[BETA] SEO Urls V2

A place for MOD Authors to post and receive feedback on MODs still in development. No MODs within this forum should be used within a live environment! No new topics are allowed in this forum.
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

IMPORTANT: MOD Development Forum rules

On February 1, 2009 this forum will be set to read only as part of retiring of phpBB2.
Aki33
Registered User
Posts: 1
Joined: Sat Jan 13, 2007 11:01 am

problem...

Post by Aki33 » Sat Jan 13, 2007 11:30 am

Hi,
this mod works great but I met some problems...

I have my forum in /phpBB2 folder and had working SEO links before I decide to add SEO links also in my CMS system which is in /root

I have tried to modify my .htaccess so that both SEO links works well. Now my CMS links works fine but my phpbb links does not, when I click categories or topics in my forum I always end www.mysite.com/index??

here is my current .htaccess file:


Code: Select all

<Files config.php>
Deny from all
</Files>

DirectoryIndex index.php index.html index.htm
Options +FollowSymlinks

RewriteEngine On


########## Begin - 3rd Party SEF Section
############# Use this section if you are using a 3rd party (Non Joomla! core) SEF extension - e.g. OpenSEF, 404_SEF, 404SEFx, SEF Advance, etc
#
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(/component/option,com) [NC,OR] 		##optional - see notes##
RewriteCond %{REQUEST_URI} (/|\.htm|\.php|\.html|/[^.]*)$  [NC]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule (.*) index.php
#
########## End - 3rd Party SEF Section


########## Begin - Rewrite rules to block out some common exploits
## If you experience problems on your site block out the operations listed below
## This attempts to block the most common type of exploit `attempts` to Joomla!
#
# Block out any script trying to set a mosConfig value through the URL
RewriteCond %{QUERY_STRING} mosConfig_[a-zA-Z_]{1,21}(=|\%3D) [OR]
# Block out any script trying to base64_encode crap to send via URL
RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode.*\(.*\) [OR]
# Block out any script that includes a <script> tag in URL
RewriteCond %{QUERY_STRING} (\<|%3C).*script.*(\>|%3E) [NC,OR]
# Block out any script trying to set a PHP GLOBALS variable via URL
RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) [OR]
# Block out any script trying to modify a _REQUEST variable via URL
RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2})
# Send all blocked request to homepage with 403 Forbidden error!
#RewriteRule ^(.*)$ index.php [F,L]
#
########## End - Rewrite rules to block out some common exploits

# SEO URL [mgutt]
RewriteRule !\.html$ - [L]
RewriteRule ^phpBB2/[a-z0-9-]+-([pt])([0-9]+)\.html$ /phpBB2/viewtopic.php?$1=$2 [L]
RewriteRule ^phpBB2/[a-z0-9-]+-f([0-9]+)\.html$ /phpBB2/viewforum.php?f=$1 [L]
RewriteRule ^phpBB2/[a-z0-9-]+-c([0-9]+)\.html$ /phpBB2/index.php?c=$1 [L]
RewriteRule ^phpBB2/[a-z0-9-]+-u([0-9]+)\.html$ /phpBB2/profile.php?mode=viewprofile&u=$1 [L]
RewriteRule ^phpBB2/([a-zA-Z0-9_]+),([^/,]+),([^/,]*)([^/]*\.html)$ phpBB2/$1$4?$2=$3 [QSA,N]
RewriteRule ^phpBB2/[a-z0-9-]+-([pt])([0-9]+),([^/,]+),([^/,]*)([^/]*\.html)$ phpBB2/viewtopic$5?$1=$2&$3=$4 [QSA,N]
RewriteRule ^phpBB2/[a-z0-9-]+-f([0-9]+),([^/,]+),([^/,]*)([^/]*\.html)$ phpBB2/viewforum$4?f=$1&$2=$3 [QSA,N]
RewriteRule ^phpBB2/([a-zA-Z0-9_]+)\.html$ /phpBB2/$1.php [L]
What should I do to avoid that problem? Thanks for help!

Top_Speed
Registered User
Posts: 42
Joined: Fri Dec 31, 2004 3:19 pm

Post by Top_Speed » Mon Jan 15, 2007 7:16 pm

After SEOv2 was installed I have had a lag in the posting time (it sits upon clicking the submit for about 30+ secs.).

I have it narrowed down to the sessions datatbase table. If I optimize it the posting is quick again but it however gets poluted again within the hour, after optimizing (again) it appears fine.

Any Ideas?? something in includes/sessions.php?

Thank you in advance!
~Speed

onicdesigns
Registered User
Posts: 20
Joined: Sat Sep 30, 2006 10:53 pm

Post by onicdesigns » Tue Jan 16, 2007 10:57 am

Is support still offered on this MOD?

http://forumsales.info/search,search_id ... rt,50.html

When a user goes to the websites and try's to view the second page of search results it returns "No topics or posts met your search criteria".

I don't know why, because it does have additional topic's to it.

Please help figure out why it is not doing the search properly.

SaudShah
Registered User
Posts: 45
Joined: Thu Sep 07, 2006 3:29 am

Post by SaudShah » Wed Jan 17, 2007 2:32 pm

i've use this mod but i got errors , plz help me

Not Found
The requested URL /boards/introductions-and1578and1593and1575and1585and1601-f1.html was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


--------------------------------------------------------------------------------

Apache/1.3.37 Server at www.pakistani.pk Port 80

ram345
Registered User
Posts: 10
Joined: Sat Feb 07, 2004 10:57 pm

SEO

Post by ram345 » Wed Jan 17, 2007 10:51 pm

What changes do I make to get the following (Forum name and title displayed in the URL)

http://www.valuemd.com/residency-match- ... dency.html

mgutt
Registered User
Posts: 346
Joined: Tue Sep 21, 2004 2:54 pm
Location: Germany, Sankt Augustin
Contact:

Re: SEO

Post by mgutt » Sun Jan 21, 2007 9:54 pm

ram345 wrote: What changes do I make to get the following (Forum name and title displayed in the URL)

http://www.valuemd.com/residency-match- ... dency.html


This won't be possible without editing many many many files, because no image will work.

regards
Forums: Honda || phpBB Categories Hierarchy
Mods: Spamfilter against bot registrations || Seo Urls

mgutt
Registered User
Posts: 346
Joined: Tue Sep 21, 2004 2:54 pm
Location: Germany, Sankt Augustin
Contact:

Post by mgutt » Sun Jan 21, 2007 9:55 pm

onicdesigns wrote: Is support still offered on this MOD?

http://forumsales.info/search,search_id ... rt,50.html

When a user goes to the websites and try's to view the second page of search results it returns "No topics or posts met your search criteria".

I don't know why, because it does have additional topic's to it.

Please help figure out why it is not doing the search properly.


disable my mod in sessions.php

I can't believe its regarding my mod.

regards
Forums: Honda || phpBB Categories Hierarchy
Mods: Spamfilter against bot registrations || Seo Urls

onicdesigns
Registered User
Posts: 20
Joined: Sat Sep 30, 2006 10:53 pm

Post by onicdesigns » Mon Jan 22, 2007 12:37 am

Now I am bummed, I disabled your MOD in sessions.php and now I get address like this when I am logged out/in to the forum.

http://forumsales.info/viewtopic.php?t= ... 685ffa8d71

:( What happen to the SEO.

Yes, it was your SEO v2 that has the bug. I just install a freash copy of includes/sessions.php and applied your mod to sessions.php and can honestly say it is this modification that is doing it.

Top_Speed
Registered User
Posts: 42
Joined: Fri Dec 31, 2004 3:19 pm

Post by Top_Speed » Mon Jan 22, 2007 2:50 pm

Yeah, something is screwed up with the sessions.php for this mod.

It makes my forum convoluted on posting. (ie) When a user posts a reply it lags like almost 30-40 secs. I then have to go to the database and "optimize" the sessions table. It then is fast on posting but soon gets polluted (convoluted) like said.

Other than that it is a great mod... just needs some tweaking to the sessions.php code

User avatar
jwxie
Registered User
Posts: 392
Joined: Wed Feb 01, 2006 3:45 am
Contact:

Post by jwxie » Sat Jan 27, 2007 5:13 am

hey how you doing
I had installed this mod on my phpBB 2.0.22 and I couldn't access any of my page, they all came out ==> a "blank" webpage

you could try it...
http://jwxinst.q168.net/services/
or
http://services.jwxinst.q168.net/


here is my suitation
I myself had made a subdomain for my phpBB2 folder
that is, all the phpBB2 files and sub-folder are under public_html/services/**
when I made a subdomain for /services/, the new domain will become:
http://services.jwxinst.q168.net/

right? do you follow? well, so I think my server working fine with mod-rewrite.....

I installed it on my 2.0.22, and no matter how many time I change the htaccess and rootbot files from root to folder, or I changed the "phpBB2" in the folder/.htaccess and rootbot.txt files

no matter how many time I had tried, all i could access is "blank page"

so what could I do? I had checked all the scripts for this mod on my phpBB2 files were corrected. and this is a "fresh phpBB2.0.22", there is no any previous mod has yet installed.....

Top_Speed
Registered User
Posts: 42
Joined: Fri Dec 31, 2004 3:19 pm

Post by Top_Speed » Thu Feb 01, 2007 2:32 pm

White page is an error in the code. Could be how the mod was inserted...

You can turn debugging on and try to cypher
includes/constants.php

you will see a line (near top)

//define('DEBUG', 1); // Debugging on
define('DEBUG', 1); // Debugging off

Just reverse to commented line //

mgutt
Registered User
Posts: 346
Joined: Tue Sep 21, 2004 2:54 pm
Location: Germany, Sankt Augustin
Contact:

Post by mgutt » Sat Feb 17, 2007 4:59 pm

onicdesigns wrote: Now I am bummed, I disabled your MOD in sessions.php and now I get address like this when I am logged out/in to the forum.

http://forumsales.info/viewtopic.php?t= ... 685ffa8d71

:( What happen to the SEO.


And where is the problem? If you log in or out the session is added by standard. It does not depend on my mod.
Top_Speed wrote: Yeah, something is screwed up with the sessions.php for this mod.

It makes my forum convoluted on posting. (ie) When a user posts a reply it lags like almost 30-40 secs. I then have to go to the database and "optimize" the sessions table. It then is fast on posting but soon gets polluted (convoluted) like said.

Other than that it is a great mod... just needs some tweaking to the sessions.php code


My code isn't called in posting.php or includes/functions_post.php. This error can't result by my mod.

If you need to optimize your sessions table your database is corrupt. Try to repair all tables or install the maintenance mod.
well, so I think my server working fine with mod-rewrite.....


You need to be sure :wink:
Forums: Honda || phpBB Categories Hierarchy
Mods: Spamfilter against bot registrations || Seo Urls

Ali Roman
Registered User
Posts: 38
Joined: Sat Aug 16, 2003 5:06 pm
Location: Mars
Contact:

Post by Ali Roman » Tue Feb 20, 2007 11:40 pm

first of all great mod, and thanks for all you efforts.

I have updated each and every file as suggested, uploaded to my server.

but nothing happend..

it is still redirecting me to the original dynamic files. can you please check and tell me what could be wrong ?

here is my forum : http://www.xitalk.com/

regards

mgutt
Registered User
Posts: 346
Joined: Tue Sep 21, 2004 2:54 pm
Location: Germany, Sankt Augustin
Contact:

Post by mgutt » Mon Feb 26, 2007 5:58 pm

@ ali
Couldn't believe that.

Is seo urls activated in the settings part of sessions.php?
Forums: Honda || phpBB Categories Hierarchy
Mods: Spamfilter against bot registrations || Seo Urls

User avatar
Solinarius
Registered User
Posts: 16
Joined: Thu Aug 04, 2005 11:58 pm
Location: PL / Koszalin
Contact:

Post by Solinarius » Wed Feb 28, 2007 9:31 pm

Hello i have another problem with other mod (reputation) and this one.
Exacly is part of viewtopic:

Code: Select all

$reputation .=  " <a href=\""  . append_sid("reputation.$phpEx?a=add&" . POST_USERS_URL . "=" . $postrow[$i]['user_id']) . "&" . POST_POST_URL . "=" . $postrow[$i]['post_id'] . "&c=" . substr(md5($bbcode_uid),0,8) . "\" target=\"_blank\" onClick=\"popupWin = window.open(this.href, '" . $lang['Reputation'] . "', 'location,width=700,height=400,top=0,scrollbars=yes'); popupWin.focus(); return false;\"><img src=\"images/reputation_add_plus.gif\" alt=\"\" border=\"0\"><img src=\"images/reputation_add_minus.gif\" alt=\"\" border=\"0\"></a>";
			$sql = "SELECT COUNT(user_id) AS count_reps
					FROM " . REPUTATION_TABLE . " AS r
					WHERE r.user_id = " . $postrow[$i]['user_id'] . "
					GROUP BY user_id";
			if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
			{
				message_die(GENERAL_ERROR, "Could not obtain reputation stats for this user", '', __LINE__, __FILE__, $sql);
			}
			$row_rep = $db->sql_fetchrow($result);
			if ($row_rep)
			{
				$reputation .= "<br /><a href=\""  . append_sid("reputation.$phpEx?a=stats&" . POST_USERS_URL . "=" . $postrow[$i]['user_id']) . "\" target=\"_blank\" onClick=\"popupWin = window.open(this.href, '" . $lang['Reputation'] . "', 'location,width=700,height=400,top=0,scrollbars=yes'); popupWin.focus(); return false;\">" . $lang['Votes'] . "</a>: " . $row_rep['count_reps'];
			}
		}
	}
	// END ADD Reputation Mod v.1.0.0
what i should change in my sessions.php fle?
Thanks alot.
www.lastinn.info -rpg online ;)

Post Reply

Return to “[2.0.x] MODs in Development”