[BETA] Spell Checker (Ajax) [0.0.2]

A place for MOD Authors to post and receive feedback on MODs still in development. No MODs within this forum should be used within a live environment! No new topics are allowed in this forum.
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

IMPORTANT: MOD Development Forum rules

On February 1, 2009 this forum will be set to read only as part of retiring of phpBB2.
24fan24
Registered User
Posts: 42
Joined: Thu Mar 16, 2006 1:45 am

Post by 24fan24 »

I wanted to post something to clear something up that I thought was unclear when I tried to install this MOD.

Aside from completing the steps in the MOD file, you also must download AJAX Spell Checker 2.2.

My unofficial instructions (and correct me if I am wrong):
  • 1. Download AJAX Spell Checker 2.2
    2. Unzip the folder and create a folder in your forum root called "spell"
    3. Copy all the unzipped files into the spell folder on your site
    4. Follow the original MOD code
Hope this helps anyone trying this out. It works great for my site now. One suggestion I have is to allow users to continue editing without having to click "Resume Editing" also I noticed that if you wrap text with any styling bb code (ie or ) it's spelling is not checked.
Last edited by 24fan24 on Fri Mar 24, 2006 12:52 am, edited 1 time in total.
User avatar
Elias
Registered User
Posts: 5136
Joined: Sat Feb 25, 2006 4:31 pm
Location: In the Water!
Name: Elias

Post by Elias »

Very nice MOD man.!
"Mystery creates wonder, and wonder is the basis of man's desire to understand." - Neil Armstrong
|Installing Extensions|Writing Extensions|Extension Validation Policy|
Offering private web hosting. Contact me for details.
24fan24
Registered User
Posts: 42
Joined: Thu Mar 16, 2006 1:45 am

Post by 24fan24 »

How would I go about using this MOD with PMs?
dkinzer
Registered User
Posts: 21
Joined: Mon Sep 05, 2005 3:20 am
Location: Portland, OR

Post by dkinzer »

Some of my users have complained about the fact that the original (uncorrected) text is posted when Submit is clicked while still in spell check mode. Is there a way to detect that the edit box is in spell check mode when either Preview or Submit are clicked?
Don Kinzer
ZBasic Microcontrollers
http://www.zbasic.net
User avatar
vrflyer
Registered User
Posts: 503
Joined: Mon Feb 17, 2003 8:27 pm

Post by vrflyer »

Neat - might be time to change the old way of doing spell checks... 8)
Always Under Construction !
SooprmanX
Registered User
Posts: 37
Joined: Sun Aug 07, 2005 4:48 am
Location: San Antonio, Texas
Contact:

Post by SooprmanX »

Anyone want to help me with the editing of my files? I have a bit of a different template and can't figure out where to put the editing.

Files --> http://www.strictlyea.com/spelling/
rawtoxic
Registered User
Posts: 54
Joined: Sat Mar 19, 2005 2:36 am
Location: US
Contact:

Post by rawtoxic »

24fan24 wrote: How would I go about using this MOD with PMs?


Making this mod work for private messages is really EASY!

Code: Select all

Open privmsg.php

Find

// End session management

After Add

require_once("spell/spell_checker.php"); 
$template->assign_block_vars('switch_spelling', array());
I hope this helps. It works fine on my board.
rawtoxic
Registered User
Posts: 54
Joined: Sat Mar 19, 2005 2:36 am
Location: US
Contact:

Post by rawtoxic »

Is this mod ever going to be updated the work with the newer versions of the spellchecking script? I love this feature.
sanejane
Registered User
Posts: 288
Joined: Mon Jan 09, 2006 6:05 pm

Post by sanejane »

I'm trying to rename the "Resume Editing" to "Apply changes" searched the files and I can only find "Resume Editing" in spell_checker.js but the changes i made doesn't change the link.

did anyone tried it?
timrule
Registered User
Posts: 6
Joined: Tue May 23, 2006 9:51 am

Post by timrule »

Steve F wrote: I run the speller mod on Windows 2003. I had to play around with the PATH environment variable until php could see aspell. Also do you have extension=php_pspell.dll in your php.ini (or the equiv. for unix)? You should be able to run this script to test php access to aspell. Uncomment phpinfo() if you want to see the make configuration of your php.

Code: Select all

<?php
//phpinfo();
---snip
If this script works you have a problem with how the mod was installed. If this script fails, getting the aspell and php configuration set up correctly may be all you need to do.


I tried this out and I get this error:

Code: Select all

This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application's support team for more information.
Unhandled Error: C:\Program Files\Aspell\dict/en-only.rws: The file "C:\Program Files\Aspell\data/iso8859-1.dat" is not in the proper format.

I wonder if anyone knows the solution for this. I have aspell installed into the default location (C:\prog....) and PHP is starting up, which tells me that its loading the extension OK (needed to set the PATH and reboot before that worked). I also checked that aspell is working from the CMD prompt, and it is.

Any ideas?
adiktd
Registered User
Posts: 80
Joined: Tue Apr 12, 2005 2:12 pm
Location: Hampton, GA
Contact:

Post by adiktd »

I downloaded the newest version of the spell checker. it's really not too hard to figure out how to install if you check the readme that comes with it. :) the directions on the first page here won't work for it i don't believe.

if anyone wants to know how i did mine, lemme know and i'll post it.
I'm no pro at any of this really but if I can help I will. :)

my board -> http://www.sofreshforums.com
my site -> http://www.adiktd.com
new biz -> http://www.girladspace.com

get a free blog -> http://www.dopetype.com
nwbasser
Registered User
Posts: 12
Joined: Wed Dec 28, 2005 4:08 am

Post by nwbasser »

here's a suggestion for the developer.
Instead of using a ajax spell checker that depends on php compiled with pspell (which is RARE), why don't you use something like this> http://amix.dk/projects/?page_id=3#How_ ... the_script_

Very similar functionality, but a lot simpler and reliable.
jerryT
Registered User
Posts: 278
Joined: Fri Feb 25, 2005 12:04 pm

Post by jerryT »

Just tried this with version 2.9 of Spell Checker.
Installed the MOD with EasyMod.

All seemed to be OK... Until I try to post or reply to a message then all I see is the PHP from posting.php !!

Any ideas ?

Thanks
jerryT
Registered User
Posts: 278
Joined: Fri Feb 25, 2005 12:04 pm

Post by jerryT »

Hmm.. this seems to be a problem with Firefox 1.5.0.4.

IE6 works well !!

Ahhh...

in IE6, I get the correct page, with 'Check Spelling' but it's not a link..
Just text !

Any ideas ??
jerryT
Registered User
Posts: 278
Joined: Fri Feb 25, 2005 12:04 pm

Post by jerryT »

Seems like like the problem was using version 2.9..
Changed to 2.2 and it works fine..

Any chance of an update to work with 2.9 ???
Post Reply

Return to “[2.0.x] MODs in Development”