Page 1 of 1

Slow Forum

Posted: Sun Oct 22, 2006 1:12 pm
by ABA Boxing
My forum loads so slow, other members are telling me that it takes ages for pages to load.

http://www.ababoxing.com/forum/

Some people are having trouble staying logged in also. While i stay logged in all the time.

One thing i was unsure about when installing was the database type, i left it at mySQL 3.x it is actually mySQL 4.x

How can i change this and will it make a difference to the speed or other problems i have got?

Any help on the speed problem.

Thanks

Posted: Sun Oct 22, 2006 1:44 pm
by camm15h
All forums are restricted to registered only, do you have a test account?

Posted: Sun Oct 22, 2006 2:12 pm
by ABA Boxing
I have made the Forum Announcements viewable. I have added a Forum help post in the Forum Announcements that anyone can post in!

Posted: Sun Oct 22, 2006 2:40 pm
by angourakis
Talk with your host, but first, you can try:

1) Activate GZIP Compression in ACP (General Category -> Configuration).
2) Install Extreme Styles MOD

Have you some MOD installed?

Hugs

Posted: Sun Oct 22, 2006 2:47 pm
by KimberlyTeed.com
It looks basic ... shouldn't be slow ... unless you have some mod I don't see ...

Go into your admin area and up your cookie time ...

Good luck 8)

Posted: Sun Oct 22, 2006 3:08 pm
by bum63

Posted: Sun Oct 22, 2006 4:01 pm
by ABA Boxing
The only mod i have installed is the anti spam bot mod when you register.

What about the mysql version does this make a difference? should i try to change it from mySQL 3.x as it should be mySQL 4.x

Posted: Sun Oct 22, 2006 5:55 pm
by KimberlyTeed.com
Since you have a basic phpbb and almost zero graphics ... my next guess would be your host is an overseller, &/or the server is *poop* ...

Posted: Sun Oct 22, 2006 6:26 pm
by Lumpy Burgertushie
all you have to do to change the mysql version, is edit the config.php file and change mysql to mysql4

don't know if this will help you , but that is how you do it.

roberrt

Posted: Sun Oct 22, 2006 11:09 pm
by ABA Boxing
KimberlyTeed.com wrote: Since you have a basic phpbb and almost zero graphics ... my next guess would be your host is an overseller, &/or the server is *poop* ...


1&1 provider

The website i have has no problem with speed, members will have to live with the speed i guess!

Posted: Sun Oct 22, 2006 11:17 pm
by camm15h
ABA Boxing wrote: 1&1 provider

I was hosted with 1&1 about a year ago and sometimes it took up to 3 minutes (yes 3 minutes) to load a single page, other times it was okay. You may want to consider moving hosts if you don't find anything else at fault.

Posted: Sun Oct 22, 2006 11:22 pm
by Marshalrusty
I, on the other hand, have been with 1and1 for 3 years and have experienced no problems.

Have you tried contacting 1and1's support department and filing a support ticket? Ask for level 2 support if you need to.

Posted: Mon Oct 23, 2006 7:30 am
by bum63
I use 1&1 and I don't have any problems at all

Posted: Mon Oct 23, 2006 2:02 pm
by KimberlyTeed.com
I used them and had so many issues, including being slow and site down all the time :x

I can't say their name without adding very unladylike words :lol:

I guess your experience is determined by which of their servers you happen to get on ...