[SUPPORT] UBB.classic 6.x Convertor [0.3.1]

This is an archive of the phpBB 2.0.x convertors forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
Locked
wnfaknd
Registered User
Posts: 37
Joined: Tue Sep 24, 2002 12:17 am

Post by wnfaknd »

Ignore my message on the other thread.

Im using the 0.3.1 converter and UBB 6.05 on Win2k running IIS 5.

I run the filecheck.php file from a previous post and I got this results:

Checking path exists.......PASSED
Checking path is a directory.......PASSED
Checking path is readable.......PASSED
Checking vars_config.cgi is in the directory.......PASSED
Checking vars_config.cgi is readable.......PASSED
Reading vars_config.cgi.......PASSED

However when I try to run the converter I get this errors:

SUCCEEDED Loading UBB.classic configuration file (vars_config.cgi)
FAILED Checking UBB.classic CGI path (ultimatebb.cgi)
FAILED Checking UBB.classic members path (memberslist.cgi)
FAILED Checking UBB.classic non-CGI path (on.gif)

I do have categories in the UBB.

Graham
Former Team Member
Posts: 8462
Joined: Tue Mar 19, 2002 7:11 pm
Location: UK
Contact:

Post by Graham »

Did you see the post a couple up in this thread about changing a few instances of 61 to 60 to see if that solved the problem?
"So Long, and Thanks for All the Fish"

phpBB Useful Links: Knowledge Base | Userguide | Forum Search | MOD Database | Styles Database
My Links: Blog!

wnfaknd
Registered User
Posts: 37
Joined: Tue Sep 24, 2002 12:17 am

Post by wnfaknd »

Graham, you are a genious!!

Thanks for your help! that worked!!!

wnfaknd
Registered User
Posts: 37
Joined: Tue Sep 24, 2002 12:17 am

Post by wnfaknd »

Everything has worked fine... however, the forums are not ordered by date... there seems to be no order, everything is random... is there a fix for that?

User avatar
jsundquist
Registered User
Posts: 40
Joined: Tue Sep 30, 2003 3:00 pm
Location: Minnesota, USA

Post by jsundquist »

Ok I read through this entire thread but I still cant get it to work. Here is my error

Code: Select all

SUCCEEDED Your server is running a version of PHP which will support this convertor 
SUCCEEDED Your server is not running in safe mode. Script timeouts will be disabled for the duration of the conversion process 
Checking access to UBB.classic forum 
SUCCEEDED Loading UBB.classic configuration file (vars_config.cgi) 
FAILED Checking UBB.classic CGI path (ultimatebb.cgi) 
SUCCEEDED Checking UBB.classic members path (memberslist.cgi) 
SUCCEEDED Checking UBB.classic non-CGI path (on.gif) 
A fatal error has occurred and the conversion process is unable to start. Please check the information above for details of the error(s), and correct them and try again. 
And here is my var_config.cgi

Code: Select all

%vars_config = (
    q!NonCGIPath! => q!/var/tomlast.com/maa/ubb!,
    q!Cookie_Number! => q!2453035.005!,
    q!cache_pw! => q!9AH86WN5!,
    q!EnableAccel! => q!NO!,
    q!CGIPath! => q!/var/tomlast.com/maa/cgi-bin/!,
    q!CachePath! => q!/var/tomlast.com/maa/ubb/cache-9AH86WN5!,
    q!BBName! => q!Minnesota Airsoft Association!,
    q!VariablesPath! => q!/var/tomlast.com/maa/cgi-bin!,
    q!MembersPath! => q!/var/tomlast.com/maa/cgi-bin/Members5!,
    q!AdminLogging! => q!YES!,
    q!CGIURL! => q!http://69.33.11.107/maa/cgi-bin!,
    q!NonCGIURL! => q!http://69.33.11.107/maa/ubb!,
  );


1;
Oh yeah. Im using 6.5.0

Graham
Former Team Member
Posts: 8462
Joined: Tue Mar 19, 2002 7:11 pm
Location: UK
Contact:

Post by Graham »

wnfaknd wrote: Everything has worked fine... however, the forums are not ordered by date... there seems to be no order, everything is random... is there a fix for that?


As yet, no - I'm waiting for someone who can provide me with some information to allow me to debug it. If you can identify a few of the threads which have this problem and send me the .cgi files from UBB for a few of these threads to the email address in the readme I'll see if I can spot any obvious reason for the problem.

jsundquist:
I wonder if it may be realted to the fact that the CGI path in there has an extra / on the end which none of the others have. Can you try removing that and let me know the result?
"So Long, and Thanks for All the Fish"

phpBB Useful Links: Knowledge Base | Userguide | Forum Search | MOD Database | Styles Database
My Links: Blog!

User avatar
jsundquist
Registered User
Posts: 40
Joined: Tue Sep 30, 2003 3:00 pm
Location: Minnesota, USA

Post by jsundquist »

Im getting the same error. Even by removing the / at the end of the cgi line. I have also tried moving the ubb and cgi files to a different directory and I got the same result.

ElForesto
Registered User
Posts: 6
Joined: Thu Apr 29, 2004 10:55 pm
Location: Las Vegas, NV USA
Contact:

Post by ElForesto »

It would appear that making a category made it very happy. Right up until this point:

FAILED Reading forum information (/Forum3/forum_3.threads)

I do not, however, have a Forum3 folder, so I'm kinda confused as to why it's looking for one. (I have 1, 8-10, 12-13, 16-22, 25, 27-30, 34-43.) Should the forum folders be in numerical order or something?

[edit]I think I found a fix. I started renaming folders to whichever folder it fails on, and renamed the forum_*.threads file within. That seems to get around the problem if your forum numbers aren't sequential. What an odd bug. Thank goodness we're leaving UBB behind. (And now to sit and watch it convert 100K posts...)[/edit]

Graham
Former Team Member
Posts: 8462
Joined: Tue Mar 19, 2002 7:11 pm
Location: UK
Contact:

Post by Graham »

Hmmm, I wasn't aware of that, but thanks for letting me know. I'll try and run some tests to confirm it an ook into altering the code if necessary in the future.
"So Long, and Thanks for All the Fish"

phpBB Useful Links: Knowledge Base | Userguide | Forum Search | MOD Database | Styles Database
My Links: Blog!

User avatar
jsundquist
Registered User
Posts: 40
Joined: Tue Sep 30, 2003 3:00 pm
Location: Minnesota, USA

Post by jsundquist »

any idea on what to do with my problem?

Graham
Former Team Member
Posts: 8462
Joined: Tue Mar 19, 2002 7:11 pm
Location: UK
Contact:

Post by Graham »

Not so far. I'm trying to find my copy of that version of UBB to work out whether that test is actually relevant on 6.5 - if it's not then we can just comment out the test and ignore it.
"So Long, and Thanks for All the Fish"

phpBB Useful Links: Knowledge Base | Userguide | Forum Search | MOD Database | Styles Database
My Links: Blog!

User avatar
jsundquist
Registered User
Posts: 40
Joined: Tue Sep 30, 2003 3:00 pm
Location: Minnesota, USA

Post by jsundquist »

Ok thanks. Just trying to get this board converted because its not working on my server for some reason.

User avatar
jsundquist
Registered User
Posts: 40
Joined: Tue Sep 30, 2003 3:00 pm
Location: Minnesota, USA

Post by jsundquist »

could the converter fail if the URL path doesnt work?

User avatar
jsundquist
Registered User
Posts: 40
Joined: Tue Sep 30, 2003 3:00 pm
Location: Minnesota, USA

Post by jsundquist »

once you start to do the conversion is there any way to make it go auto? Or how does it know you already started it?

Graham
Former Team Member
Posts: 8462
Joined: Tue Mar 19, 2002 7:11 pm
Location: UK
Contact:

Post by Graham »

OK, in turn.

The URL path should be irrelevant.

It turns out that the test which it is failing is not relevant on your version of UBB anyway, so you can safely comment out the code which is testing it which is around line 430 and reads

Code: Select all

		if ($classic_cgi_path && file_exists($classic_cgi_path.'/ultimatebb.cgi'))
		{
			$template->assign_block_vars('cat_row.item_row', array(
				'ROW_CLASS' => 'row2',
				'PASS_FAIL' => $lang['ubb_convert_pass'],
				'CAPTION' => $lang['ubb_convert_check_classic_cgi_path'])
			);
		}
		else
		{
			$template->assign_block_vars('cat_row.item_row', array(
				'ROW_CLASS' => 'row2',
				'PASS_FAIL' => $lang['ubb_convert_fail'],
				'CAPTION' => $lang['ubb_convert_check_classic_cgi_path'])
			);
			$error = ERROR_FATAL;
		}
YOu can set it to run automatically using the drop-down box on the settings screen of the convertor (it is a yes/no)

It knows it is running by the presene of an entry in the phpbb_config table called ubb_convert_config which tell it the relevant settings.
"So Long, and Thanks for All the Fish"

phpBB Useful Links: Knowledge Base | Userguide | Forum Search | MOD Database | Styles Database
My Links: Blog!

Locked

Return to “[2.0.x] Convertors”