Page 25 of 30

Posted: Tue Jan 30, 2007 11:25 pm
by Wingzfan
loved this mod but my host just suspended my account because it shut down 2 servers. The first one I was on was shared so they put it on a dedicated temporarily and it shut that one down also :(

Posted: Wed Jan 31, 2007 12:47 am
by jerx
Wingzfan wrote: loved this mod but my host just suspended my account because it shut down 2 servers. The first one I was on was shared so they put it on a dedicated temporarily and it shut that one down also :(


You mean your host shut down your account because of this mod? What was their argumentation for doing this? Too much load, bandwidth?

Posted: Wed Jan 31, 2007 7:09 am
by kkroo
Im sorry to hear that Wingzfan. There isnt much that I can do now. The server load increases as your database size increases. So if your database is 13Mb, php will be using about 13.2MB of RAM. One way to reduce it is to exclude tables that arent needed like search.

Posted: Wed Jan 31, 2007 2:29 pm
by Wingzfan
Its no biggy I knew it was a bit of a system hog when I installed it so no prob. Cant wait till someone figures out how to make it not take so many resources. They gave me the specs and when the script ran I was using over 50% of the cpu and I want to say 5 % of the ram. The ram wasnt the big one but the cpu kinda irritated them ;). Ill keep a eye on this thread for updates and Ill be reinstallign it again once the issue is resolved.

Posted: Wed Jan 31, 2007 2:43 pm
by denskie war
I needed te deinstall this mod.

My forum went down and when i contacted my host they said that the CPU was 100%.

I deleted that mod and everything was fine

Posted: Wed Jan 31, 2007 3:49 pm
by Electra736
kkroo wrote: Im sorry to hear that Wingzfan. There isnt much that I can do now. The server load increases as your database size increases. So if your database is 13Mb, php will be using about 13.2MB of RAM. One way to reduce it is to exclude tables that arent needed like search.


Nope Omar, the previous versions are perfect. The main reason I can see behind these errors is that the board isn't disabled when a backup is made. So, if changes are made to the database during the backup process, the backup process halts and starts again the second time. This keeps on going till a successful backup is made. On top of that, after making the backup the processes don't terminate. So a queue of processes makes up and causes the server to overload.

Posted: Wed Jan 31, 2007 5:33 pm
by kkroo
Thanks for the info Electra736, I had that feature in previous versions, but it would disable many peoples boards and not re-enable them. Ill try adding it back by adding a fix to the feature from the previous versions

Posted: Wed Jan 31, 2007 9:58 pm
by kdtcat
I would like to point out that the never ending threads are only occuring at last day of month!!!! It hit me again at January 31st and I had to comment out cron.php to prevent my provider from killing me. :(

I even could see the loops at your site "http://phpbb-login.sourceforge.net" today. :!:

Posted: Thu Feb 01, 2007 3:35 pm
by kkroo
Sorry about that. I had to rename cron.php so it doesnt kill my server too.

I hopefully fixed that bug with these new updates:

Code: Select all

## 2006-2-01 - Version 1.0.2
##      - Fixed the bug in which the cron doesnt work on the last day of the month.
## 
## 2006-1-31 - Version 1.0.1
##      - Re-added the feature that disables the board during backup
## 

Posted: Thu Feb 01, 2007 9:38 pm
by kdtcat
kkroo wrote: Sorry about that. I had to rename cron.php so it doesnt kill my server too.

I hopefully fixed that bug with these new updates:

Code: Select all

## 2006-2-01 - Version 1.0.2
##      - Fixed the bug in which the cron doesnt work on the last day of the month.
## 
## 2006-1-31 - Version 1.0.1
##      - Re-added the feature that disables the board during backup
## 


I guess comments wouldn't fix the problem. :lol:
No problem kkroo. Take your time for the fix. I like your mod and will wait patiently. :)

Ups I just saw that the download link leads to a new version....

Posted: Fri Feb 16, 2007 9:49 am
by Janmarques
Hi all,
I've installed this mod and it all worked fine.

Tough, after a php-crash at the server where my forum 's hosted, no backups were sended anymore...


Any idea how to solve this?

Posted: Sat Feb 17, 2007 7:26 pm
by Janmarques
Noone has an idea about this?

Posted: Sat Feb 17, 2007 7:27 pm
by Liquinn
You need a working backup to put the forum back. If you see what I mean :)

Posted: Sun Feb 18, 2007 3:21 pm
by Janmarques
My forum still works, it's only the backup mod which doesn't work anymore!

Posted: Sun Feb 18, 2007 8:17 pm
by Wingzfan
your host may have disabled it. Read thru the pages, the script crashes servers so most, if not all, hosts wont allow you to run it. Were waiting for the script to be fixed.