Page 1 of 6

[BETA] WYSIWYG - Rich Text Editor for posting HTML message

Posted: Wed Feb 07, 2007 9:12 pm
by eCardMax.com
##############################################################
## MOD Title: WYSIWYG - Rich Text Editor for posting HTML message
## MOD Author: eCardMAX.com < webmaster@ecardmax.com > (Jimbo Hong) http://ecardmax.com
## MOD Description:
## It's time to turn <textarea> into a powerful Rich Text HTML Editor.
## Don't force your users to learn another set of markup tags.
## With this MOD user can format their posts or Private message just like
## they would in MS. FrontPage! Our Rich Text Editor will work on all popular
## browsers such as: IE - FireFox - Netscape - Opera 9x
##
## MOD Version: 4.0
##
## Installation Level: (Easy)
## Installation Time: 10 Minutes
## Files To Edit: extension.inc,
## privmsg.php,
## posting.php,
## search.php,
## viewtopic.php
## includes/topic_review.php
## templates/subSilver/overall_header.tpl
## templates/subSilver/posting_body.tpl
##
## Included Files: set_default_editor.php,
## templates/subSilver/posting_body_ie.tpl
##
## Included Folders: [richedit]
## License: http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU General Public License v2
##############################################################
## For security purposes, please check: http://www.phpbb.com/mods/
## for the latest version of this MOD. Although MODs are checked
## before being allowed in the MODs Database there is no guarantee
## that there are no security problems within the MOD. No support
## will be given for MODs not found within the MODs Database which
## can be found at http://www.phpbb.com/mods/
##############################################################
## Author Notes:
##
## THIS MOD has been tested with easymod and phpbb version 2.0.22
## You can use easymod to install this MOD
##
##############################################################


Image

Visit Forum Demo here
http://www.ecardmax.com/phpbb_2022/index.php

Download and try it out here
http://www.ecardmax.com/index.php?step=Hoteditor2phpbb

You can use Easymod to install me. This MOD has been tested with phpBB 2.0.22 and easymod latest version

Unlike the same WYSIWYG MOD I made year ago, this will be a good one (hope so) and I plan to give all my support for it. Don't hesitate to aks me question, I will do the best to answer all of your questions.

Good luck to you all.

Jim

Posted: Sun Feb 11, 2007 10:15 am
by applegrew
I tired your mod. This is excellent except for the fact that it is hiding the controls of attachment mod. Furthermore it has its own picture upload facility. I would like if this mod uses attachment mod to upload pics since that provides much more control over type and size of files to be uploaded.

Posted: Sun Feb 11, 2007 3:31 pm
by eCardMax.com
Hello!

Thanks for trying my WYSIWYG MOD.
the fact that it is hiding the controls of attachment mod

It seems that you need to add "controls of attachment mod" to file posting_body_ie.tpl - path templates/subSilver/posting_body_ie.tpl (posting_body_ie.tpl was created base on the original file posting_body.tpl)

Jim

Posted: Sun Feb 11, 2007 9:04 pm
by applegrew
eCardMax.com wrote: Hello!

Thanks for trying my WYSIWYG MOD.
the fact that it is hiding the controls of attachment mod

It seems that you need to add "controls of attachment mod" to file posting_body_ie.tpl - path templates/subSilver/posting_body_ie.tpl (posting_body_ie.tpl was created base on the original file posting_body.tpl)

Jim


Jim can you please clarify that? Do you mean that I need to add another mod called Controls of Attachment mod? Or if I manually install your mod then it will work fine? (I had used EasyMod to install it).

Posted: Sun Feb 11, 2007 9:06 pm
by applegrew
:oops: OOps. Maybe you mean that if I put the code of attachment mode in your posting_body_ie.tpl then it will work fine.

I have now fixed it, but there is still a glitch; it was there since the first time I installed your mod; all the smilieys pics that I put in the editor don't show up in the final output. Firfox's FirBug debugger shows that there is just this tag <img/> that's all an no link to the picture to be displayed

Posted: Mon Feb 12, 2007 3:29 am
by eCardMax.com
Hello!

I need to see your forum first then I will tell you where to fix .

Jim

Posted: Tue Feb 13, 2007 2:43 pm
by applegrew
eCardMax.com wrote: Hello!

I need to see your forum first then I will tell you where to fix .

Jim

Sorry, but ours is an offline inter college forum and we all have only private IPs and one single public IP.

Below is a screen shot of the missing pics of smilies that are not showing up. The pic also shows the code of that area in Firefox. (Don't look at the censored pic. It has been put there by word censor portion of phpBB

-----------------------------------------------------------
http://img179.imageshack.us/img179/8738/bugse3.jpg
------------------------------------------------------------

[Moderator Edit - Post a link, please, of you're going to post images of that size, thanks. -drathbun]

Posted: Wed Feb 14, 2007 3:21 am
by eCardMax.com
Did you install the first WYSIWYG MOD that I made years ago?

Posted: Wed Feb 14, 2007 2:36 pm
by applegrew
eCardMax.com wrote: Did you install the first WYSIWYG MOD that I made years ago?

I have installed ur version 4.0

Posted: Wed Feb 14, 2007 5:35 pm
by eCardMax.com
Did you use Easymod to install WYSIWYG MOD or you installed it manually? Please note that this MOD has been tested with phpbb 2.0.22. I'm not sure if it will work with older phpbb version or not.

Since I can't see your site so I can't tell you exactly where to fix the problem.

Posted: Thu Feb 15, 2007 2:43 pm
by applegrew
eCardMax.com wrote: Did you use Easymod to install WYSIWYG MOD or you installed it manually? Please note that this MOD has been tested with phpbb 2.0.22. I'm not sure if it will work with older phpbb version or not.

Since I can't see your site so I can't tell you exactly where to fix the problem.

I have used easymod and I am using the latest phpBB. Did u check out the screenshot of my forum (it also shows the bug in code that is generated. It has just img tag but link to the source from where to load the picture) that I have posted above?

Posted: Fri Feb 16, 2007 5:15 pm
by eCardMax.com
So, can you insert Happy face icon, wordart, clipart that came with richedit ?

Posted: Sat Feb 17, 2007 11:19 am
by applegrew
Yes all of them and they show up pretty well in the review window but they disappear when posted.

I am now at my home so if you want to check the forum yourself then PM me. I will be at home till Sunday 8:30 pm (GMT).

Thanks for all the help. :D

Posted: Mon Feb 19, 2007 3:46 am
by cosisonoio
Hi Jim,

I installed it on my board and it appears to work fine...even if I'm having problems with the alignment. :roll:

When I choose, for example, to center my text, it put the text I centered into a quote.

How can I fix it?

Luca

Posted: Mon Feb 19, 2007 11:03 pm
by eCardMax.com
Hi!
Yes all of them and they show up pretty well in the review window but they disappear when posted.


Did you edit file viewtopic.php? see below

File viewtopic.php - around line number 1156

Code: Select all

$row_class = ( !($i % 2) ) ? $theme['td_class1'] : $theme['td_class2'];
AFTER ADD

Code: Select all

$message = get_hoteditor($message,1);
When I choose, for example, to center my text, it put the text I centered into a quote.


Can I see your site or screenshot?