[Release] Terayon 4.0.25 (phpBB 3.0.12)

For style authors to post and receive feedback on 3.0.x styles still in development. Any development styles you wish to use on your live board should be installed with caution!
Suggested Hosts
User avatar
lithosphere
Registered User
Posts: 136
Joined: Tue Aug 08, 2006 3:02 am
Location: Canada

Re: [Release] Terayon 4.1.4 (phpBB 3.0.9)

Post by lithosphere » Sun Nov 20, 2011 6:46 pm

Most times I just include a list of changes in a text file located in the contrib folder, I haven't bothered to included a step by step guide of how to implement the changes manually. I would offer to do it for this next update but I'm changing a big part of the viewtopic_body.html file to better suit my design needs. Doing this also involved editing some chunks of the content.css, colour.css. Plus if I start doing this for every update I'm liable to go crazy..lol.

I'll look into the rank icon and css settings within for the memberlist area while I'm at it. Thanks for bringing these bugs within the theme to my attention, your input helps me make the Terayon theme that much more better ;)

To bring some relief into this, I'm almost finished (with removing the weird zoom bug you pointed out earlier). So I'm betting within the week this next update should be ready. Again thanks and sorry for the delay. I don't like to take this long on fixing glitches.

Oh for anyone else...various language imagesets coming soon :)

edited to add - for the Terayon theme
I have wasted my hours -Leonardo Da Vinci

User avatar
lithosphere
Registered User
Posts: 136
Joined: Tue Aug 08, 2006 3:02 am
Location: Canada

Re: [Release] Terayon 4.1.4 (phpBB 3.0.9)

Post by lithosphere » Thu Nov 24, 2011 8:44 am

edited cause I've just released the latest Terayon theme update. Check first post of this thread to download it etc...
I have wasted my hours -Leonardo Da Vinci

User avatar
Guldstrand
Registered User
Posts: 99
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:55 pm
Location: Sweden

Re: [Release] Terayon 4.1.5 (phpBB 3.0.9)

Post by Guldstrand » Sun Jan 15, 2012 12:43 pm

Is there any chance to get assistance with template changes for "easyportal"?

Thanks in advance...
:: Guldstrand ::

"That i don´t allready know, i really want to learn..."

User avatar
lithosphere
Registered User
Posts: 136
Joined: Tue Aug 08, 2006 3:02 am
Location: Canada

Re: [Release] Terayon 4.1.5 (phpBB 3.0.9)

Post by lithosphere » Sun Jan 15, 2012 5:56 pm

PM sent ;)
I have wasted my hours -Leonardo Da Vinci

User avatar
Guldstrand
Registered User
Posts: 99
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:55 pm
Location: Sweden

Re: [Release] Terayon 4.0.16 (phpBB 3.0.10)

Post by Guldstrand » Wed Jan 25, 2012 7:08 pm

Maybe it's just me, but i couldn´t find the quick-reply function in the demo. :oops:
Is it gone?
:: Guldstrand ::

"That i don´t allready know, i really want to learn..."

User avatar
lithosphere
Registered User
Posts: 136
Joined: Tue Aug 08, 2006 3:02 am
Location: Canada

Re: [Release] Terayon 4.0.16 (phpBB 3.0.10)

Post by lithosphere » Wed Jan 25, 2012 8:46 pm

Hi, the quick reply wasn't enabled. Its just a setting you have to enable on your board. I've enabled it now so thanks for bringing it to my attention
I have wasted my hours -Leonardo Da Vinci

User avatar
Guldstrand
Registered User
Posts: 99
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:55 pm
Location: Sweden

Re: [Release] Terayon 4.0.16 (phpBB 3.0.10)

Post by Guldstrand » Wed Jan 25, 2012 9:26 pm

I'm helping a friend with his forum, and quick-reply doesn´t seem to work/show in that version he is using.
The function IS enabled, but doesn´t show in "Terayon 4.0.10".

I know that that version av this theme is old, but still.
What template-file needs to be edited?
:: Guldstrand ::

"That i don´t allready know, i really want to learn..."

User avatar
lithosphere
Registered User
Posts: 136
Joined: Tue Aug 08, 2006 3:02 am
Location: Canada

Re: [Release] Terayon 4.0.16 (phpBB 3.0.10)

Post by lithosphere » Wed Jan 25, 2012 10:31 pm

mmm that is unusual, have him check this screenshot perhaps this may explain to what I'm referring too

Image

Sometimes people forget to click on the button below the selections yes/no to disable/enable it and simply scroll down to the page and hit submit.

you might have to right click on the image and view in new window/tab to view full size.
I have wasted my hours -Leonardo Da Vinci

User avatar
Guldstrand
Registered User
Posts: 99
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:55 pm
Location: Sweden

Re: [Release] Terayon 4.0.16 (phpBB 3.0.10)

Post by Guldstrand » Wed Jan 25, 2012 10:40 pm

It works/shows in subsilver2, so i know that the function is enabled.
:: Guldstrand ::

"That i don´t allready know, i really want to learn..."

User avatar
lithosphere
Registered User
Posts: 136
Joined: Tue Aug 08, 2006 3:02 am
Location: Canada

Re: [Release] Terayon 4.0.16 (phpBB 3.0.10)

Post by lithosphere » Wed Jan 25, 2012 10:54 pm

Yea then I don't know what is causing the error, since I've just installed the older Terayon4 version that you stated your friend has installed, the Demo clearly shows the quick reply, and the quick reply feature was never changed or moved in any of the template files.

I would like to add that the quick reply feature only appears if you're registered, I did set the demo to allow guest posting etc unfortunately quick reply won't appear unless your registered. I'll have to see if that's a security setting or permission setting.

edit to add - further to point out that theme is working fine with quick reply. I'm guessing it may be a user configuration issue possibly might need to click on Load Settings in the ACP then scroll down to "Recompile stale style components: Check for updated style components on filesystem and recompile." click yes and then scroll down to Submit.
I have wasted my hours -Leonardo Da Vinci

User avatar
Guldstrand
Registered User
Posts: 99
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:55 pm
Location: Sweden

Re: [Release] Terayon 4.0.16 (phpBB 3.0.10)

Post by Guldstrand » Thu Jan 26, 2012 10:50 am

Maybe it's a MOD that's causing problems with quick-reply in his forum?
Again, how can i check, so the template-files contains all the necessary codes for the quick-reply?
:: Guldstrand ::

"That i don´t allready know, i really want to learn..."

User avatar
lithosphere
Registered User
Posts: 136
Joined: Tue Aug 08, 2006 3:02 am
Location: Canada

Re: [Release] Terayon 4.0.16 (phpBB 3.0.10)

Post by lithosphere » Thu Jan 26, 2012 11:48 am

open viewtopic_body.html and search for

Code: Select all

<!-- IF S_QUICK_REPLY -->
	<!-- INCLUDE quickreply_editor.html -->
<!-- ENDIF -->
make sure this is in the file, if it is, then the quick reply function is in the theme. If it isn't you'll need to reinsert it. If your friend made any changes to this particular file in regards to some MOD changes you should make a backup of it first before applying any changes.

I would like to point out again that this piece of code was not changed and remains within the theme. Unless you or your friend removed it / modified it it should be functioning fine with the theme.

-edited to add - you can also find the quickreply_editor.html file in the same folder (phpBB3\styles\Terayon4\template\) I suggest not modifying this file unless you know what you're doing.
I have wasted my hours -Leonardo Da Vinci

User avatar
Guldstrand
Registered User
Posts: 99
Joined: Thu Jul 24, 2003 9:55 pm
Location: Sweden

Re: [Release] Terayon 4.0.16 (phpBB 3.0.10)

Post by Guldstrand » Thu Jan 26, 2012 11:58 am

Hmm, this is strange. :o
I found the code in that particular template-file, and i double-checked that quick-reply was enabled in admin.

What else can it be that quick reply doesn´t show?
:: Guldstrand ::

"That i don´t allready know, i really want to learn..."

User avatar
lithosphere
Registered User
Posts: 136
Joined: Tue Aug 08, 2006 3:02 am
Location: Canada

Re: [Release] Terayon 4.0.16 (phpBB 3.0.10)

Post by lithosphere » Fri Jan 27, 2012 2:26 am

I suggest that your friend update to the latest version of the Terayon theme along with (if he has not already) update to the latest phpBB3.0.10 version.

You can also try reinstalling the theme and testing to see if that resolves it.

This particular issue appears to be related to a user configuration setup, along with possibly a MOD that may not be compatible with the theme. I've tested repeatedly on my end to see if the theme was not functioning with the quick reply feature. I can safely say it functions just fine. So this leads me to believe its a user config issue on your friends forums, mainly any possible mod that may be installed. This is also beyond the scope for support I can offer.

I suggest if you want to test for yourself to install a fresh installation of phpBB then install the Terayon theme, enable the quick-reply feature then see for yourself the feature operating fine with the theme. From there you can install any mods one by one that he has on his forums. You should be able to deduct which mod (if any) is causing the issue within the theme.
I have wasted my hours -Leonardo Da Vinci

charliee
Registered User
Posts: 168
Joined: Sun Nov 06, 2011 2:49 am

Re: [Release] Terayon 4.0.16 (phpBB 3.0.10)

Post by charliee » Fri Jan 27, 2012 1:26 pm

The problem isnt the theme but that it have been modified with code not working properly with phpb 3.0.10, i can trigger the exact same behaviour with prosilver by adding/removing this piece of text.

Its a piece of code added to overall_header.html and its supposed to open external links in a new window, i removed that code myself from prosilver just because of the issue with quick reply, the code is atleast 3.4years old.

Code: Select all

   /**
    * Öppnar externa länkar i nytt fönster
    */
    this.blankwin = function()
    {
       var hostname = window.location.hostname;
       hostname = hostname.replace("www.","").toLowerCase();
       var a = document.getElementsByTagName("a");
       this.check = function(obj)
       {
          var href = obj.href.toLowerCase();
          return (href.indexOf("http://")!=-1 && href.indexOf(hostname)==-1) ? true : false;
       };
       this.set = function(obj)
       {
          obj.target = "_blank";
       };
       for (var i = 0; i < a.length; i++)
       {
          if(check(a[i])) set(a[i]);
       };
    };

    window.onload = blankwin;

Locked

Return to “[3.0.x] Styles in Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests