Not installing

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
mkradyen
Registered User
Posts: 28
Joined: Mon Aug 21, 2006 7:58 am
Location: Pakistan

Not installing

Post by mkradyen » Wed Aug 23, 2006 8:50 am


User avatar
Emufarmers
Registered User
Posts: 811
Joined: Tue Jul 18, 2006 11:12 am
Contact:

Post by Emufarmers » Wed Aug 23, 2006 8:53 am

What's the problem? (By the way, it's probably not particularly safe to put that link here like that when you haven't installed yet.)

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69453
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Post by KevC » Wed Aug 23, 2006 8:56 am

Now you need to make a database and fill in the boxes.

The first movie here will help
http://www.phpbb.com/support/tutorials/
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

mkradyen
Registered User
Posts: 28
Joined: Mon Aug 21, 2006 7:58 am
Location: Pakistan

Post by mkradyen » Wed Aug 23, 2006 8:56 am

Problem is that i cannot install the forum i have created the DB but still not connecting
tell me what should i do..

User avatar
Noobarmy
Registered User
Posts: 2388
Joined: Tue Apr 04, 2006 6:15 pm
Location: London
Contact:

Post by Noobarmy » Wed Aug 23, 2006 8:57 am

check your using the correct details. database name, user and password
Image

amir abbas
Registered User
Posts: 113
Joined: Fri Mar 31, 2006 2:26 pm
Contact:

Post by amir abbas » Wed Aug 23, 2006 9:07 am

explain your problem

are you recieve error message ?
whats that error message ?

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69453
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Post by KevC » Wed Aug 23, 2006 9:10 am

Check the config.php file.
All the details in that have to be correct (case sensitive too).
Then delete the install and contrib folders.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

mkradyen
Registered User
Posts: 28
Joined: Mon Aug 21, 2006 7:58 am
Location: Pakistan

Post by mkradyen » Wed Aug 23, 2006 9:10 am

i am giving every thing perfect.. but the page keep on refreshing it self with all the detail no error or glich just not installing

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69453
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Post by KevC » Wed Aug 23, 2006 9:12 am

If you've already created the dtatabse tables during the install you need to delete that install folder and the contrib one as well otherwise you'll just get stuck seeing the install page.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

mkradyen
Registered User
Posts: 28
Joined: Mon Aug 21, 2006 7:58 am
Location: Pakistan

Post by mkradyen » Wed Aug 23, 2006 9:35 am

i am still having problem and the installing video is notworking fully it get stuck in the medial...

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69453
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Post by KevC » Wed Aug 23, 2006 9:39 am

OK lets establish how far you've got.

You've made a database.
You've already filled in the install page?
It's gone through the whole install process?
Can you see a list of tables in your database?
Does your config.php file have anything in it?
If you remove the install and contrib folders from the server what do you see?
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

mkradyen
Registered User
Posts: 28
Joined: Mon Aug 21, 2006 7:58 am
Location: Pakistan

Post by mkradyen » Wed Aug 23, 2006 9:51 am

phpBB : Critical Error

Could not connect to the database




getting error!!! i am putting the correct host and username and id even correct DB..

mkradyen
Registered User
Posts: 28
Joined: Mon Aug 21, 2006 7:58 am
Location: Pakistan

Post by mkradyen » Wed Aug 23, 2006 9:55 am

Kevin Clark wrote: OK lets establish how far you've got.

You've made a database.
You've already filled in the install page?
It's gone through the whole install process?
Can you see a list of tables in your database?
Does your config.php file have anything in it?
If you remove the install and contrib folders from the server what do you see?


You've made a database. done
You've already filled in the install page? done
Can you see a list of tables in your database? i am making db on PostgreSQL
Does your config.php file have anything in it? nothingin it blank
If you remove the install and contrib folders from the server what do you see? if i remove it the page doesnot show..

mkradyen
Registered User
Posts: 28
Joined: Mon Aug 21, 2006 7:58 am
Location: Pakistan

Post by mkradyen » Wed Aug 23, 2006 9:57 am


mkradyen
Registered User
Posts: 28
Joined: Mon Aug 21, 2006 7:58 am
Location: Pakistan

Post by mkradyen » Wed Aug 23, 2006 9:57 am


Locked

Return to “2.0.x Support Forum”