[29/11/06] Forum Auth by Post Count

All new MODs released in our MOD Database will be announced in here. All support for released MODs needs to take place in here. No new MODs will be accepted into the MOD Database for phpBB2
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

On February 1, 2009 this forum will be set to read only as part of retiring of phpBB2.
Post Reply

Rating:

Excellent!
15
56%
Very Good
7
26%
Good
1
4%
Fair
1
4%
Poor
3
11%
 
Total votes: 27

Keefy
Registered User
Posts: 395
Joined: Fri Jan 28, 2005 4:30 am

Post by Keefy » Wed Jan 31, 2007 5:47 am

Thanks for your help drathbun, i did add the code to the index.php, but on looking again i found that they was 2 instances of $forum_data[] = $row; so i have replaced both with your code and now it works :)

User avatar
shaykana
Registered User
Posts: 108
Joined: Mon Sep 04, 2006 12:11 am
Location: Canada
Contact:

Forum Post Auth with Simple Subforums

Post by shaykana » Fri Feb 02, 2007 7:04 pm

I have the Simple Subforums MOD installed on my forum and have added the Forum Post Auth MOD. It works great. I don't know why others cant get it to work with their Simple Subforum MODs. They must have other MODs interferring.

User avatar
drathbun
Former Team Member
Posts: 12204
Joined: Thu Jun 06, 2002 3:51 pm
Location: TOPICS_TABLE
Contact:

Post by drathbun » Fri Feb 02, 2007 9:30 pm

Well, shaykana, the SSF MOD adds some new queries and loops. If you want to be 100%, there are a few extra lines that you should do with this MOD to protect your subforums using the same controls. :-) It's going to be a while before I will have time to write it up, but I do think there are some extra steps that should be done...
I blog about phpBB: phpBBDoctor blog
Still using phpbb2? So am I! Click below for details
Image

mishu007
Registered User
Posts: 22
Joined: Fri Dec 01, 2006 11:11 am
Contact:

Post by mishu007 » Mon Feb 05, 2007 9:51 am

lets see is it working or not......
FREE GRE GMAT TOEFL MATERIAL ---> http://18411.rapidforum.com

JulieJesta
Registered User
Posts: 116
Joined: Mon Oct 16, 2006 8:39 am
Location: England
Contact:

Help! interesting debug message?

Post by JulieJesta » Mon Feb 05, 2007 2:08 pm

i never saw this until i installed your mod today....

Code: Select all

Could not obtain topic information

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'BY p.post_id ASC' at line 5

SELECT t.topic_id, t.topic_title, t.topic_status, t.topic_replies, t.topic_time, t.topic_type, t.topic_vote, t.topic_last_post_id, f.forum_name, f.forum_status, f.forum_id, f.auth_view, f.auth_read, f.auth_post, f.auth_reply, f.auth_edit, f.auth_delete, f.auth_sticky, f.auth_announce, f.auth_pollcreate, f.auth_vote, f.auth_attachments, f.min_posts_to_view, f.max_posts_to_view, COUNT(p2.post_id) AS prev_posts FROM phpbb_topics t, phpbb_forums f, phpbb_posts p, phpbb_posts p2 WHERE p.post_id = 28846 AND t.topic_id = p.topic_id AND p2.topic_id = p.topic_id AND p2.post_id <= 28846 AND f.forum_id = t.forum_id GROUP BY p.post_id, t.topic_id, t.topic_title, t.topic_status, t.topic_replies, t.topic_time, t.topic_type, t.topic_vote, t.topic_last_post_id, f.forum_name, f.forum_status, f.forum_id, f.auth_view, f.auth_read, f.auth_post, f.auth_reply, f.auth_edit, f.auth_delete, f.auth_sticky, f.auth_announce, f.auth_pollcreate, f.auth_vote, f.auth_attachments , f.min_posts_to_view, f.max_posts_to_viewORDER BY p.post_id ASC

Line : 156
File : viewtopic.php
this shows up after posting a message... when you get the "view your topic, or return to index" links option. if you click view post... you get this. if you wait it auto goes to the message you posted,. so showing the message anyway.
but if you look at the topic directly, no errors. by that i mean, go to index, then the correct forum, and it all shows up ok. tres bizzare.
it doesnt show this message if you "search" or view previous posts via a public profile either. please tell me how i can fix this? anyone???
Julie, Mum to 1 boy, 1 boyfriend, and many fluffy pets. :)
http://www.parentstime.co.uk

User avatar
drathbun
Former Team Member
Posts: 12204
Joined: Thu Jun 06, 2002 3:51 pm
Location: TOPICS_TABLE
Contact:

Post by drathbun » Mon Feb 05, 2007 2:51 pm

Code: Select all

f.max_posts_to_viewORDER BY 
You need a space between "view" and "ORDER" in the above code. Should be:

Code: Select all

f.max_posts_to_view ORDER BY 
That is a tough part of the install, since the space is important.
I blog about phpBB: phpBBDoctor blog
Still using phpbb2? So am I! Click below for details
Image

JulieJesta
Registered User
Posts: 116
Joined: Mon Oct 16, 2006 8:39 am
Location: England
Contact:

Post by JulieJesta » Mon Feb 05, 2007 3:12 pm

this was run via easy mod, so somewhere in the file there must be a typo. can you give me a clue where i need to look within my ftp folders to add this one critial space? could take hours to track one typo, i dont understand coding well. i'm kinda teaching myself as i go. :)

which file name, or names possibly do i look in. would it be near the top, or bottom. sorry, but i'm a bit thick on mods. thanks!
Julie, Mum to 1 boy, 1 boyfriend, and many fluffy pets. :)
http://www.parentstime.co.uk

User avatar
drathbun
Former Team Member
Posts: 12204
Joined: Thu Jun 06, 2002 3:51 pm
Location: TOPICS_TABLE
Contact:

Post by drathbun » Mon Feb 05, 2007 4:25 pm

I don't use EasyMOD. :-) It doesn't always handle spaces correctly. Here are the exact instructions for that part of the MOD:

Code: Select all

#
#-----[ OPEN ]-------------------------------------
#
viewtopic.php

#
#-----[ FIND ]-------------------------------------
# On or about line 147; find text might not be a complete line
#
ORDER BY p.post_id

#
#-----[ IN-LINE FIND ]-------------------------------------
#
ORDER BY p.post_id

#
#-----[ IN-LINE BEFORE, ADD ]-------------------------------------
# Special Instructions: There is a space at the end of this
# line that needs to be included
#
, f.min_posts_to_view, f.max_posts_to_view 
So the file you need to edit is viewtopic.php. If you search for the code I highlighted earlier "f.max_posts_to_viewORDER BY" and insert a space so that it looks like this:

Code: Select all

f.max_posts_to_view ORDER BY 
you will be fine. My understanding is that the MOD Team validates with EasyMOD, so I'm not sure why it would work in some cases and not others. Perhaps you need to check and see that your version of EasyMOD is up to date.
I blog about phpBB: phpBBDoctor blog
Still using phpbb2? So am I! Click below for details
Image

User avatar
Poomerio
Registered User
Posts: 69
Joined: Thu Jan 04, 2007 6:52 am
Location: SE England
Contact:

Post by Poomerio » Tue Feb 13, 2007 9:56 am

I installed this MOD, and I then posted a topic, and got this error:

Code: Select all

Could not obtain topic information

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'BY p.post_id ASC' at line 5

SELECT t.topic_id, t.topic_title, t.topic_description, t.topic_descmod, t.topic_status, t.topic_replies, t.topic_time, t.topic_type, t.topic_vote, t.topic_last_post_id, f.forum_name, f.forum_status, f.forum_id, f.auth_view, f.auth_read, f.auth_post, f.auth_reply, f.auth_edit, f.auth_delete, f.auth_sticky, f.auth_announce, f.auth_pollcreate, f.auth_vote, f.auth_attachments, f.min_posts_to_view, f.max_posts_to_view, COUNT(p2.post_id) AS prev_posts FROM phpbb_topics t, phpbb_forums f, phpbb_posts p, phpbb_posts p2 WHERE p.post_id = 3 AND t.topic_id = p.topic_id AND p2.topic_id = p.topic_id AND p2.post_id <= 3 AND f.forum_id = t.forum_id GROUP BY p.post_id, t.topic_id, t.topic_title, t.topic_status, t.topic_replies, t.topic_time, t.topic_type, t.topic_vote, t.topic_last_post_id, f.forum_name, f.forum_status, f.forum_id, f.auth_view, f.auth_read, f.auth_post, f.auth_reply, f.auth_edit, f.auth_delete, f.auth_sticky, f.auth_announce, f.auth_pollcreate, f.auth_vote, f.auth_attachments , f.min_posts_to_view, f.max_posts_to_viewORDER BY p.post_id ASC

Line : 163
File : viewtopic.php
Can ya help?

- Poomie

[edit]Scrap that. I read again through this thread.[/edit]

User avatar
drathbun
Former Team Member
Posts: 12204
Joined: Thu Jun 06, 2002 3:51 pm
Location: TOPICS_TABLE
Contact:

Post by drathbun » Tue Feb 13, 2007 2:47 pm

@Poomerio, yes, you have the same issue as an earlier poster. When I get the time, I am going to reword the installation instructions as the trailing space is going to be a problem for more folks, I can tell.
I blog about phpBB: phpBBDoctor blog
Still using phpbb2? So am I! Click below for details
Image

JulieJesta
Registered User
Posts: 116
Joined: Mon Oct 16, 2006 8:39 am
Location: England
Contact:

Post by JulieJesta » Thu Feb 15, 2007 8:21 am

thanks drathburn. works great after locating that missing "space" :)

great mod. i'm impressed, thanks
Julie, Mum to 1 boy, 1 boyfriend, and many fluffy pets. :)
http://www.parentstime.co.uk

net83it
Registered User
Posts: 500
Joined: Sun Jan 15, 2006 2:42 pm
Location: Sicily
Contact:

Post by net83it » Wed Feb 21, 2007 4:39 pm

drathbun wrote: Image


hi

sorry for my bad english. i hope you understand me

by seeing that pic i believed that this mod allowed to hide/unhide forums (on index) to user without the posts requiriment. instead this mod always hides the forums to users don't satisfy the post requirment.

there is a way to set on per forum basis the option to be visible or not on index?

othervise, which is the mod that add the "visible on index" checkbox?

what i want.
i want that users without post requirment can't read the forum but i want the option to allow them to see that particular forum on index.

is it possible? any idea to do it?

thank you
Last edited by net83it on Wed Feb 21, 2007 4:54 pm, edited 1 time in total.

net83it
Registered User
Posts: 500
Joined: Sun Jan 15, 2006 2:42 pm
Location: Sicily
Contact:

Post by net83it » Wed Feb 21, 2007 4:49 pm

net83it wrote: great mod.

is this mod compatible with pentapenguin simple-subforum mod?

thank you


it seem it's compatible. i've just installed on my local phpbb with pentapenguin simple-subforum mod and, at the momenti, i have NO problems :)

User avatar
drathbun
Former Team Member
Posts: 12204
Joined: Thu Jun 06, 2002 3:51 pm
Location: TOPICS_TABLE
Contact:

Post by drathbun » Wed Feb 21, 2007 7:17 pm

net83it wrote: by seeing that pic i believed that this mod allowed to hide/unhide forums (on index) to user without the posts requiriment. instead this mod always hides the forums to users don't satisfy the post requirment.

there is a way to set on per forum basis the option to be visible or not on index?

Please read the entire topic, your question has already been answered. :-)
othervise, which is the mod that add the "visible on index" checkbox?

It is not part of this MOD.
I blog about phpBB: phpBBDoctor blog
Still using phpbb2? So am I! Click below for details
Image

net83it
Registered User
Posts: 500
Joined: Sun Jan 15, 2006 2:42 pm
Location: Sicily
Contact:

Post by net83it » Wed Feb 21, 2007 8:55 pm

drathbun wrote:
othervise, which is the mod that add the "visible on index" checkbox?

It is not part of this MOD.


ok. but that mod is available somewhere? if yes, could ypu say me its name?

thank you

Post Reply

Return to “[2.0.x] MOD Database Releases”