[2.0.17] Table BBCode

All new MODs released in our MOD Database will be announced in here. All support for released MODs needs to take place in here. No new MODs will be accepted into the MOD Database for phpBB2
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

On February 1, 2009 this forum will be set to read only as part of retiring of phpBB2.

Rating:

Excellent!
23
50%
Very Good
8
17%
Good
11
24%
Fair
2
4%
Poor
2
4%
 
Total votes: 46

acharabia
Registered User
Posts: 139
Joined: Fri Sep 27, 2002 4:41 pm
Location: SEOUL/KOREA
Contact:

Post by acharabia » Mon May 15, 2006 1:23 pm

This MOD a littel bit disappointment.

(1)
[table][/table]
(2)

When we using above... to show when we click "preview"
will be so long line space area (1). Too long!!! So I like this
MOD but I don't believe to use effective. Why? we can this
effect of table through "html" control on ACP.

And another, who know 5 coloum, 5 row here?
This table MOD just make 2 coloum 2 row?!?!?!
Make me the code for more 5 coloum, more 5 row plz.

Code: Select all

[table][mrow]555[mcol]666777[row]555-1[col]666-1[row]555-2[col]666-2[/table]
This is only 2 colum, 2 row code.
I can't make more colum and more row?
Image

SlapShot434
Registered User
Posts: 364
Joined: Wed May 12, 2004 2:43 am

Post by SlapShot434 » Mon May 15, 2006 8:05 pm

You cannot simply use [table][/table], you must, as with the html that creates the effect, provide the inner tags in order to correctly make rows and columns. As for the number of rows and columns, you can make as many as you see fit; just keep adding [col] or [row] columns. Only the page width will limit how many can fit well on one page.
PLEASE NOTE: I have left the coding community and no longer provide support for any coding I may have contributed to in the past. I apologize for the inconvenience and fully welcome anyone perfecting my code for the betterment of this community.

Darkleetah
Registered User
Posts: 17
Joined: Thu Jul 24, 2003 2:34 pm
Contact:

Post by Darkleetah » Tue May 16, 2006 2:47 am

I'm using phpbb 2.0.20 and just installed this mod.

When I tried using it, I copy pasted some of the examples in FAQ and it does nothing. Could you tell me where I went wrong?

website is http://www.southern-k9.com/blackswordsmen

thank you.

acharabia
Registered User
Posts: 139
Joined: Fri Sep 27, 2002 4:41 pm
Location: SEOUL/KOREA
Contact:

Post by acharabia » Tue May 16, 2006 8:08 am

SlapShot434 wrote: You cannot simply use [table][/table], you must, as with the html that creates the effect, provide the inner tags in order to correctly make rows and columns. As for the number of rows and columns, you can make as many as you see fit; just keep adding [col] or [row] columns. Only the page width will limit how many can fit well on one page.


Yeh~ I understand what say... Use mix with html like below?

Code: Select all

[table]
    <tr>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
        <td width="100"><p>&nbsp;</td>
    </tr>[/table]
Yeh~ this method perfectly working on phpBB with this table MOD...
But... Problem still here which I commented above... Too long blank
space line in head area... I don't know why this situation occour.
Did you understand what I say? That code fonction perfectly!!!
but... Too many, too long blank line upon table at "preview"
and after click posting when see "viewtopic-body"... why?

So I asked bbcode insert how to more 5 colums, more than 5 row...
There is no explication on bbcode FAQ. Anybody know answer for
this problem?

Summary:

I agree using this table MOD with html code like above.
But new problem is too long, too many blank space on table header...
So I'd like using totally bbcode for making table. But there is no
more than 3 colums. Who know make more than 3 colums with
this table MOD? Give those code plz. like below.

[table]
[mrow]aaa[mcol]ddd[row]kkk[col]ppp
[mrow]aaa[mcol]ddd[row]kkk[col]ppp
[mrow]aaa[mcol]ddd[row]kkk[col]ppp
[mrow]aaa[mcol]ddd[row]kkk[col]ppp
[/table]

So conclusion is this table MOD just short table showing?
under 3 colum, 3 row? When we use much stuff in tabe
with html code like above... blank area occur on the table...
maybe bug?!?! :roll:
Image

SlapShot434
Registered User
Posts: 364
Joined: Wed May 12, 2004 2:43 am

Post by SlapShot434 » Thu May 18, 2006 5:10 am

I'm sorry, but you're really missing the point here, you can have as many [col] or [row] tags as you wish, there are only 3 different types, but there is no maximum for how many times you can use them. Do not use html in the tables, thats unnecessary, as the bbcode is used as a replacement for the html.

For example:

Code: Select all

[table]
[mrow]blah[mcol]blah[mcol]blah[mcol]blah
[row]blah[col[blah[col]blah[col]blah
[row]blah[col[blah[col]blah[col]blah
[row]blah[col[blah[col]blah[col]blah
[/table]
PLEASE NOTE: I have left the coding community and no longer provide support for any coding I may have contributed to in the past. I apologize for the inconvenience and fully welcome anyone perfecting my code for the betterment of this community.

SlapShot434
Registered User
Posts: 364
Joined: Wed May 12, 2004 2:43 am

Post by SlapShot434 » Thu May 18, 2006 5:15 am

Darkleetah wrote: I'm using phpbb 2.0.20 and just installed this mod.

When I tried using it, I copy pasted some of the examples in FAQ and it does nothing. Could you tell me where I went wrong?

website is http://www.southern-k9.com/blackswordsmen

thank you.


There could be incompatability errors with the newest version of phpBB (2.0.20), though I haven't updated my own site to check this yet, so sit tight and I'll get to it as soon as I can.
PLEASE NOTE: I have left the coding community and no longer provide support for any coding I may have contributed to in the past. I apologize for the inconvenience and fully welcome anyone perfecting my code for the betterment of this community.

acharabia
Registered User
Posts: 139
Joined: Fri Sep 27, 2002 4:41 pm
Location: SEOUL/KOREA
Contact:

Post by acharabia » Thu May 18, 2006 10:31 am

SlapShot434 wrote: I'm sorry, but you're really missing the point here, you can have as many [col] or [row] tags as you wish, there are only 3 different types, but there is no maximum for how many times you can use them. Do not use html in the tables, thats unnecessary, as the bbcode is used as a replacement for the html.

For example:

Code: Select all

[table]
[mrow]blah[mcol]blah[mcol]blah[mcol]blah
[row]blah[col]blah[col]blah[col]blah
[row]blah[col]blah[col]blah[col]blah
[row]blah[col]blah[col]blah[col]blah
[/table]



Goooda~ My problem is finished now~ :wink:
Not very perfect MOD but so useful~
Now I pick the vote to "good" hehe~ :lol:
But maybe you know "Ref" and "Anchor" mod...
How to show there "help-bar" on posting-body?
Image

Moose[Dog]
Registered User
Posts: 15
Joined: Wed Apr 19, 2006 5:11 pm

Post by Moose[Dog] » Thu May 18, 2006 11:15 am

I am having a weird problem with this mod.

I want to have it using html type tags instead of the mrow and so on. Is there a way to do this... If not i got to find out a way to make html work without screwing up my board and not opening it up to security problems.

SlapShot434
Registered User
Posts: 364
Joined: Wed May 12, 2004 2:43 am

Post by SlapShot434 » Mon May 22, 2006 6:16 pm

Moose[Dog] wrote: I am having a weird problem with this mod.

I want to have it using html type tags instead of the mrow and so on. Is there a way to do this... If not i got to find out a way to make html work without screwing up my board and not opening it up to security problems.


That is the entire point behind this mod, it makes tables work without opening it to security problems. In all honestly, this code USES the html code for tables, the only differences are that the tags have been renamed (to help those who are not fluent with html table tags), and that you are no longer required to close inner tags (to help shorten the amount of work and make things easier for the end user).
PLEASE NOTE: I have left the coding community and no longer provide support for any coding I may have contributed to in the past. I apologize for the inconvenience and fully welcome anyone perfecting my code for the betterment of this community.

User avatar
markismx
Registered User
Posts: 39
Joined: Mon May 15, 2006 9:22 am

Post by markismx » Sat Jun 24, 2006 7:09 am

I like this MOD, is so cool, but... does anyone knows if there is a way to take out the table's border (eg. <table border="0">??

DennizZ
Registered User
Posts: 36
Joined: Sat May 06, 2006 12:47 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Post by DennizZ » Thu Jun 29, 2006 1:55 pm

Does anyone know how to make a table like here:
http://gathering.tweakers.net/forum/lis ... es/1079242

With this modification,
Just a plain black border.
With the maximum width a post can have.

DennizZ
Registered User
Posts: 36
Joined: Sat May 06, 2006 12:47 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Post by DennizZ » Fri Jun 30, 2006 5:06 pm

Too bad, still don't get it working.

purpleyouko
Registered User
Posts: 5
Joined: Wed Jun 28, 2006 7:15 pm
Location: Missouri
Contact:

Post by purpleyouko » Thu Jul 13, 2006 3:24 pm

Can we post images within the cells of the table?

SlapShot434
Registered User
Posts: 364
Joined: Wed May 12, 2004 2:43 am

Post by SlapShot434 » Tue Jul 18, 2006 3:50 am

purpleyouko wrote: Can we post images within the cells of the table?


hmm, I believe it should work, however I have had several problems getting other bbcode tags to work inside the parameters, so if the img tag doesnt work than I'm sure the http equivalent will do just fine.
PLEASE NOTE: I have left the coding community and no longer provide support for any coding I may have contributed to in the past. I apologize for the inconvenience and fully welcome anyone perfecting my code for the betterment of this community.

purpleyouko
Registered User
Posts: 5
Joined: Wed Jun 28, 2006 7:15 pm
Location: Missouri
Contact:

Post by purpleyouko » Tue Jul 18, 2006 12:45 pm

I have tested it since posting my question and can confirm that it works just fine.

The only strange things I have noticed with the mod are
  1. A column appears with each new row before the first "col" tag. Not a big deal but a little unexpected.
  2. Formatting changes in different columns. Particualarly the vertical alignment. The first column seems to align to the bottom and the last column to the top. All in between are centered.
If you can think of any reason for these minor issues, please let me know. It is more than likely that I made an error while modding the code. I just have no idea where to look for it.

Other than that, great mod. Thanks

Post Reply

Return to “[2.0.x] MOD Database Releases”