[BETA] FreeCap Visual Confirmation 0.0.3

A place for MOD Authors to post and receive feedback on MODs still in development. No MODs within this forum should be used within a live environment! No new topics are allowed in this forum.
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

IMPORTANT: MOD Development Forum rules

On February 1, 2009 this forum will be set to read only as part of retiring of phpBB2.
Flexmän
Registered User
Posts: 6
Joined: Wed Nov 15, 2006 10:00 pm

Post by Flexmän »

pentapenguin wrote: Well, I finally got around to installing this and I have to say it looks good! Thanks A_Jelly_Doughnut!! :D

Two things: the MOD script needs this fix: http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.ph ... 38#2176438

And your COPY command is wrong.
This is the correct version:


I fixed everything but still didnt manage to install it with Easymod. I get the following error message

Code: Select all

Critical Error

FIND FAILED: In file [includes/usercp_register.php] could not find:

$code = substr(str_replace('0', 'Z', strtoupper(base_convert($code, 16, 35))), 2,6); 

MOD script line #115
I use version 2.0.21.
SlickAxe
Registered User
Posts: 22
Joined: Mon May 31, 2004 12:34 pm

Post by SlickAxe »

ERROR: Can't find this one in usercp_register.php. What to do?

Code: Select all

#
#----[ FIND ]---------------------
#
			$code .= $confirm_chars[mt_rand(0, $max_chars)];
		}
Using $Id: usercp_register.php,v 1.20.2.76 2006/05/30 19:29:43 on phpBB v. 2.0.21

UPDATE: FIXED!!!

That FIND should read Code:

Code: Select all

# 
#----[ FIND ]--------------- 
# 
      $code = substr(str_replace('0', 'Z', strtoupper(base_convert($code, 16, 35))), 2, 6); 
 
PLEASE CHANGE THIS IN THE FILE PROVIDED IN VERSION 003
Flexmän
Registered User
Posts: 6
Joined: Wed Nov 15, 2006 10:00 pm

Post by Flexmän »

Yes I know. I already found this fix in the thread I linked above. But it still gives me this error message.
User avatar
mamba
Registered User
Posts: 540
Joined: Thu Jan 16, 2003 7:59 pm
Location: Australia

Post by mamba »

Is it just me, or do you find this visual confirmation darned difficult to see? I've had numerous angry people emailing me over the months since I installed it saying they cannot get through it. I must say, when I test it myself I frequently cannot guess the right letters!

:?
Evan1
Registered User
Posts: 1
Joined: Sun Nov 26, 2006 5:07 pm

Can't get text to show

Post by Evan1 »

I can't seem to get mine to work at http://www.evancarmichael.com/Forums/pr ... greed=true

The background picture loads but the text doesn't show up on top.

The installation code says:

[ FIND ]---------------------
#
$code .= $confirm_chars[mt_rand(0, $max_chars)];
}

#
#----[ AFTER, ADD ]---------------
#
$code = strtolower(preg_replace('#(\d)#e', 'chr($1 + 96)', $code));

A problem I have is that $code .= $confirm_chars[mt_rand(0, $max_chars)]; } isn't anywhere in the usercp_register.php page that I have. I tried adding it in as well as the after,add code in different places but can't get it to work.

I also put it in after code = substr(str_replace('0', 'Z', strtoupper(base_convert($code, 16, 35))), 2, 6); and it still doesn't work.

Any suggestions???

Thanks so much!

Evan.
User avatar
bonelifer
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 3515
Joined: Wed Oct 27, 2004 11:35 pm
Name: William
Contact:

Post by bonelifer »

NVM
William Jacoby - Community Team
Knowledge Base | phpBB Board Rules | Search Customisation Database
Please don't contact me via PM or email for phpBB support .
Flexmän
Registered User
Posts: 6
Joined: Wed Nov 15, 2006 10:00 pm

Post by Flexmän »

mamba wrote: Is it just me, or do you find this visual confirmation darned difficult to see? I've had numerous angry people emailing me over the months since I installed it saying they cannot get through it.

Yes I also have the problem that I often need more attempts.

But at least it's easier getting through this than installing the plugin. :(
Dave Bean
Registered User
Posts: 210
Joined: Thu Jul 12, 2001 4:55 am
Location: Denver, Colorado
Contact:

Post by Dave Bean »

#----[ AFTER, ADD ]---------------
#
$code = strtolower(preg_replace('#(\d)#e', 'chr($1 + 96)', $code));

A problem I have is that $code .= $confirm_chars[mt_rand(0, $max_chars)]; } isn't anywhere in the usercp_register.php page that I have. I tried adding it in as well as the after,add code in different places but can't get it to work.

I also put it in after code = substr(str_replace('0', 'Z', strtoupper(base_convert($code, 16, 35))), 2, 6); and it still doesn't work.
Same issue here. Maybe I'll leave it, at least new spammers can't register!

Looks like a small missing image tries to come up for a second and then disappears. ... that is only with Firefox - the missing image blank box is there with Firefox. Here is the image tag that is not finding anything<img src="profile.php?mode=confirm&id=4ee850740a9fa1f1d1fe53c3a343f73b" alt="" title="" />

I changed the profile_add_body.tpl by adding:
<tr>
<td class="row1" colspan="2" align="center">
<font size="+1" color="red"><b>New Registrations have been stopped because of forum spam</b></font>
</td>
</tr>
Building Internet Communities
www.ColoradoHealth.info
lappert
Registered User
Posts: 108
Joined: Sat Jun 17, 2006 3:45 pm

Post by lappert »

Back in May 2006, a user came up with a New Image javascript reload button, but didn't indicate where it would go. Took a bit of work, but it goes in the /templates/subsilver/profile_add_body.tpl file (or the same file where ever your template is).

In that case, it's line 59, but I'm posting the entire table row as I modified the html:

Code: Select all

	<!-- BEGIN switch_confirm -->
	<tr>
		<td class="row1" colspan="2" align="left"><span class="gensmall">
		<b>Why is this code below so hard to read?</b> It is <u>intended</u> to be hard in order to prevent non-human automated Spambots from registering and posting inappropriate material on the forum. 
		If you are unable to read the characters in the image, click the <b>New Image</b> button. {L_CONFIRM_CODE_IMPAIRED}
		</span><br />
	</tr>
	<tr>
		<td class="row1" colspan="2" align="center"><span class="gensmall">
		<br /><table border=0><tr><td>{CONFIRM_IMG}</td><td valign="top"><input type="button" value="New Image" onClick="window.location.reload()"></td></tr></table>
		<br /></td>
	</tr>
	<tr> 
	  <td class="row1" align="left"><span class="gen">{L_CONFIRM_CODE}: * </span><br /><span class="gensmall">{L_CONFIRM_CODE_EXPLAIN} </span></td>
	  	  <td class="row2"><input type="text" class="post" style="width: 200px" name="confirm_code" size="6" maxlength="6" value="" /></td>
	</tr>
	<!-- END switch_confirm -->
Last edited by lappert on Sun Dec 10, 2006 3:27 pm, edited 1 time in total.
lappert
Registered User
Posts: 108
Joined: Sat Jun 17, 2006 3:45 pm

Post by lappert »

Quick question. On March 20, 2006, Balzack said:
there is a problem with this install for 2.0.19

the installer file says:

Code: Select all

#----[ FIND ]---------------------
#
            if ($row['code'] == $confirm_code)
#
#----[ REPLACE WITH ]-------------
but the actual code is:

Code: Select all

if ($row['code'] != $confirm_code)
{
   $error = TRUE;
   $error_msg .= ( ( isset($error_msg) ) ? '<br />' : '' ) . $lang['Confirm_code_wrong'];
}
might want to update this in the next version...



This appears to never have been changed in the instructions. So I followed the instructions and it appears to work. Is this something that needs to be fixed, or does it not matter? Thanks.
lappert
Registered User
Posts: 108
Joined: Sat Jun 17, 2006 3:45 pm

Post by lappert »

On June 12, 2006, A_Jelly_Doughnut said:
That FIND should read

Code: Select all

#
#----[ FIND ]---------------
#
      $code = substr(str_replace('0', 'Z', strtoupper(base_convert($code, 16, 35))), 2, 6);
Forgot to fix that one in the .txt file Crying or Very sad

Will fix that later today.


It's December 10 and it's still not fixed in the instructions. Don't mean to harp, but this would have saved me a good bit of time.
lappert
Registered User
Posts: 108
Joined: Sat Jun 17, 2006 3:45 pm

Post by lappert »

I appreciate the work of the author, but here's a few comments.

Is there a way to control the registration attempts and the time it takes to make more attempts. The CP seems to allow control over login attempts and time ... does this also control registration attempts?

Is it me, or do the background graphics included with the mod just not show up? I get the grayish crosshatching I was getting in the phpBB distribution. Does one need to disable those in order for the new graphics to show? If so, how? Some of the links on this thread to external boards also seem to have the grayish backgrounds.

I agree with some of the prior comments that the level of morphing could be toned down a little (or controllable). Yes, it's intended to make it difficult for bots, but some of my users are elderly and controlling this would be helpful.
espicom
Registered User
Posts: 17905
Joined: Wed Dec 22, 2004 1:14 am
Location: Woodstock, IL

Post by espicom »

The image generator doesn't care about how many times it is called; it's PHPBB that decides whether or not it's given you too many tries.

As for the background, it's supposed to be randomly selected, and it is stitched together, so it does look like a "quilt". Pieces are taken from the images supplied, not a whole image.
Jeff
Fixing 1016/1030/1034 Errors | (obsolete link) | MySQL 4.1/5.x Client Error | phpBBv2 Logo in ACP
Support requests via PM are ignored!
"To be fully alive is to feel that everything is possible." - Eric Hoffer
danb00
Registered User
Posts: 1025
Joined: Sun Dec 15, 2002 9:41 pm
Location: Inside Mod:Extreme PHPBB
Contact:

Post by danb00 »

does this work with phpBB 2.0.22 as i seem to get a dead image
phpBBModded.com - Modding phpBB
espicom
Registered User
Posts: 17905
Joined: Wed Dec 22, 2004 1:14 am
Location: Woodstock, IL

Post by espicom »

I can confirm that it works with 2.0.22, but there can be other factors involved. This VC generator requires the GD library, which should be (but isn't always) included in PHP.

Did the original VC generator work on your forum?
Jeff
Fixing 1016/1030/1034 Errors | (obsolete link) | MySQL 4.1/5.x Client Error | phpBBv2 Logo in ACP
Support requests via PM are ignored!
"To be fully alive is to feel that everything is possible." - Eric Hoffer
Post Reply

Return to “[2.0.x] MODs in Development”