[Tool] phpBB 2.0.14 to 2.0.15 Code Changes

All new MODs released in our MOD Database will be announced in here. All support for released MODs needs to take place in here. No new MODs will be accepted into the MOD Database for phpBB2
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

On February 1, 2009 this forum will be set to read only as part of retiring of phpBB2.
Post Reply

Rating:

Excellent!
97
63%
Very Good
15
10%
Good
14
9%
Fair
7
5%
Poor
20
13%
 
Total votes: 153

acslater
Registered User
Posts: 28
Joined: Fri Oct 01, 2004 1:25 pm

Post by acslater » Sun May 08, 2005 12:00 am

did the edits manually, and worked great.

thx phpbb

:D

FoulFoot
Registered User
Posts: 261
Joined: Mon Jun 23, 2003 1:04 am
Location: Honolulu, HI
Contact:

Post by FoulFoot » Sun May 08, 2005 12:11 am

The changed-files pack (2.0.14 to 2.0.15) does not match the change log. There are more files in the change pack than are apparently modified.

I note this because I have two forums; one is a vanilla 2.0.14, and one is heavily modded. I just uploaded the changed files to the vanilla board, and now it's broken. I suspect there's a problem with one of the files in the change pack, which is going to be a pain in the ass to fix.

Foul

kukacomone
Registered User
Posts: 55
Joined: Wed Jul 14, 2004 10:30 pm

Post by kukacomone » Sun May 08, 2005 12:15 am

acslater wrote: did the edits manually, and worked great.

thx phpbb

:D


And why doesnt work it great for me? :D I did the edits manually too, but acp login.. woohaa.. I hope someone can help..

User avatar
M.O.B.
Registered User
Posts: 927
Joined: Tue Jan 04, 2005 1:07 am
Location: San Diego CA USA
Contact:

Post by M.O.B. » Sun May 08, 2005 12:38 am

Wow! I keep being fascinated that I keep using EasyMOD for this updgrades and yet I still don't run into issues. So far so good, we'll see in the next 24 hrs how my heavy modded forum reacts to the new changes.

Below is my forum's info:
  • URL: www.mixingonbeat.com
  • Template(s) used: Odyssey
  • Any and all MODs: (see below)
    1. 13 or Older Only 1.0.4
    2. Admin Account Actions 1.3.3
    3. Admin Voting 1.1.8
    4. Advanced User Search 1.0.2
    5. AIM Online/Offline 1.0.1
    6. Allow Moderators to See Invisible 1.0.0
    7. Anti spam-bots 1.0.0
    8. Attachment Mod 2.3.12
    9. Auto group 1.2.1
    10. Auto Subject On Reply 1.0.2
    11. Avatar Approve 1.0.3
    12. Birthday 1.5.7
    13. Bottom Aligned Signature 1.0.2em
    14. Change Email Sender 1.0.3
    15. Colour on poll results 1.1.1 (Uninstalled)
    16. Colour on poll results for Poll Overview 1.0.0 (Uninstalled)
    17. Configurable Smilies Table 1.0.0
    18. Default avatar 1.1.0
    19. descriptive_time_zone 1.0.2
    20. Disallow editing replied posts 1.0.0
    21. Double Post Control 1.1.0
    22. EasyMOD 0.1.13 Nuttzy 2.0.11
    23. EasyMOD Add-on 1.2.0 (Uninstalled)
    24. Email Confirmation Mod 1.0.0
    25. E-mail Header Remover 1.0.0
    26. Fast Avatar Resize Mod 1.0.1
    27. Fix Search Results for Browser Error 1.0.1
    28. Fixed date format for non technical users 1.0.4 (Uninstalled)
    29. global_announcement_1.2.8em
    30. Improved IP Whois 1.0.0
    31. Intellicensor 1.0.0
    32. IP Only By Admin 1.0.1
    33. last 5 registered users 1.0.0
    34. Last Visited 1.0.7
    35. Limit Image Width 1.1.3
    36. List all avatars including sticky avatars 1.0.3
    37. Live Radio MOD
    38. Must Select an Avatar on Registration 0.0.1
    39. New Posts link in viewtopic 1.0.0
    40. No PMs to self 1.0.1
    41. Online/Offline/Hidden 2.2.6
    42. Pagination MOD 1.0.0
    43. phpBB 2.0.13 to 2.0.14 Code Changes
    44. phpBB 2.0.14 to 2.0.15 Code Changes
    45. PM Controll 1.0.0
    46. pm count pm 1.0.1
    47. PM Navigation 1.0.0
    48. Printer-friendly topic view mod 1.0.8
    49. Poll-Overview 1.0.0
    50. PM Popup Blocker Fix 1.0.0
    51. Poll Topic Folder 1.0.0
    52. Post search in memberlist 1.0.4
    53. Post search in viewtopic 1.0.0
    54. prevent reply notifications to unauthorized users 1.0.5
    55. Rank Image in Profile MOD 1.0.0
    56. Rank in memberlist 1.0.2
    57. Redirect anonymous users to login 1.0.6
    58. Redirect Outside phpBB After Log In/Out (Uninstalled)
    59. Redirections Suite 1.1.0 (Uninstalled)
    60. Refer A Friend 1.2.1
    61. Register from Login Prompt 1.0.0
    62. Resize Attached Images Based on Max Width 1.0.0
    63. Resize Posted Images Based on Max Width 2.4.5
    64. Search back 1.2.2
    65. Search back (Upgrade to 2.0.14 by Thoul) 0.0.1
    66. Selection Order for the Online/Offline/Hidden 1.0.0
    67. Separate Announcements & Sticky 2.0.0
    68. Show User Groups 1.3.6em
    69. Simply Merge Threads 1.0.1
    70. Site Copyright 1.0.0
    71. Skype MOD 1.0.0
    72. Smilies Order 1.0.0
    73. SpellingCow Spell Check 1.6.0
    74. Today At/Yesterday At 1.3.1
    75. Topic Search 1.1.0
    76. Topics a user has started 1.5.2
    77. Topics Anywhere (Uninstalled)
    78. Unhide MOD 1.1.3
    79. userfriendly URL-input while posting 1.0.0
    80. users_of_the_day 2.1.0
    81. View complete Avatar Directory Size 1.0.1
    82. View posts since last visit Number 1.1.1
    83. View Topic Name While Posting MOD 1.0.5
    84. Weblist 1.0.5
    85. Who is online time edit 1.0.2
    86. Who viewed a topic 1.0.3
    87. Word Censor List 1.0.0.
    88. Wrap Messages Mod 1.0.0 (Uninstalled)
  • Do you use a port of phpBB: 80
  • Version of phpBB: 2.0.14
  • Version of PHP: phpMyAdmin 2.5.6
  • Which database server and version: MySQL 3.23.58
  • Host: www.canaca.com
  • Did someone install this for you/who: no, I did.
  • Is this an upgrade/from what to what: (2.0.6; 2.0.11; 2.0.12; 2.0.13; 2.0.14; 2.0.15)
  • Is this a conversion/from what to what: no
  • Have you searched for your problem: yes
  • If so, what terms did you try: Search
  • State the nature of your problem: (Read above)
  • Do you have a test account for us:Only by Request
Image

User avatar
thecharmed01
Former Team Member
Posts: 2637
Joined: Sun May 16, 2004 10:07 am
Location: Wellington, NZ
Contact:

Post by thecharmed01 » Sun May 08, 2005 12:52 am

Well I have a heavily modded forum board (or four) and I have just spent an hour upgrading them all with no problems!!

Thank goodness.....(phew)

This update seems to be fairly straight forward and hasnt affected any of my mods, even the junior admin one, Im wondering what versions others are running that have had problems?

Thanks guys :D
Please refrain from PM'ing me for support unless I specifically ask you to.......

Helpful Pages: ~ [Styles FAQ] ~ [Styles User Guide] ~ [Styles Submission Policy]
My Site: [C1 Web Design]
| Mummy | Web Designer | Slave | Digi-Scrap Addict | Vampire |

RoscoHead
Registered User
Posts: 38
Joined: Wed Apr 20, 2005 3:24 am

Well I had a different problem...

Post by RoscoHead » Sun May 08, 2005 1:00 am

Upgraded using the patch file, went fine.

Then opened install/update_to_latest.php and got just a blank screen. Not sure what the problem is, it worked fine locally. So I just went through it and applied the db updates manually.

I will look into what caused this when I get a chance, but if anyone else has seen this and knows what it may be, please LMK.

Thanks

ROSCO

dr.3
Registered User
Posts: 39
Joined: Fri Oct 22, 2004 1:05 pm
Contact:

Post by dr.3 » Sun May 08, 2005 1:04 am


Hi all :)


Well I am running 2.0.14 heavy modded when I updated to 2.0.15 I had one problem which is accessing the Administration Panel but I solved it by removing the changed code in the admin/pagestart.php

Code: Select all

if (!$userdata['session_admin'])
{
   redirect(append_sid("login.$phpEx?redirect=admin/&admin=1", true));
}

Is this code important :idea:

User avatar
3Di
Former Team Member
Posts: 13901
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milan (IT) Frankfurt (DE)
Name: Marco
Contact:

Post by 3Di » Sun May 08, 2005 1:15 am

dr.3 wrote:
Hi all :)


Well I am running 2.0.14 heavy modded when I updated to 2.0.15 I had one problem which is accessing the Administration Panel but I solved it by removing the changed code in the admin/pagestart.php

Code: Select all

if (!$userdata['session_admin'])
{
   redirect(append_sid("login.$phpEx?redirect=admin/&admin=1", true));
}

Is this code important :idea:


REPLACE with this one:

Code: Select all

if (!$userdata['session_admin']) 
{ 
   redirect(append_sid("login.$phpEx?redirect=admin/&admin=1", true)); 
}
8)
Please PM me only to request paid works. Thx.
Want to compensate me for my interest? Donate
My development's activity º PhpStorm's proud user
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades
👨‍🏫 | Take a tour to | The Studio | 👨‍🏫

willemke72
Registered User
Posts: 41
Joined: Tue Jan 20, 2004 11:58 pm
Location: some verry smal country

thx

Post by willemke72 » Sun May 08, 2005 1:27 am

thx Acyd Burn
updated without problems :wink:

chatasos
Registered User
Posts: 748
Joined: Wed May 15, 2002 1:16 pm
Location: Paralia

Post by chatasos » Sun May 08, 2005 1:31 am

FoulFoot wrote: The changed-files pack (2.0.14 to 2.0.15) does not match the change log. There are more files in the change pack than are apparently modified.

I note this because I have two forums; one is a vanilla 2.0.14, and one is heavily modded. I just uploaded the changed files to the vanilla board, and now it's broken. I suspect there's a problem with one of the files in the change pack, which is going to be a pain in the ass to fix.

Foul


Some of these files have only a few white chars removed from the end. Not a real reason to upgrade them :wink:

dr.3
Registered User
Posts: 39
Joined: Fri Oct 22, 2004 1:05 pm
Contact:

Post by dr.3 » Sun May 08, 2005 1:36 am

3Di wrote: REPLACE with this one:

Code: Select all

if (!$userdata['session_admin']) 
{ 
   redirect(append_sid("login.$phpEx?redirect=admin/&admin=1", true)); 
}
8)


Hi dear :)

I applied your change but no use, I can only access my Administration Panel by removing the changed code in the update of admin/pagestart.php

Thank you dear for your reply

User avatar
3Di
Former Team Member
Posts: 13901
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milan (IT) Frankfurt (DE)
Name: Marco
Contact:

Post by 3Di » Sun May 08, 2005 1:40 am

dr.3 wrote:
3Di wrote:
REPLACE with this one:

Code: Select all

if (!$userdata['session_admin']) 
{ 
   redirect(append_sid("login.$phpEx?redirect=admin/&admin=1", true)); 
}
8)


Hi dear :)

I applied your change but no use, I can only access my Administration Panel by removing the changed code in the update of admin/pagestart.php

Thank you dear for your reply


Hmmm, explain me better, before you can't access your panel and now yes? or..?

And... what kind of problem do you have yet?
Please PM me only to request paid works. Thx.
Want to compensate me for my interest? Donate
My development's activity º PhpStorm's proud user
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades
👨‍🏫 | Take a tour to | The Studio | 👨‍🏫

User avatar
3Di
Former Team Member
Posts: 13901
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milan (IT) Frankfurt (DE)
Name: Marco
Contact:

Re: Well I had a different problem...

Post by 3Di » Sun May 08, 2005 1:44 am

RoscoHead wrote: Upgraded using the patch file, went fine.

Then opened install/update_to_latest.php and got just a blank screen. Not sure what the problem is, it worked fine locally. So I just went through it and applied the db updates manually.

I will look into what caused this when I get a chance, but if anyone else has seen this and knows what it may be, please LMK.

Thanks

ROSCO


EDIT: wrong answer, lost in translation, sorry..
Please PM me only to request paid works. Thx.
Want to compensate me for my interest? Donate
My development's activity º PhpStorm's proud user
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades
👨‍🏫 | Take a tour to | The Studio | 👨‍🏫

dr.3
Registered User
Posts: 39
Joined: Fri Oct 22, 2004 1:05 pm
Contact:

Post by dr.3 » Sun May 08, 2005 1:46 am


Thank you dear for your concern .. 3Di :D


After I updated to 2.0.15 I tested everything in my forum and everything was perfect except when I want to access my Administration Panel I have an error page 404 no page exist with this link ??

So I removed the added code in the admin/pagestart.php and everything went OK .. also when I tried your code I faced the same previous problem error page 404 ?? so by removing this code everything is OK with my forum :roll:

User avatar
3Di
Former Team Member
Posts: 13901
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milan (IT) Frankfurt (DE)
Name: Marco
Contact:

Post by 3Di » Sun May 08, 2005 1:54 am

dr.3 wrote:
Thank you dear for your concern .. 3Di :D


After I updated to 2.0.15 I tested everything in my forum and everything was perfect except when I want to access my Administration Panel I have an error page 404 no page exist with this link ??

So I removed the added code in the admin/pagestart.php and everything went OK .. also when I tried your code I faced the same previous problem error page 404 ?? so by removing this code everything is OK with my forum :roll:


It is very strange, try this: upload the file from scratch and MOD it with my REPLACING CODE. Then delete the content of your cache directory except the index.html...

Delete the cookie and hit the index of your board in order to refresh the page and regenerate the cache.

If not works it means you have some other probs.. :roll:

That code is needed!
Greet, 3D.
Please PM me only to request paid works. Thx.
Want to compensate me for my interest? Donate
My development's activity º PhpStorm's proud user
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades
👨‍🏫 | Take a tour to | The Studio | 👨‍🏫

Post Reply

Return to “[2.0.x] MOD Database Releases”