Page 1 of 1

Not authorised Installation Issue

Posted: Thu Dec 25, 2008 11:22 am
by sard
I think I did everything that was written in previous posts and when I hit install/index.php I just have normal view of the forum with message "You are not authorised to access this area." CHMODE is 755, 777 doesn't acces the files and folders.

Re: Installation Issues

Posted: Thu Dec 25, 2008 11:32 am
by Salomon V
You need to be founder in order to install AutoMOD.

Re: Installation Issues

Posted: Thu Dec 25, 2008 4:32 pm
by sard
Salomon V wrote:You need to be founder in order to install AutoMOD.
Yes I am founder in ACP permission settings.

Re: Installation Issues

Posted: Thu Dec 25, 2008 4:53 pm
by Salomon V
If you are founder, you shouldn't see that in ACP Permissions, but while managing your user account in the ACP.

Is it a phpBB-error or an apache/other webserver error?

Re: Installation Issues

Posted: Thu Dec 25, 2008 9:17 pm
by sard
Salomon V wrote:If you are founder, you shouldn't see that in ACP Permissions, but while managing your user account in the ACP.
Yes you are right i saw there.
Is it a phpBB-error or an apache/other webserver error?
Image
I don't see any error :?

Re: Not authorised Installation Issue

Posted: Thu Dec 25, 2008 9:59 pm
by DavidIQ
You're also not logged in according to that picture so the message is correct ;-)

Re: Not authorised Installation Issue

Posted: Thu Dec 25, 2008 11:43 pm
by sard
Probably you are right. When i redirect the url address to install/index.php I'am always not registered. I register from there or before accesing, I tried changing the settings in coockies, server, security and load settings, tried with another browser, still I can't hit the reason why I'am not authorised to open the automode index page. Does anyone have a clue how to access logged?

Re: Not authorised Installation Issue

Posted: Thu Dec 25, 2008 11:50 pm
by DavidIQ
I don't understand why you're registering when you get to that page. That does nothing. You need to be signed in as an administrator before you even try to open install/index.php in the browser.

Re: Not authorised Installation Issue

Posted: Thu Dec 25, 2008 11:55 pm
by sard
The result is the same, I just try both approaches.

Re: Not authorised Installation Issue

Posted: Fri Dec 26, 2008 1:14 am
by DavidIQ
Looks to me like you have incorrect cookie settings and you're not being kept logged in.

Re: Not authorised Installation Issue

Posted: Sat Dec 27, 2008 3:22 pm
by sushruth
DavidIQ wrote:Looks to me like you have incorrect cookie settings and you're not being kept logged in.
i agree with this dude...

try clearing ur browser cache, cookies, etc., and then try it...

Re: Not authorised Installation Issue

Posted: Wed Dec 31, 2008 12:58 pm
by sard
I don't know what the problem was but I manage installation this way. I enter normal index page /forum/index.php?sid=a1f3f4318e7b9af2a4dd15b409af5a8b and I just enter install/ before index.php?id=..... so I continue the session id with previous authorisation. Thanks to A_Jelly_Doughnut advice in http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p8212935.