Page 1 of 3

GooglePuller

Posted: Thu Aug 02, 2007 1:39 pm
by Extensions Robot
Modification name: GooglePuller
Author: Wicher
Modification description: This mod creates pages on your forum with 500 links to postings at your board.
The page has pagination in case your board has more then 500 searchwords.
The links are generated from the search_word tables
Searchengines like google or msn or whatever can index the page and thus taking in all those links into there database.
Modification version: 1.0.2
Tested on phpBB version: See below

Download file: GooglePuller1.0.2.zip
File size: 4429 Bytes

Modification overview page: View


Selected tags:
  1. category
    1. Add-Ons
    2. Tools
  2. complexity
    1. Template Changes
    2. Language Changes
    3. File Edits
  3. time
    1. ~ 5 Minutes
  4. phpbb
    1. 2.0.22
Support for this modification needs to be asked within this topic. The phpBB Team is not responsible or required to give anyone support for this modification. By installing this MOD, you acknowledge that the phpBB Support Team or phpBB MODifications Team may not be able to provide support.

This MOD has only been tested by the phpBB MOD Team with the phpBB version listed in the topic. It may not work in any other versions of phpBB.

GooglePuller

Posted: Thu Aug 02, 2007 1:39 pm
by Paul
Modification validated/released

Notes:

Re: GooglePuller

Posted: Thu Aug 02, 2007 4:21 pm
by Wicher
Thanks for validating this mod.

Re: GooglePuller

Posted: Fri Aug 03, 2007 5:29 am
by beggers
Whicher, I'm just wondering if you've had any experience regarding Google's acceptance/rejection of a large number of links like this. Do you have it installed on your site(s)? Thanks.

Re: GooglePuller

Posted: Fri Aug 03, 2007 10:07 am
by Wicher
I have it installed at http://www.detecties.com/dc

http://www.detecties.com/dc/googlepuller.php

when i do a search at google like:
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=det ... nity&meta=it comes up at top of the google page.

So it seems, after having it installed since a few months google did not put my board on some sort of blacklist.

Ofcourse is the use of this mod for own risk what concerns that sort of thing.

Re: GooglePuller

Posted: Mon Aug 06, 2007 8:20 pm
by killyouall
ok i dont know if you knew about this but

https://www.google.com/webmasters/tools/siteoverview

is a google form to submit your site however
after you put in your site it askes for a site map

heres a picture
http://img410.imageshack.us/img410/3674/googlexj7.jpg


witch is in xml format is there a way to incorprate this into the mod also?

Re: GooglePuller

Posted: Tue Oct 09, 2007 5:07 am
by Asbestos
Great mod. I installed this about a week ago. Since then, Google just can't get enough of my site.

Thanks

Re: GooglePuller

Posted: Tue Oct 09, 2007 9:21 pm
by Wicher
Thats a positive then :lol:

Re: GooglePuller

Posted: Fri Oct 19, 2007 9:42 pm
by postman
Some of my Forums are hidden,so how do i get Google to access them,or how do i get Google to access JUST the ones that are shown?

Re: GooglePuller

Posted: Sat Oct 20, 2007 9:05 am
by Wicher
Google does not need to access the hidden forums, its all about they pick up the url's for indexing

Re: GooglePuller

Posted: Thu Nov 08, 2007 12:49 am
by AncientOne
I love the puller, it worked famously for me... I have a semi private group that I want listed on the searches in order to gain new membership... I however do not want google to cache my pages... Is there a way to use this mod and not have the pages cached by google or other search engines?

Thanks In Advance,
AO

Re: GooglePuller

Posted: Thu Nov 08, 2007 8:50 pm
by Wicher
you can create a file called robots.txt, in which you can give what robots like google dont have to index. (cache)

http://www.robotstxt.org/

Re: GooglePuller

Posted: Fri Nov 09, 2007 12:24 am
by AncientOne
From what I have read the robot.txt file only allows or disallows said crawler bot or bots... I want to allow the bot or bots, but stop the pages from being cached... Further I go on to read that meta tags can accomplish this... Then the problem would be putting a meta tag into php...

I hope I am communicating this right... Can you use a meta tag in a page such as 'memberlist.php'

TY for your timely reply...


AO

Re: GooglePuller

Posted: Fri Nov 09, 2007 2:22 pm
by Wicher
$template->assign_vars(array(
'META' => '<meta http-equiv="refresh" content="3;url=' . append_sid("viewtopic.$phpEx?" . POST_TOPIC_URL . "=$topic_id&start=$start") . '">')
);

put your own meta tag in place of the one in example above

Re: GooglePuller

Posted: Fri Nov 09, 2007 4:28 pm
by AncientOne
In advance, please forgive my ignorance...

Here is the tag that I wish to use <META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOARCHIVE">

Where in your example should these attributes or this tag be placed???


Thanks again, I searched for hours last night and I cannot find this specific request anywhere...


AO