Page 14 of 30

Posted: Wed Oct 22, 2003 8:11 pm
by casanova
yes i edited LINK.HTML

still says myphpchat

Posted: Wed Oct 22, 2003 8:18 pm
by Blisk
I was installed this CHAT mode a week ago and have a big roblem.
I also try to find some hlep here
http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.ph ... 763#821763
so I will paste here sp you don't need to go on other page

____________________________________________________________
I was creating a tables and a user like it was in CHAT MOD, but there script should get a username and a password from forum, because users cannot chat if they are not logged in.


SO NOW I get these errors in MYSQL

Error
The additional Features for working with linked Tables have been deactivated. To find out why "click here".

when I click "click here" I get 404 error.
__________________________________________________-
When I click in phpbbmyadmin "Go & Bookmark this SQL-query" button for a inserted table, I get a next error

MySQL said:

#1064 - You have an error in your SQL syntax near '(id, dbase, user, query, label) VALUES ('', 'phpbb_c_ban_users', 'root', 'SELECT' at line 1

______________________________________________________-
and an error which I get when I run CHAT on my forum

Warning: Access denied for user: 'username@localhost' (Using password: YES) in /var/www/html/forum/chat/lib/database/mysql.lib.php on line 26

Warning: MySQL Connection Failed: Access denied for user: 'username@localhost' (Using password: YES) in /var/html/forum/chat/lib/database/mysql.lib.php on line 26
Database error: Link_ID == false, connect failed
MySQL error: 0 ()
Session halted.

SOMEONE HELP PLEASE!
_______________________________________________------------

I hope that developer of this CHAT MOD will know the solution for the errors
:?

Posted: Wed Oct 22, 2003 8:38 pm
by php_user
I have install chat and i works 100% :-)

0 Users Currently Chatting this value (0) is not change??


Regards
Mathias V
Göteborg

Posted: Wed Oct 22, 2003 9:37 pm
by JJSmallballer
casanova wrote: yes i edited LINK.HTML

still says myphpchat



where does it say phpmychat?

Posted: Wed Oct 22, 2003 9:39 pm
by JJSmallballer
Blisk wrote: I was installed this CHAT mode a week ago and have a big roblem.
I also try to find some hlep here
http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.ph ... 763#821763
so I will paste here sp you don't need to go on other page

____________________________________________________________
I was creating a tables and a user like it was in CHAT MOD, but there script should get a username and a password from forum, because users cannot chat if they are not logged in.


SO NOW I get these errors in MYSQL

Error
The additional Features for working with linked Tables have been deactivated. To find out why "click here".

when I click "click here" I get 404 error.
__________________________________________________-
When I click in phpbbmyadmin "Go & Bookmark this SQL-query" button for a inserted table, I get a next error

MySQL said:

#1064 - You have an error in your SQL syntax near '(id, dbase, user, query, label) VALUES ('', 'phpbb_c_ban_users', 'root', 'SELECT' at line 1

______________________________________________________-
and an error which I get when I run CHAT on my forum

Warning: Access denied for user: 'username@localhost' (Using password: YES) in /var/www/html/forum/chat/lib/database/mysql.lib.php on line 26

Warning: MySQL Connection Failed: Access denied for user: 'username@localhost' (Using password: YES) in /var/html/forum/chat/lib/database/mysql.lib.php on line 26
Database error: Link_ID == false, connect failed
MySQL error: 0 ()
Session halted.

SOMEONE HELP PLEASE!
_______________________________________________------------

I hope that developer of this CHAT MOD will know the solution for the errors
:?


Wow... don't know how you managed to do that... Just delete EVERYTHING you did... tables, files, everything... and reinstall. I'tll only take about 10 minutes... I really suggest you doing that.

Posted: Wed Oct 22, 2003 9:40 pm
by JJSmallballer
php_user wrote: I have install chat and i works 100% :-)

0 Users Currently Chatting this value (0) is not change??


Regards
Mathias V
Göteborg


You could just change it to chat... Because its a refresh chat, it doesn't update very often... I'm STILL working on finding a dependable (easy to install) java chat... but so far no luck...

Posted: Wed Oct 22, 2003 10:03 pm
by php_user
I test your Demo chat and get this info,,,

Index.php
1 Users Currently Chatting

chatlink.php
Welcome test2 to our chat room.page
There are currently 1 user chatting.
Users chatting: test2
Click chat to enter the General chat room.


On my forum i dont get this info,,, what is wrong,,,

Regards
Mathias V
Göteborg

Posted: Wed Oct 22, 2003 10:12 pm
by casanova
ok, when you are chattin away, on the IE blue bar at the TOP it says phpMychat - Microsoft Internet Explorer

Posted: Thu Oct 23, 2003 1:24 am
by JJSmallballer
i'll have that in the install file in the next version... :wink:

Posted: Thu Oct 23, 2003 4:47 am
by natas999
JJSmallballer wrote:
natas999 wrote:JJ, I am glad that you picked up this mod, I have a question for you. I have hacked phpmychat and have it the way I want it.. I have the code for the total number of users in chat and I want to display that information at the bottom of my phpbb (they are using seperate databases). Any ideas? Thanks in advance. You can email here: admin@nfl-fans.com

thanks again.


Use the same code as you did on the header, just put it on the footer... :wink:

includes/page_footer.php (phpbb)


Do you mean page_tail.php? What I am asking, I guess, is how do I add this block and where do I add this block of code into page_tail.php?

<?php
$server = "localhost";
$username = "*****;
$password = "*****_";
$database = "*****";
mysql_connect($server,$username,$password);
mysql_select_db($database);
//List Admins
$result = mysql_query("SELECT * FROM c_users WHERE status = 'a'");
while ( $row = mysql_fetch_array($result))
{echo("<font color='orange'><a href=$PHP_SELF?whois=" . $row["username"] . "#phpMyBB>" . $row["username"] . "</a>" . "</font> ");}

//List Users
$result = mysql_query("SELECT * FROM c_users WHERE status = 'u'");
while ($row = mysql_fetch_array($result))
echo("<font color='black'><a href=$PHP_SELF#phpMyBB?whois=" . $row["username"] . "#phpMyBB>" . $row["username"] . "</a>" . "</font> ");
?>

Posted: Thu Oct 23, 2003 6:10 am
by Blisk
not important anymore

Posted: Thu Oct 23, 2003 7:03 am
by Blisk
GUYs finally I made it, the writer of the MOD should give some more details manual for this mod, for the people like ME.
Like
FIRST you should install phpbbmyadmin
NEXT you create a name of database
NEXT you put in
#-----[SQL QUERIES]---------------------------------------
#

CREATE TABLE `phpbb_c_ban_users` (
`username` varchar(30) NOT NULL default '',
`latin1` tinyint(1) NOT NULL default '0',
`ip` varchar(16) NOT NULL default '',
`rooms` varchar(100) NOT NULL default '',
`ban_until` int(11) NOT NULL default '0'
) TYPE=MyISAM;

CREATE TABLE `phpbb_c_messages` (
`type` tinyint(1) NOT NULL default '0',
`room` varchar(30) NOT NULL default '',
`username` varchar(30) NOT NULL default '',
`latin1` tinyint(1) NOT NULL default '0',
`m_time` int(11) NOT NULL default '0',
`address` varchar(30) NOT NULL default '',
`message` text NOT NULL
) TYPE=MyISAM;

CREATE TABLE `phpbb_c_users` (
`room` varchar(30) NOT NULL default '',
`username` varchar(30) NOT NULL default '',
`latin1` tinyint(1) NOT NULL default '0',
`u_time` int(11) NOT NULL default '0',
`status` char(1) NOT NULL default '',
`ip` varchar(16) NOT NULL default '',
UNIQUE KEY `room` (`room`,`username`) JUST CLICK ON ICON NEAR room LINE where show up UNIQUE
) TYPE=MyISAM;


CREATE TABLE `phpbb_c_reg_users` (
`username` varchar(30) NOT NULL default '',
`latin1` tinyint(1) NOT NULL default '0',
`password` varchar(32) NOT NULL default '',
`firstname` varchar(64) NOT NULL default '',
`lastname` varchar(64) NOT NULL default '',
`country` varchar(64) NOT NULL default '',
`website` varchar(64) NOT NULL default '',
`email` varchar(64) NOT NULL default '',
`showemail` tinyint(1) NOT NULL default '0',
`perms` varchar(9) NOT NULL default '',
`rooms` varchar(128) NOT NULL default '',
`reg_time` int(11) NOT NULL default '0',
`ip` varchar(16) NOT NULL default '',
`gender` tinyint(1) NOT NULL default '0'
) TYPE=MyISAM;


THAN
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
config/config.lib.php


#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#

// Database settings
define("C_DB_TYPE", 'mysql'); // SQL server type ("mysql", "pgsql" or "odbc")
define("C_DB_HOST", 'localhost'); // Hostname of your MySQL server
define("C_DB_NAME", 'db_name'); // Logical database name on that server
define("C_DB_USER", 'username'); // Database user
define("C_DB_PASS", 'password'); // Database user's password

#
#-----[ MUST REPLACE ]------------------------------------------
#

// Database settings
// Replace these settings with your database information.
define("C_DB_TYPE", 'mysql'); // SQL server type ("mysql", "pgsql" or "odbc")
define("C_DB_HOST", 'localhost'); // Hostname of your MySQL server
define("C_DB_NAME", 'db_name'); // Logical database name on that server THE NAME OF DATABASE WHERE YOU HAVE IN phpbb_c_users, phpbb_c_messages, ETC.
define("C_DB_USER", 'username'); // Database user
define("C_DB_PASS", 'password'); // Database user's password

THAN FOLLOW the install MANUAL.
IF you GET ERRORS like I have (see my text up) you should check this again!

Posted: Thu Oct 23, 2003 9:43 am
by Blisk
NOW I GET next problem :D
Wrong username or password.
I cannot login in to chat
CHAT MOD should take a username and password from forum, but it seems it doesn't, can you help me with this one!
Because I get a message that I should be logged in to chat or message that my session expired and I should login.
But I am logged in.

Posted: Thu Oct 23, 2003 2:46 pm
by robphp
I was wondering if there was anyway to disable PM.s in the chat room. I'm using phpmychat. Either by user or all together. I have a user who I do not wish to Ban yet who is abusing the PM function.

Posted: Thu Oct 23, 2003 2:52 pm
by Bones_3DFC
Installed and working!
Awesome and thank you!

I had to use 'PHPMyAdmin' to change myself from 'user' to 'admin' but otherwise - this is AWESOME!

Wishlist: Sounds - I wish I had 4 or 5 buttons in the side panel - like
button one is 'MOO' and clicking it plays a cow, mooing :)

Good job!