Simple Subforums

All new MODs released in our MOD Database will be announced in here. All support for released MODs needs to take place in here. No new MODs will be accepted into the MOD Database for phpBB2
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

On February 1, 2009 this forum will be set to read only as part of retiring of phpBB2.

Rating:

Excellent!
196
61%
Very Good
59
18%
Good
34
11%
Fair
7
2%
Poor
26
8%
 
Total votes: 322

babydoll2u
Registered User
Posts: 214
Joined: Sun Sep 18, 2005 11:26 pm
Contact:

Post by babydoll2u »

Jaddon wrote: I have the same problem after installing this mod - I see no difference and still do not have sub forums. :(


Jaddon... after you've installed this MOD, when you first go into your Forum Admin/Management, everything DOES look the same, you will NOT immediately see the difference.

But if you'll go back to the previous page, and find my post with the step-by-step instructions and follow them, you'll get your subforums, if the MOD is indeed installed correctly.... I promise! :wink:
Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience
User avatar
The Suite
Registered User
Posts: 617
Joined: Sat Jul 30, 2005 11:11 am
Location: NYC, USA
Contact:

Post by The Suite »

Babydoll,

Thanks for the response. I installed iton my board it's working great. I really needed this MOD as my board had gotten too big and was a hell of a scroll down the page :lol: but now with this MOD and the way it does the subforums, i'm all good

Awesome MOD, would love to have another level but that's all good, I can work with this for now :-)

Thanks a mil to the developer, nice job.
Much appreciloved,

The Suite
Thank you :-)
The IT Security Information Center
babydoll2u
Registered User
Posts: 214
Joined: Sun Sep 18, 2005 11:26 pm
Contact:

Post by babydoll2u »

The Suite wrote: Babydoll,

Thanks for the response. I installed iton my board it's working great. I really needed this MOD as my board had gotten too big and was a hell of a scroll down the page :lol: but now with this MOD and the way it does the subforums, i'm all good

Awesome MOD, would love to have another level but that's all good, I can work with this for now :-)

Thanks a mil to the developer, nice job.


you're very welcome. If you want subforums more than one level deep you'll need to get the category hierarchy MOD. It's huge. I like this one much better :D
Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience
User avatar
Xyphos
Registered User
Posts: 56
Joined: Thu Nov 17, 2005 9:15 am
Contact:

Post by Xyphos »

For those who want/need an EasyMOD mod for use with the AcidTech template, enjoy.

to use, you must first install the origanal version of simple subforums to your subSilver template.
then copy AcidTech's directory to your templates directory AND to your admin\mods\easymod\templates directory. (overwrite files is safe to do if asked)
run it through easymod and enjoy.

BUG NOTE: *bug fixed*

(mmm subforums on AcidTech is wicked secksie)


Code: Select all

##############################################################
## MOD Title: AcidTech Simple Subforums MOD
## MOD Author: Xyphos < TheGreatXyphos@gmail.com > (William Scott) http://bhreunited.cjb.net
## MOD Author: Xyphos <n/a> (Xyphos) http://www.phpbbstyles.com
## MOD Description: simple subforums MOD for AcidTech template; install after installing original for subSilver!
## MOD Version: 1.0.0
## Installation Level: Beginner
## Installation Time: 10 Minutes
## Files To Edit: 9
## templates/AcidTech/admin/forum_admin_body.tpl
## templates/AcidTech/index_body.tpl
## templates/AcidTech/modcp_body.tpl
## templates/AcidTech/modcp_split.tpl
## templates/AcidTech/overall_header.tpl
## templates/AcidTech/posting_body.tpl
## templates/AcidTech/AcidTech.cfg
## templates/AcidTech/viewforum_body.tpl
## templates/AcidTech/viewtopic_body.tpl
##
## Included Files: 0
## License: http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU General Public License v2
##############################################################
## For security purposes, please check: http://www.phpbb.com/mods/
## for the latest version of this MOD. Although MODs are checked
## before being allowed in the MODs Database there is no guarantee
## that there are no security problems within the MOD. No support
## will be given for MODs not found within the MODs Database which
## can be found at http://www.phpbb.com/mods/
##############################################################
## Author Notes:
##
## Please remember that this MOD requires the eXtreme Styles MOD.
## See the DIY INSTRUCTIONS below for download links.
##
## Instructions for use: to create a subforum, simply go to your admin panel->Forum Admin->Management.
## From there, click on the "Edit" link next to a forum, and select the parent (main) forum from the 
## "Category / Forum" dropdown box.
##
## This MOD includes a built-in update checker.
## To access the update checker, go to your admin panel->eXtreme Styles->Styles Management->Check for Updates
##
## To run the required SQL updates please see this article in the phpBB.com knowledge base: 
## http://www.phpbb.com/kb/article.php?article_id=264
## Or use the SQL Generator Tool available here: http://www.phpbbstyles.com/sql.php
##
## This MOD is EasyMOD friendly! (http://area51.phpbb.com/phpBB/viewforum.php?sid=&f=17)
##
## For additional language and style downloads, please visit http://www.pentapenguin.com/forum/viewtopic.php?t=1416
##
## Thanks go out to CyberAlien for originally developing this MOD! :-)
##############################################################
## MOD History:
##   2005-10-30 - Version 1.0.0
##      - Initial Release
##
##############################################################
## Before Adding This MOD To Your Forum, You Should Back Up All Files Related To This MOD
##############################################################

#
#-----[ COPY ]------------------------------------------
#
#copy contrib/admin/xs_simple_subforums.cfg to admin/xs_simple_subforums.cfg
copy templates/AcidTech/images/folder_big.gif to templates/AcidTech/images/folder_big.gif
copy templates/AcidTech/images/folder_new_big.gif to templates/AcidTech/images/folder_new_big.gif


#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/AcidTech/admin/forum_admin_body.tpl


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
		<td class="row2"><span class="gen"><a href="{catrow.forumrow.U_VIEWFORUM}"


#
#-----[ IN-LINE FIND ]------------------------------------------
#
"row2"


#
#-----[ IN-LINE AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
{catrow.forumrow.STYLE}


#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/AcidTech/index_body.tpl


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
  <!-- BEGIN forumrow -->


#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
  <!-- IF ! forumrow.PARENT -->


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
	<span class="gensmall">{catrow.forumrow.L_MODERATOR} {catrow.forumrow.MODERATORS}</span></td>
	<td class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.TOPICS}</span></td>
	<td class="row2" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.POSTS}</span></td>
	<td class="row2" align="center" valign="middle" nowrap="nowrap"> <span class="gensmall">{catrow.forumrow.LAST_POST}</span></td>


#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#

<!-- IF catrow.forumrow.MODERATORS --><span class="gensmall">{catrow.forumrow.L_MODERATOR} {catrow.forumrow.MODERATORS}<br /></span><!-- ENDIF -->
	  <!-- BEGIN sub --><!-- DEFINE $HAS_SUB = 1 --><!-- IF catrow.forumrow.sub.NUM > 0 -->, <!-- ELSE --><span class="genmed">{L_SUBFORUMS}: <!-- ENDIF -->{catrow.forumrow.sub.LAST_POST_SUB} <a href="{catrow.forumrow.sub.U_VIEWFORUM}" <!-- IF catrow.forumrow.sub.UNREAD -->class="topic-new"<!-- ENDIF --> title="{catrow.forumrow.sub.FORUM_DESC_HTML}">{catrow.forumrow.sub.FORUM_NAME}</a><!-- END sub -->
	  <!-- IF $HAS_SUB --></span><!-- UNDEFINE $HAS_SUB --><!-- ENDIF -->
	</td>
	<td class="row2" align="center" valign="middle" height="50"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.TOTAL_TOPICS}</span></td>
	<td class="row2" align="center" valign="middle" height="50"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.TOTAL_POSTS}</span></td>


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
  <!-- END forumrow -->


#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------
#
  <!-- ENDIF -->


#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/AcidTech/modcp_body.tpl


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a>


#
#-----[ IN-LINE FIND ]------------------------------------------
#
</a>


#
#-----[ IN-LINE AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
 <!-- IF PARENT_FORUM --> -> <a class="nav" href="{U_VIEW_PARENT_FORUM}">{PARENT_FORUM_NAME}</a> <!-- ENDIF -->


#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/AcidTech/modcp_split.tpl


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a><span class="nav"> 


#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
 <!-- IF PARENT_FORUM --> -> <a class="nav" href="{U_VIEW_PARENT_FORUM}">{PARENT_FORUM_NAME}</a> <!-- ENDIF -->


#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/AcidTech/posting_body.tpl


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
		<!-- BEGIN switch_not_privmsg --> 


#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
		<!-- IF PARENT_FORUM --> -> <a class="nav" href="{U_VIEW_PARENT_FORUM}">{PARENT_FORUM_NAME}</a> <!-- ENDIF -->


#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/AcidTech/AcidTech.cfg


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
$images['forum_locked'] = "$current_template_images/folder_locked_big.gif";


#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#

// Begin Simple Subforums MOD
$images['forums'] = "$current_template_images/folder_big.gif";
$images['forums_new'] = "$current_template_images/folder_new_big.gif";
// End Simple Subforums MOD


#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/AcidTech/viewforum_body.tpl


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
	  <td align="left" valign="middle" class="nav" width="100%"><span class="nav">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a>


#
#-----[ IN-LINE FIND ]------------------------------------------
#
</a>


#
#-----[ IN-LINE AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
 <!-- IF PARENT_FORUM --> -> <a class="nav" href="{U_VIEW_PARENT_FORUM}">{PARENT_FORUM_NAME}</a> <!-- ENDIF -->


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
	  <td align="right" valign="bottom" class="nav" nowrap="nowrap"><span class="gensmall"><a href="{U_MARK_READ}">{L_MARK_TOPICS_READ}</a></span></td>
	</tr>
  </table>


#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#

<!-- BEGIN catrow -->
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
  <tr> 
	<th colspan="2" class="thCornerL" height="25" nowrap="nowrap">&nbsp;{catrow.CAT_DESC}&nbsp;</th>
	<th width="50" class="thTop" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_TOPICS}&nbsp;</th>
	<th width="50" class="thTop" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_POSTS}&nbsp;</th>
	<th class="thCornerR" nowrap="nowrap">&nbsp;{L_LASTPOST}&nbsp;</th>
  </tr>
  <!-- BEGIN forumrow -->
  <tr> 
	<td class="row1" align="center" valign="middle" height="50"><img src="{catrow.forumrow.FORUM_FOLDER_IMG}" width="26" height="25" alt="{catrow.forumrow.L_FORUM_FOLDER_ALT}" title="{catrow.forumrow.L_FORUM_FOLDER_ALT}" /></td>
	<td class="row1" width="100%" height="50"><span class="forumlink"> <a href="{catrow.forumrow.U_VIEWFORUM}" class="forumlink<!-- IF catrow.forumrow.UNREAD --> topic-new<!-- ENDIF -->">{catrow.forumrow.FORUM_NAME}</a><br />
	  </span> <span class="genmed">{catrow.forumrow.FORUM_DESC}<br />
	  </span><span class="gensmall">{catrow.forumrow.L_MODERATOR} {catrow.forumrow.MODERATORS}</span></td>
	<td class="row2" align="center" valign="middle" height="50"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.TOPICS}</span></td>
	<td class="row2" align="center" valign="middle" height="50"><span class="gensmall">{catrow.forumrow.POSTS}</span></td>
	<td class="row2" align="center" valign="middle" height="50" nowrap="nowrap"> <span class="gensmall">{catrow.forumrow.LAST_POST}</span></td>
  </tr>
  <!-- END forumrow -->
</table>
<br />
<!-- END catrow -->

<!-- IF NUM_TOPICS || ! HAS_SUBFORUMS -->


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
	  <td align="left" valign="middle" width="100%"><span class="nav">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a>


#
#-----[ IN-LINE FIND ]------------------------------------------
#
</a>


#
#-----[ IN-LINE AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
 <!-- IF PARENT_FORUM --> -> <a class="nav" href="{U_VIEW_PARENT_FORUM}">{PARENT_FORUM_NAME}</a><!-- ENDIF -->


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
		<td align="right"><span class="gensmall">{S_AUTH_LIST}</span></td>
	</tr>
</table>


#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#

<!-- ELSE -->
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr> 
	<td align="right">{JUMPBOX}</td>
  </tr>
</table>
<!-- ENDIF -->


#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/AcidTech/viewtopic_body.tpl


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a>


#
#-----[ IN-LINE FIND ]------------------------------------------
#
</a>


#
#-----[ IN-LINE AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
 <!-- IF PARENT_FORUM --> -> <a class="nav" href="{U_VIEW_PARENT_FORUM}">{PARENT_FORUM_NAME}</a><!-- ENDIF -->


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
<td align="left" valign="middle" width="100%"><span class="nav">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a>


#
#-----[ IN-LINE FIND ]------------------------------------------
#
</a>


#
#-----[ IN-LINE AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
 <!-- IF PARENT_FORUM --> -> <a class="nav" href="{U_VIEW_PARENT_FORUM}">{PARENT_FORUM_NAME}</a><!-- ENDIF -->


#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]------------------------------------------
#
# EoM
Last edited by Xyphos on Fri Nov 25, 2005 6:36 am, edited 1 time in total.
The day my phpbb installs is the day I stop trolling this forum. :-|
babydoll2u
Registered User
Posts: 214
Joined: Sun Sep 18, 2005 11:26 pm
Contact:

Post by babydoll2u »

is this another sub-forum mod? other than the one that this thread is for?
Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience
matrimforever
Registered User
Posts: 65
Joined: Mon Mar 14, 2005 5:50 am

Trouble with subBlack

Post by matrimforever »

Specifically in the templates/subsilver/admin about line 791 of the install txt:

Code: Select all

#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/subSilver/admin/forum_admin_body.tpl


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
		<td class="row2"><span class="gen"><a href="{catrow.forumrow.U_VIEWFORUM}"


#
#-----[ IN-LINE FIND ]------------------------------------------
#
"row2"


#
#-----[ IN-LINE AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
{catrow.forumrow.STYLE}
The line to 'find' does not exist in the subBlack template, so what can I do?

Also:

Code: Select all

#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/subSilver/overall_header.tpl


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
@import url("templates/subSilver/formIE.css"); 


#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#

/* Begin Simple Subforums MOD */
a.topic-new, a.topic-new:visited { color: {T_BODY_HLINK}; }
a.topic-new:hover, a.topic-new:active { color: {T_BODY_LINK}; }
/* End Simple Subforums MOD */
is missing in subBlack as well. Not sure what to do here...
AuReUs ReCtoR
Registered User
Posts: 184
Joined: Tue Jan 18, 2005 10:02 pm
Location: Serbia\Belgrade\Vozdovac
Contact:

Post by AuReUs ReCtoR »

fpscops.com wrote: You look all good there.

You sure your adding the description in the admin panel? :lol: [/Mr.Obvisous]

My suggestion is to make sure you have made your file edits correctly. Start with any that have to do with admin panel.


nope, i try. :cry:

pls. see at: www.aureus-rector.net/forum
acc: test:test321
User avatar
fpscops.com
Registered User
Posts: 23
Joined: Wed Sep 21, 2005 2:25 am

Post by fpscops.com »

well it works for everyone else, You really need to go through everystep and make sure your not missing anything.
babydoll2u
Registered User
Posts: 214
Joined: Sun Sep 18, 2005 11:26 pm
Contact:

Post by babydoll2u »

Xyphos wrote: For those who want/need an EasyMOD mod for use with the AcidTech template, enjoy.


LOL... I think a link would have sufficed....
Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience
kurisu83
Registered User
Posts: 12
Joined: Wed Nov 09, 2005 1:23 pm

Post by kurisu83 »

im getting this error msg when i try and install sub forums using easy mod

Code: Select all

Critical Error

FIND FAILED: In file [includes/functions_admin.php] could not find:

$sql = 'SELECT f.forum_id, f.forum_name 
User avatar
Xyphos
Registered User
Posts: 56
Joined: Thu Nov 17, 2005 9:15 am
Contact:

Post by Xyphos »

kurisu83 wrote: im getting this error msg when i try and install sub forums using easy mod

Code: Select all

Critical Error

FIND FAILED: In file [includes/functions_admin.php] could not find:

$sql = 'SELECT f.forum_id, f.forum_name 



If you have other mods installed, it'll throw off EM sometimes.
What to do when EasyMOD fails to find something:

1) Save a backup of the mod file
2) Open the MOD file with wordpad
3) Open the file that EasyMOD shows in error with wordpad. (in this case, includes/functions_admin.php)
4) in wordpad of the file EM failed on, do a search for PART of what it's trying to find.
5) keep searching until you find something that looks pretty damn close to what it's trying to find
6) COPY everything that seems like what the mod is looking for
7) PASTE over in the mod where the find failed the actual thing it's supposed to find.
8 ) save, re-run EM. should work.
(this is what I've been doing)



by the way, Thankyou Mr. Creator of Simple Subforums, the cat hiarc. mod fails like hell and this one whet installed with absolutely NO problems whatsoever and looks great. (just one thing, how to I get it to show the subforums list BELOW the topics posted list? right now, it's ABOVE and hiding stickies below it :( ) anyway, I give this mod 11 out of 10. good work :D

babydoll2u [i]in reference to my AcidTech template EM MOD[/i] wrote: is this another sub-forum mod? other than the one that this thread is for?


no, this is a MOD to "install" this mod (the one this thead IS for) on AcidTech template AFTER "installing" it to subSilver.
(just a quick, easy method rather then editing the templates by hand.)
The day my phpbb installs is the day I stop trolling this forum. :-|
babydoll2u
Registered User
Posts: 214
Joined: Sun Sep 18, 2005 11:26 pm
Contact:

Post by babydoll2u »

oh great!

I didn't need anything to help me install this MOD tho... and I have a pretty heavily modded board. It installed with no prob at all.
Never, ever, argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience
oo1985
Registered User
Posts: 96
Joined: Thu Mar 03, 2005 6:26 pm

Post by oo1985 »

Well, I installed it had some problems. I don't have @import url in my overalheader. I'm also getting some index.php and view forum errors. I guess I will reinstall again.
Last edited by oo1985 on Fri Nov 25, 2005 5:44 pm, edited 1 time in total.
Jaddon
Registered User
Posts: 20
Joined: Sun Oct 09, 2005 11:52 am
Location: USA
Contact:

Post by Jaddon »

babydoll2u wrote:
Jaddon wrote: I have the same problem after installing this mod - I see no difference and still do not have sub forums. :(


Jaddon... after you've installed this MOD, when you first go into your Forum Admin/Management, everything DOES look the same, you will NOT immediately see the difference.

But if you'll go back to the previous page, and find my post with the step-by-step instructions and follow them, you'll get your subforums, if the MOD is indeed installed correctly.... I promise! :wink:


Yep I did that - all I have in the drop down box it the Categorys the forums do not show up in there. It is the same as before.

I messed up my forums - when I get them back online I will try to install mod again.

Thanks for your help babydoll2u!
oo1985
Registered User
Posts: 96
Joined: Thu Mar 03, 2005 6:26 pm

Post by oo1985 »

So I installed this mod my second time, I add in a new subforum and I still get the same problem occuring. Come look at: <removed> The subforums are showing up as a parent forum. I don't know what is causing this to happen. There is also two jump boxes? Any help would be appreciated.

EDIT: Oh, maybe it's because I haven't installed extreme styles mod.
EDIT2: that FIXED it! Woohoo. :oops:
Post Reply

Return to “[2.0.x] MOD Database Releases”