
Joined: Tue May 02, 2006 6:34 pm
Location: Staffordshire
Contact:

Post by www.anglingonline.net » Tue May 02, 2006 7:00 pm

could this be an automatic sign up ?

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69116
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Post by KevC » Tue May 02, 2006 7:08 pm

Almost certainly.

Look in your admin panel > configuration and turn on visual confirmation. That will stop a reasonable number of them.

Also if you have some kind of account activation (user or admin) so a valid email address is needed to turn the account on, that can help too.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

www.anglingonline.net
Registered User
Posts: 6
Joined: Tue May 02, 2006 6:34 pm
Location: Staffordshire
Contact:

Post by www.anglingonline.net » Tue May 02, 2006 8:25 pm

Cheers Kev, so far havent had another signup!!

User avatar
uw168
Registered User
Posts: 103
Joined: Fri Feb 04, 2005 7:27 pm
Location: USWebCity.com
Contact:

Post by uw168 » Tue May 02, 2006 8:25 pm

I used to get the same problem. but after I turn on the visual confirmation option, it works for my forum now. No more spamming on my forum.
Make A New Website? --- USWebCity.com
>> Web Hosting Ratings and Reviews <<
:)

slammers
Registered User
Posts: 1
Joined: Tue May 02, 2006 9:08 pm

Post by slammers » Tue May 02, 2006 9:13 pm

I have viual confirmation AND user account activation turned on and I still get 1 or 2 SPAM post every week. Is it possible that this is being caused by automatic posters?

I guess an automated system could sign up and automaticllay look for the activation emails.

Retro King
Registered User
Posts: 46
Joined: Wed Jan 14, 2004 2:08 am

Post by Retro King » Tue May 02, 2006 9:54 pm

I have at least 2 -3 a day even though visual admin etc is turned on, its a major concern now as the web links that are included with the automated sign ups are totally unacceptable

Dave Bean
Registered User
Posts: 210
Joined: Thu Jul 12, 2001 4:55 am
Location: Denver, Colorado
Contact:

Post by Dave Bean » Tue May 02, 2006 10:01 pm

I have visual confirmation on and that helps, but still getting a few new member spam and some posting spam each day. I'm going to be unavailable for a few days, so I turned admin activation on, and I guess I won't activate for a few days - in theory, spam should go to zero, but admin activation may not be the best long-term option.

Also, I'm not sure what admin activation does for me other than alert me we may have a new member, since I don't know much about the member. I will however, check any website links.
Building Internet Communities
www.ColoradoHealth.info

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69116
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Post by KevC » Wed May 03, 2006 9:29 am

Dave Bean wrote: Also, I'm not sure what admin activation does for me other than alert me we may have a new member, since I don't know much about the member. I will however, check any website links.


But it allows you to see their info (email and www/sig etc) from the memberlist or looking them up in user management before you turn the account on. The bots are pretty easy to spot usually from the www link in the profile. Without the account on, they can't post anything.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

Dave Bean
Registered User
Posts: 210
Joined: Thu Jul 12, 2001 4:55 am
Location: Denver, Colorado
Contact:

Post by Dave Bean » Wed May 03, 2006 12:31 pm

Thanks. One phpbb admin requests more info in their activation email - things like phone number and name. I'm thinking about having them say a little about their business.
Building Internet Communities
www.ColoradoHealth.info

cloudbrk
Registered User
Posts: 3
Joined: Tue Aug 16, 2005 9:24 pm

I am having the same problem, but dont see Visual Confirm

Post by cloudbrk » Wed May 03, 2006 1:15 pm

I dont have the option of Visual Confirmation under configuration. Where is it that I am not seeing it?

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69116
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Post by KevC » Wed May 03, 2006 1:19 pm

There are MODs to make certain bits compulsory. I dunno whether the bot programs are able to simply add nonsense into those fields anyway though. Worth a try.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

Dave Bean
Registered User
Posts: 210
Joined: Thu Jul 12, 2001 4:55 am
Location: Denver, Colorado
Contact:

Post by Dave Bean » Wed May 03, 2006 1:26 pm

I'm not sure when it started, but under configuration in 2.0.19 we have:
Enable Visual Confirmation
Requires users enter a code defined by an image when registering.

now I'm looking for a mode for visual confirmation when posting.
Building Internet Communities
www.ColoradoHealth.info

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69116
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: I am having the same problem, but dont see Visual Confir

Post by KevC » Wed May 03, 2006 1:33 pm

cloudbrk wrote: I dont have the option of Visual Confirmation under configuration. Where is it that I am not seeing it?

VC appeared around about 2.0.13 I think.

So either you're very out of date, or your template doesn't have that code in it to display in the admin panel/registration.

If it's the latter, you can add the code with this
http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.ph ... ght=visual

If it's the former, update... today!
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

cloudbrk
Registered User
Posts: 3
Joined: Tue Aug 16, 2005 9:24 pm

Post by cloudbrk » Wed May 03, 2006 1:41 pm

how do I tell what version I am running?

Locked

Return to “2.0.x Support Forum”