Page 1 of 5

Install AutoMOD [help needed]

Posted: Sat Mar 13, 2010 11:56 pm
by RyanPriestman
Hello there,

I need an experienced, and trustworthy user to Install AutoMOD for me on my forum.

Please PM me if you feel you can do it - and give evidence you have done it before! :)

Thanks,
Ryan

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Tue Mar 16, 2010 2:38 pm
by Elias
We can help you install it yourself.

Have a read at this:
How to install AutoMOD

If you have any questions, just ask them here and i will answer.

Thanks

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Wed Mar 17, 2010 2:42 pm
by Cealus
I too am having problems installing AutoMOD. I successfully installed/updated my phpBB3 site yesterday. Not without a number of problems, but it appears to be running as expected and is 3.0.7-PL. I have uploaded the files for AutoMOD 1.0.0 RC3 in their respective locations, but each time I surf to the /forum/install site I get a logon screen for the forum. Yes, the install folder is present and if I logon, it accepts me and says the forum is unavailable etc. BUT NO INSTALL TAB.

Would one of the experts please look at this install procedure/instruction set and see if it still runs properly with the current version of phpBB3? It may have worked with previous versions, since obviously a number of folks have been successful, but most of those messages are old now and may reflect past better experiences than what I and the previous poster have experienced. :(

Thanks,
Frustrated. . .

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Sat Mar 20, 2010 11:18 am
by StoffeTiX
Cealus wrote:I too am having problems installing AutoMOD. I successfully installed/updated my phpBB3 site yesterday. Not without a number of problems, but it appears to be running as expected and is 3.0.7-PL. I have uploaded the files for AutoMOD 1.0.0 RC3 in their respective locations, but each time I surf to the /forum/install site I get a logon screen for the forum. Yes, the install folder is present and if I logon, it accepts me and says the forum is unavailable etc. BUT NO INSTALL TAB.

Would one of the experts please look at this install procedure/instruction set and see if it still runs properly with the current version of phpBB3? It may have worked with previous versions, since obviously a number of folks have been successful, but most of those messages are old now and may reflect past better experiences than what I and the previous poster have experienced. :(

Thanks,
Frustrated. . .
I have the exact same problem, plz help us

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Sat Mar 20, 2010 4:03 pm
by Elias
Where have you uploaded all the files?

Must upload them all to your root.

Thanks

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Sat Mar 20, 2010 6:36 pm
by StoffeTiX
EY wrote:Where have you uploaded all the files?

Must upload them all to your root.

Thanks
I unzipped the files and uploaded everything from the upload folder to my forums root folder

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Sun Mar 21, 2010 8:17 pm
by Cealus
EY wrote:Where have you uploaded all the files?

Must upload them all to your root.

Thanks
I uploaded each of the files to their respective locations as they are laid out in the downloaded package (only the ones in the upload folder). EY, are you saying that all the files from all the folders in the upload folder need to be at the root level in the board's installation? That would seem odd given how they are organized in the upload folder.

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Mon Mar 22, 2010 1:50 pm
by Sajaki
Cealus wrote:I uploaded each of the files to their respective locations as they are laid out in the downloaded package (only the ones in the upload folder)
that is correct :) however you can keep out the "develop" folder, it is for nought.
Cealus wrote:. EY, are you saying that all the files from all the folders in the upload folder need to be at the root level in the board's installation? That would seem odd given how they are organized in the upload folder.
That is indeed incorrect.

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Tue Mar 23, 2010 5:01 am
by knockstock
is there any more on this ?

i too am having the same problem. when i point to install/index.php, i get directed to the login screen, I have made sure i have the files in the forum root folder. what else can i do ?

seems a few people are having this problem... what is it we could be missing ?

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Tue Mar 23, 2010 3:08 pm
by mahdavi
knockstock wrote:is there any more on this ?

i too am having the same problem. when i point to install/index.php, i get directed to the login screen, I have made sure i have the files in the forum root folder. what else can i do ?

seems a few people are having this problem... what is it we could be missing ?
:( i have this problem too
can eny one help us?

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Tue Mar 23, 2010 3:17 pm
by DavidIQ
There is a phpBB bug related to this. The fix can be found here:

http://github.com/jellydoughnut/phpbb3/ ... ctions.php

IF you're running 3.0.7-pl1 simply click on the "Raw" link in the Github link above and replace the contents of your includes/functions.php file with the raw results. That should do it for you hopefully.

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Tue Mar 23, 2010 3:39 pm
by mahdavi
DavidIQ wrote:There is a phpBB bug related to this. The fix can be found here:

http://github.com/jellydoughnut/phpbb3/ ... ctions.php

IF you're running 3.0.7-pl1 simply click on the "Raw" link in the Github link above and replace the contents of your includes/functions.php file with the raw results. That should do it for you hopefully.
ok but broblem NOT fixed for me

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Tue Mar 23, 2010 3:42 pm
by mahdavi
mahdavi wrote:
DavidIQ wrote:There is a phpBB bug related to this. The fix can be found here:

http://github.com/jellydoughnut/phpbb3/ ... ctions.php

IF you're running 3.0.7-pl1 simply click on the "Raw" link in the Github link above and replace the contents of your includes/functions.php file with the raw results. That should do it for you hopefully.
ok but broblem NOT fixed for me
i use phpBB 3.0.6 and i have a directAdmin control panel on my host

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Tue Mar 23, 2010 5:08 pm
by enuro12
Well... 20minutes of resetting my password later. I wanted to post editing the functions worked for me.

I am working with a fresh install of PHPBB3 3.0.7-PL1
Automod automod_1.0.0-rc3
Functions.php fix
My functions were located in forumroot\includes\Functions.php

Re: Install AutoMOD [help needed]

Posted: Tue Mar 23, 2010 6:24 pm
by DavidIQ
mahdavi wrote:i use phpBB 3.0.6 and i have a directAdmin control panel on my host
Huh? Can you elaborate what you're talking about here?