[2.0.19] Youtube Video BBCode

All new MODs released in our MOD Database will be announced in here. All support for released MODs needs to take place in here. No new MODs will be accepted into the MOD Database for phpBB2
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

On February 1, 2009 this forum will be set to read only as part of retiring of phpBB2.

Rating:

Excellent!
125
64%
Very Good
23
12%
Good
21
11%
Fair
5
3%
Poor
21
11%
 
Total votes: 195

madro
Registered User
Posts: 6
Joined: Mon Feb 05, 2007 8:56 pm
Contact:

Post by madro » Mon Feb 05, 2007 10:30 pm

I understand the .php and .tpl editing process but can't do that without installing the multi_bbcode. Anyone wanna give me a pointer on how to install a .mod

¿

User avatar
freddie
Registered User
Posts: 404
Joined: Sun Mar 31, 2002 1:40 pm
Location: Estes Park, USA
Contact:

Post by freddie » Mon Feb 05, 2007 11:14 pm

Hey great MOD! This was actually my first MOD install ever and thankfully it worked. I had one question about once the videos start playing. Is there a way to view a downsized view of the videos for better clarity like you can do on the actual youtube site when viewing a video?


the size is the normal youtube size, so why downsizing ?

theMezz
Registered User
Posts: 108
Joined: Fri Aug 15, 2003 8:52 pm
Location: Central NY, USA
Contact:

Post by theMezz » Tue Feb 06, 2007 1:07 am

anyone get this to work with easymod?
mine will not

User avatar
Socialoutcast
Registered User
Posts: 61
Joined: Fri Oct 20, 2006 2:43 am
Location: Scotland

Post by Socialoutcast » Tue Feb 06, 2007 3:39 am

madro wrote: I understand the .php and .tpl editing process but can't do that without installing the multi_bbcode. Anyone wanna give me a pointer on how to install a .mod

¿
As far as I'm aware you open a .mod file on wordpad or something similiar follow the instructions it tells you.

grimy718
Registered User
Posts: 1
Joined: Mon Feb 12, 2007 7:39 pm

Post by grimy718 » Tue Feb 13, 2007 3:25 am

michaeltripp wrote: Groove Collection, after reading through that mod I couldn't see any way that it would conflict with my mod. Do you have any other BBCode mods installed?

Anyways, to try to fix it, there are two lines of code I think might hold the solution to your problem. If you copy them from the your files and post them here so I can check them out, I'll tell you how to fix what I think is wrong.

First, open up bbcode.php (in the "includes" folder). There is a line near the top of file (line 44 in my file) that will look something like this

Code: Select all

$EMBB_values = array('','Google','YouTube');
It probably won't look exactly like that, but the beginning part ($EMBB_values = array) will be the same.

The next line of code to be concerned about is in the file "posting_body.tpl" in the folder of the theme you're using, i.e. "/templates/subSilver" for subSilver). The line is very long and starts with "bbtags = new Array(" mine looks like this:

Code: Select all

bbtags = new Array('[b]','[/b]','[i]','[/i]','[u]','[/u]','[quote]','[/quote]','[code]','
','
  • ','
    • ','
    ','[img]','[/img]','','','[google]','[/google]','[youtube]','[/youtube]');[/code]
    Again, yours will look a little bit different, but mostly the same.


Your post helped me alot thanks, I did however have one problem. When i clicked list, list= or anything on the right the cose would come out wrong (example:
  • [google]

    I fixed it by doing this

    Code: Select all

    bbcode = new Array();
    bbtags = new Array('[b]','[/b]','[i]','[/i]','[u]','[/u]','[quote]','[/quote]','[code]','
    ','
    • ','
    ','
    • ','
    ','[img]','[/img]','','','[google]','[/google]','[youtube]','[/youtube]');[/code]

neddy
Registered User
Posts: 41
Joined: Sun Jul 20, 2003 5:54 pm

Post by neddy » Thu Feb 15, 2007 5:48 pm

anyone know how to get this to wok with easymod ?

i get this error...

Code: Select all

Critical Error

FIND FAILED: In file [includes/bbcode.php] could not find:

$EMBB_widths = array('' 

m3mn0n-
Registered User
Posts: 23
Joined: Fri Aug 09, 2002 8:18 am
Location: Calgary, Canada

Post by m3mn0n- » Thu Feb 15, 2007 10:25 pm

To get this mod to easily work with other video sharing sites... simply edit where it says "youtube" and replace it with say googlevideo, metacafe, revver, ifilm, grouper, & etc.

For the sites I mentioned, their embed codes are like this:

Code: Select all

<!-- BEGIN gvideo -->
<embed style="width:400px; height:326px;" id="VideoPlayback" type="application/x-shockwave-flash" src="http://video.google.com/googleplayer.swf?docId={GVIDEOID}&hl=en" flashvars=""> </embed>
<!-- END gvideo -->

<!-- BEGIN metacafe -->
<embed src="http://www.metacafe.com/fplayer/{MCID}.swf" width="400" height="345" wmode="transparent" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash"></embed>
<!-- END metacafe -->

<!-- BEGIN grouper -->
<embed allowScriptAccess="never" allowFullScreen="true"  src="http://grouper.com/mtg/mtgPlayer.swf?v=1.7" width="400" height="325" quality="high" scale="noScale" FlashVars="ap=0&rf=-1&vfver=8&extid=-1&extsite=-1&id={GROUPERID}&ml=o%3d7%26fr%3d{GROUPERID}%26fx%3d" wmode="window" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash"></embed>
<!-- END grouper -->

<!-- BEGIN ifilm -->
<embed width="448" height="365" src="http://www.ifilm.com/efp" quality="high" bgcolor="000000" name="efp" align="middle" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" flashvars="flvbaseclip={IFILMID}&"> </embed>
<!-- END ifilm -->

<!-- BEGIN revver -->
<script src="http://flash.revver.com/player/1.0/player.js?mediaId:{REVVERID};affiliateId:0;height:392;width:480;" type="text/javascript"></script>
<!-- END revver -->
I just added them all to my forum and it works great. Hope this helps someone.

note: in metacafe, there is actually a slash in the code
and also, I simply did the code instead of the whole URL.

theMezz
Registered User
Posts: 108
Joined: Fri Aug 15, 2003 8:52 pm
Location: Central NY, USA
Contact:

Post by theMezz » Fri Feb 16, 2007 2:26 am

neddy wrote: anyone know how to get this to wok with easymod ?

i get this error...

Code: Select all

Critical Error

FIND FAILED: In file [includes/bbcode.php] could not find:

$EMBB_widths = array('' 


Same problem for me

m3mn0n-
Registered User
Posts: 23
Joined: Fri Aug 09, 2002 8:18 am
Location: Calgary, Canada

Post by m3mn0n- » Fri Feb 16, 2007 10:47 am

If anyone wants help installing this, I'll gladly offer my services.

Contact me if you're interested.

Covi
Registered User
Posts: 4
Joined: Mon Dec 11, 2006 4:45 am

Post by Covi » Fri Feb 16, 2007 3:50 pm

Code: Select all

<embed></embed>
is a property owner parameter and deprecated for the W3C :?

Good Example: http://www.tufuncion.com/paginas/flash_script.txt

Example YouTube from mi blog:

Code: Select all

<object width="425" height="350" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/77XhV4l505U">
	<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/77XhV4l505U" />
	<param name="wmode" value="transparent" />
</object>
Idea for Style and new parameter ¿?:

Code: Select all

[youtube=Title_Video]YOUTUBE_ID[/youtube]

Code: Select all

<div class="pre_youtube">
{SITENAME}#Video<br />
<a href="http://youtube.com/watch?v={YOUTUBEID}" target="_blank">{YOUTUBE_TITLE}</a>
<div class="youtube">
<object width="425" height="350" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/{YOUTUBEID}">
	<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/{YOUTUBEID}" />
	<param name="wmode" value="transparent" />
</object>
</div>
</div>

Code: Select all

<!-- BEGIN youtube -->
<object width="425" height="350">
	<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/{YOUTUBEID}"></param>
	<embed src="http://www.youtube.com/v/{YOUTUBEID}" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"></embed>
</object><br />
<a href="http://youtube.com/watch?v={YOUTUBEID}" target="_blank">{YOUTUBELINK}</a><br />
<!-- END youtube -->

sercastic
Registered User
Posts: 2
Joined: Tue Feb 13, 2007 10:39 pm

Does not work on firefix

Post by sercastic » Fri Feb 16, 2007 6:26 pm

This does not work on firefox, leaves the forum

Covi
Registered User
Posts: 4
Joined: Mon Dec 11, 2006 4:45 am

Post by Covi » Fri Feb 16, 2007 7:58 pm

http://www.laguardiadejaen.com/foro/vie ... ?p=630#630

ATM... LINUX: Ffx, IE, Opera and Epiphany... check u Firefox version m8 ;)

Leaves the forum?????? :shock:

I try now include the Title... 8)

Image

Bullfn33
Registered User
Posts: 92
Joined: Mon Jan 29, 2007 2:29 am

Post by Bullfn33 » Fri Feb 16, 2007 10:22 pm

freddie wrote: the size is the normal youtube size, so why downsizing ?


Well, some of the videos on youtube and other places vary in quality so when you can downsize lower quality vids it makes them clearer.

Covi
Registered User
Posts: 4
Joined: Mon Dec 11, 2006 4:45 am

Post by Covi » Sat Feb 17, 2007 1:31 am

neddy wrote: anyone know how to get this to wok with easymod ?

i get this error...

Code: Select all

Critical Error

FIND FAILED: In file [includes/bbcode.php] could not find:

$EMBB_widths = array('' 

Code: Select all

You must have Multiple BBCode MOD installed for this to work.

##	Get it here: http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=74705
Are you sure have Multiple BBCode??

guyblogging
Registered User
Posts: 8
Joined: Wed May 17, 2006 1:47 pm

Post by guyblogging » Sun Feb 18, 2007 1:14 pm

Nevermind, fixed it :oops:

Post Reply

Return to “[2.0.x] MOD Database Releases”