[Tool] phpBB 2.0.20 to phpBB 2.0.21 Changes

All new MODs released in our MOD Database will be announced in here. All support for released MODs needs to take place in here. No new MODs will be accepted into the MOD Database for phpBB2
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

On February 1, 2009 this forum will be set to read only as part of retiring of phpBB2.

Rating:

Excellent!
9
53%
Very Good
2
12%
Good
5
29%
Fair
0
No votes
Poor
1
6%
 
Total votes: 17

Ruroshin
Registered User
Posts: 3
Joined: Thu Apr 13, 2006 1:20 am

Post by Ruroshin »

I'm having the quote problem too.

It works in normal posting but doesn't work in PM.

i.e. in PM

Code: Select all

[quote="user"]blah[/quote]
doesn't work but

Code: Select all

[quote]blah[/quote]
works ok.

I don't have that extra $message statement in the functions_post.php and it does work in normal posting. I've search all the functions file for quote related stuff but can't figure it out.

I'm using PCP mod, any ideas?

User avatar
Saeru
Registered User
Posts: 622
Joined: Sun Feb 19, 2006 5:44 am
Location: Under a pile of PHP code.
Contact:

Post by Saeru »

Note you can't save smily packs with 21. Gives off an error.
"Naku ga yousuru ichidanto tsuyosa kyaku ga icchuu wo yusuru."[/size]

User avatar
oopanda
Registered User
Posts: 40
Joined: Sun May 14, 2006 8:55 pm

Post by oopanda »

Hi guys, could someone kindly point me to the right direction in using this? I've used many mods by means of EasyMod, when I put it under mods, it recognizes it. Then when I click Process, it gives me this error:

Code: Select all

Function Trace: main[1]->modio_prep[2]
FTP ERROR: login failed
Is this to do with the host perhaps?

Thanks in advance.

EDIT: Nevermind, I fixed it. :) My host changed servers and therefore different host.

ohlookitspaul
Registered User
Posts: 27
Joined: Fri Dec 16, 2005 5:05 am

Post by ohlookitspaul »

I'm having the same problem as on the first page where all I have is a blank page show up. What can I do?

That guy said "The last update and this update share the same files as ones being edited which caused the confusion. Thanks for the help."

I have no idea what that means though. I am fairly new at working with phpbb.

EDIT - I restored the database and remodded all of the files back to 2.0.20, it's still giving me the same error. Can anyone help??

asinshesq
Registered User
Posts: 6266
Joined: Sun Feb 22, 2004 9:34 pm
Location: NYC
Name: Alan

Post by asinshesq »

ohlookitspaul wrote: I'm having the same problem as on the first page where all I have is a blank page show up. What can I do?

That guy said "The last update and this update share the same files as ones being edited which caused the confusion. Thanks for the help."

I have no idea what that means though. I am fairly new at working with phpbb.

EDIT - I restored the database and remodded all of the files back to 2.0.20, it's still giving me the same error. Can anyone help??


You made a mistake when you upgraded (typo, put chagne in wrong place, etc.). Openup your php error log (if you are on a host ask their support how to get access to your php error log) and it will probably tell you where the problem is.

Alternatively you could start with a fresh copy of 2.0.21.

Peter_E
Registered User
Posts: 78
Joined: Mon Sep 08, 2003 2:25 pm
Location: Reichenborn, Germany
Contact:

Post by Peter_E »

Code: Select all

Critical Error

FIND FAILED: In file [includes/functions.php] could not find:

return substr($val, 16); 
I couldn't find this line in my functions.php in any version. How can I go on? Delete this command from the MOD?

sgrayban
Registered User
Posts: 54
Joined: Wed Mar 22, 2006 6:22 am
Location: Washington State
Name: Scott
Contact:

Post by sgrayban »

I think its suppose to be

Code: Select all

return substr($val, 4, 16);
around line 144.
Cheers,
Scott

"War is the sum of all evils"
Major Thomas "Stonewall" Jackson, US Army 1861

yida83
Registered User
Posts: 27
Joined: Mon Apr 03, 2006 4:44 pm

Post by yida83 »

after updating, my users complained of slow in loadin of pages. anyone experience this ?

sgrayban
Registered User
Posts: 54
Joined: Wed Mar 22, 2006 6:22 am
Location: Washington State
Name: Scott
Contact:

Post by sgrayban »

Nope.
Cheers,
Scott

"War is the sum of all evils"
Major Thomas "Stonewall" Jackson, US Army 1861

Peter_E
Registered User
Posts: 78
Joined: Mon Sep 08, 2003 2:25 pm
Location: Reichenborn, Germany
Contact:

Post by Peter_E »

Peter_E wrote:

Code: Select all

Critical Error

FIND FAILED: In file [includes/functions.php] could not find:

return substr($val, 16); 
I couldn't find this line in my functions.php in any version. How can I go on? Delete this command from the MOD?


Sorry, this file hadn't been upgraded to v. 2.0.20.

gamberger
Registered User
Posts: 1
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:58 am
Location: Zagreb-Croatia

Post by gamberger »

forget about it! I had a problem, but it seems that now my forum is working perfectly!

hoov34
Registered User
Posts: 29
Joined: Fri Apr 28, 2006 5:34 pm

Mod to 2.0.21

Post by hoov34 »

I used the mod and it seemed to work fine with EASYMOD. The odd thing is that now when I go into the admin index it still tells me that I have the old 2.0.20 version? What might I have missed?

asinshesq
Registered User
Posts: 6266
Joined: Sun Feb 22, 2004 9:34 pm
Location: NYC
Name: Alan

Re: Mod to 2.0.21

Post by asinshesq »

hoov34 wrote: I used the mod and it seemed to work fine with EASYMOD. The odd thing is that now when I go into the admin index it still tells me that I have the old 2.0.20 version? What might I have missed?


After you install the mod, you need to run the script that updates your database. You do that like this: copy the install directory from a regular clean set of phpbb2 files into your phpbb2 directory, then browse to [your_site_address]/install/update_to_latest.php. That should run a script and tell you all is done. Once it's done, you need to delete the install directory or noone will be able to log in.

hoov34
Registered User
Posts: 29
Joined: Fri Apr 28, 2006 5:34 pm

Post by hoov34 »

Worked perfectly!! Thanks so much your your fast and correct response!

WarriorPrincess
Registered User
Posts: 163
Joined: Wed Feb 08, 2006 10:09 am
Location: Australia

Post by WarriorPrincess »

ok... this may seem like a dumb question...

but the post states....
Please ensure you read the INSTALL and README documents in docs/ before proceeding with installation or updates!.


I have downloaded the code changes as I have a heavily modded board... but all I have is the update to latest.php and the phpbb 20 - 21.txt

where are the instructions for what I need to do??

Post Reply

Return to “[2.0.x] MOD Database Releases”