Trouble with tables and SubSilver

This forum is now closed. Please ask all styles-related questions in the phpBB 3.0 Styles Support & Discussion Forum.
Nenad
Registered User
Posts: 46
Joined: Sat Apr 19, 2003 11:26 am
Contact:

Trouble with tables and SubSilver

Post by Nenad » Sat Apr 19, 2003 11:35 am

I'm having problems, I want to (and have) create a table that goes on the top of my forum pages (in overall_header) instead of the usual logo and links, but when i make my table it leaves about 15px or so of space on top of it, it is not an actual row (because my rows are coloured and I can see the background through it) but there do seem to be "spaces" in it because I can select something in that space (appears to be 4-5 spaces) but theres nothing in the code that would create that

Code: Select all

<body bgcolor="{T_BODY_BGCOLOR}" text="{T_BODY_TEXT}" link="{T_BODY_LINK}" vlink="{T_BODY_VLINK}" background="images/BACK1.jpg"/>

<a name="top"></a>

       <table width="100%" height="162" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0"> 
          <tr bgcolor="#6699FF" height="162">
             <td width="128"><a href="{U_INDEX}"><img src="images/grb3.gif" border="0" alt="{L_INDEX}" vspace="0" /></a></td>
             <td background="images/zastava_bg2.gif" width="130"><div align="left"><img src="images/zastava_bge2.jpg" width="130" height="162" /></div></td>
             <td background="images/zastava_bg2.gif"><i><b><font face="Verdana" color="#FFFFFF" style="font-size: 20pt">Форум СрпскеРадикалне Странке</font></b></i></td>
          </tr>      
          <tr height="28">
             <td class="catLeft" colspan="3" height="28"><center><span class="mainmenu"><a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_login.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_LOGIN_LOGOUT}" hspace="3" />{L_LOGIN_LOGOUT}</a>&  &<a href="{U_REGISTER}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_register.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_REGISTER}" hspace="3" />{L_REGISTER}</a>& &<a href="{U_PROFILE}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_profile.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_PROFILE}" hspace="3" />{L_PROFILE}</a>& &<a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3" />{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>& &<a href="{U_SEARCH}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_search.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_SEARCH}" hspace="3" />{L_SEARCH}</a>& &<a href="{U_MEMBERLIST}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_members.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_MEMBERLIST}" hspace="3" />{L_MEMBERLIST}</a></td>& &<span class="mainmenu"></span></center></td>
          </tr>
       </table>

         <table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center"> 
	  <tr> 
	   <td class="bodyline">
I assume its something to do with the CSS but I cant work out what to do?

Heres a pic:

Image

If anyone can tell me what to do i'd be greatful,

Thanks,

User avatar
GPHemsley
Registered User
Posts: 1475
Joined: Fri Apr 18, 2003 3:12 am
Location: Long Beach, NY
Name: Gordon Hemsley
Contact:

Post by GPHemsley » Sat Apr 19, 2003 1:52 pm

Could you give me a link to an online copy or post all of the images mentioned in that code? I might be able to help you then....

Nenad
Registered User
Posts: 46
Joined: Sat Apr 19, 2003 11:26 am
Contact:

Post by Nenad » Sat Apr 19, 2003 2:10 pm

I've put up a html file (i did a save webpage as...) coz i dont have time to set up the whole forum, and i dont wanna change my real one coz u know this isnt working.

http://greske.srsforum.com/show/index.html

neway thats the result i get from the header file:

http://greske.srsforum.com/show/overall_header.tpl

If u could help that would be great thanks.

User avatar
GPHemsley
Registered User
Posts: 1475
Joined: Fri Apr 18, 2003 3:12 am
Location: Long Beach, NY
Name: Gordon Hemsley
Contact:

Post by GPHemsley » Sat Apr 19, 2003 2:18 pm

OK, I'm not familiar with the <tbody> tags, nor do I know why they're there, but if you delete them, it solves the problem. I figured the out with help from my good friend TableMaker

Nenad
Registered User
Posts: 46
Joined: Sat Apr 19, 2003 11:26 am
Contact:

Post by Nenad » Sat Apr 19, 2003 2:25 pm

Sorry i dont follow, which TBODY tags (there arent any, only T_BODY variables that set colours in the CSS)? I know i'm missing something and it's really bugging me, i can't work out why the hell its making that space on top?

User avatar
GPHemsley
Registered User
Posts: 1475
Joined: Fri Apr 18, 2003 3:12 am
Location: Long Beach, NY
Name: Gordon Hemsley
Contact:

Post by GPHemsley » Sat Apr 19, 2003 2:29 pm

This is the first table on that page:

Code: Select all

<table height=162 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0>
  <tbody>
  <tr bgColor=#6699ff height=162>
    <td width=128><a href="http://localhost/srs/php/phpBB2/index.php"><img 
      alt="Srpska Radikalna Stranka ôîðóì" src="index_files/grb3.gif" 
      border=0></a></td>

    <td width=130 background=index_files/zastava_bg2.gif>
      <div align=left><img height=162 src="index_files/zastava_bge2.jpg" 
      width=130></div></td>
    <td background=index_files/zastava_bg2.gif><i><b><font 
      style="FONT-SIZE: 20pt" face=Verdana color=#ffffff>Форум СрпскеРадикалне 
      Странке</font></b></i></td></tr>
  <tr height=28>
    <td class=catLeft colSpan=3 height=28>
      <center><span class=mainmenu><a class=mainmenu 
      href="http://localhost/srs/php/phpBB2/login.php"><img height=13 
      alt="Ïðèñòóïè - Login" hspace=3 src="index_files/icon_mini_login.gif" 
      width=12 border=0>Ïðèñòóïè - Login</a>& &<a class=mainmenu 
      href="http://localhost/srs/php/phpBB2/profile.php?mode=register"><img 
      height=13 alt="Ðåãèñòðó¼ ñå - Register" hspace=3 
      src="index_files/icon_mini_register.gif" width=12 border=0>Ðåãèñòðó¼ ñå - 
      Register</a>& &<a class=mainmenu 
      href="http://localhost/srs/php/phpBB2/profile.php?mode=editprofile"><img 
      height=13 alt=Ïðîôèë hspace=3 src="index_files/icon_mini_profile.gif" 
      width=12 border=0>Ïðîôèë</a>& &<a class=mainmenu 
      href="http://localhost/srs/php/phpBB2/privmsg.php?folder=inbox"><img 
      height=13 alt="Ïðîâåðè ïðèâàòíå ïîðóêå" hspace=3 
      src="index_files/icon_mini_message.gif" width=12 border=0>Ïðîâåðè ïðèâàòíå 
      ïîðóêå</a>& &<a class=mainmenu 
      href="http://localhost/srs/php/phpBB2/search.php"><img height=13 alt=Òðàæè 
      hspace=3 src="index_files/icon_mini_search.gif" width=12 
      border=0>Òðàæè</a>& &<a class=mainmenu 
      href="http://localhost/srs/php/phpBB2/memberlist.php"><img height=13 
      alt="Ëèñòà ÷ëàíîâà" hspace=3 src="index_files/icon_mini_members.gif" 
      width=12 border=0>Ëèñòà ÷ëàíîâà</a></span></center></td>& &<span 
    class=mainmenu></span>

    <center></center></td></tr></tbody></table>
As you can see, the layer of HTML right inside the <table> tags are the <tbody> tags. Delete those tags and you should have know problem. In other words, use this code:

Code: Select all

<table height=162 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0>
  <tr bgColor=#6699ff height=162>
    <td width=128><a href="http://localhost/srs/php/phpBB2/index.php"><img 
      alt="Srpska Radikalna Stranka ôîðóì" src="index_files/grb3.gif" 
      border=0></a></td>

    <td width=130 background=index_files/zastava_bg2.gif>
      <div align=left><img height=162 src="index_files/zastava_bge2.jpg" 
      width=130></div></td>
    <td background=index_files/zastava_bg2.gif><i><b><font 
      style="FONT-SIZE: 20pt" face=Verdana color=#ffffff>Форум СрпскеРадикалне 
      Странке</font></b></i></td></tr>
  <tr height=28>
    <td class=catLeft colSpan=3 height=28>
      <center><span class=mainmenu><a class=mainmenu 
      href="http://localhost/srs/php/phpBB2/login.php"><img height=13 
      alt="Ïðèñòóïè - Login" hspace=3 src="index_files/icon_mini_login.gif" 
      width=12 border=0>Ïðèñòóïè - Login</a>& &<a class=mainmenu 
      href="http://localhost/srs/php/phpBB2/profile.php?mode=register"><img 
      height=13 alt="Ðåãèñòðó¼ ñå - Register" hspace=3 
      src="index_files/icon_mini_register.gif" width=12 border=0>Ðåãèñòðó¼ ñå - 
      Register</a>& &<a class=mainmenu 
      href="http://localhost/srs/php/phpBB2/profile.php?mode=editprofile"><img 
      height=13 alt=Ïðîôèë hspace=3 src="index_files/icon_mini_profile.gif" 
      width=12 border=0>Ïðîôèë</a>& &<a class=mainmenu 
      href="http://localhost/srs/php/phpBB2/privmsg.php?folder=inbox"><img 
      height=13 alt="Ïðîâåðè ïðèâàòíå ïîðóêå" hspace=3 
      src="index_files/icon_mini_message.gif" width=12 border=0>Ïðîâåðè ïðèâàòíå 
      ïîðóêå</a>& &<a class=mainmenu 
      href="http://localhost/srs/php/phpBB2/search.php"><img height=13 alt=Òðàæè 
      hspace=3 src="index_files/icon_mini_search.gif" width=12 
      border=0>Òðàæè</a>& &<a class=mainmenu 
      href="http://localhost/srs/php/phpBB2/memberlist.php"><img height=13 
      alt="Ëèñòà ÷ëàíîâà" hspace=3 src="index_files/icon_mini_members.gif" 
      width=12 border=0>Ëèñòà ÷ëàíîâà</a></span></center></td>& &<span 
    class=mainmenu></span>

    <center></center></td></tr></table>

Nenad
Registered User
Posts: 46
Joined: Sat Apr 19, 2003 11:26 am
Contact:

Post by Nenad » Sat Apr 19, 2003 2:36 pm

thats really wierd, I dont see any tbody tags???? I havent put them in in the first place an in IE6 when i go to view source i get (it must be netscape or something):

Code: Select all

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html dir="ltr">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">

<link rel="top" href="index.php" title="" />
<link rel="search" href="search.php" title="" />
<link rel="help" href="faq.php" title="" />
<link rel="author" href="memberlist.php" title="" />

<title>Srpska Radikalna Stranka :: Èíäåêñ</title>
<!-- link rel="stylesheet" href="templates/subSilver/subSilver.css" type="text/css" -->
<style type="text/css">
<!--
/*
  The original subSilver Theme for phpBB version 2+
  Created by subBlue design


blah blah blah 


@import url("templates/subSilver/formIE.css");
-->
</style>
</head>
<body bgcolor="#E5E5E5" text="#000000" link="#006699" vlink="#5493B4" background="images/BACK1.jpg"/>

<a name="top"></a>

       <table width="100%" height="162" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
          <tr bgcolor="#6699FF" height="162">
             <td width="128"><a href="index.php"><img src="images/grb3.gif" border="0" alt="Srpska Radikalna Stranka ôîðóì" vspace="0" /></a></td>
             <td background="images/zastava_bg2.gif" width="130"><div align="left"><img src="images/zastava_bge2.jpg" width="130" height="162" /></div></td>
             <td background="images/zastava_bg2.gif"><i><b><font face="Verdana" color="#FFFFFF" style="font-size: 20pt">Форум СрпскеРадикалне Странке</font></b></i></td>
          </tr>
          <tr height="28">
             <td class="catLeft" colspan="3" height="28"><center><span class="mainmenu"><a href="login.php" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_login.gif" width="12" height="13" border="0" alt="Ïðèñòóïè - Login" hspace="3" />Ïðèñòóïè - Login</a>&  &<a href="profile.php?mode=register" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_register.gif" width="12" height="13" border="0" alt="Ðåãèñòðó¼ ñå - Register" hspace="3" />Ðåãèñòðó¼ ñå - Register</a>& &<a href="profile.php?mode=editprofile" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_profile.gif" width="12" height="13" border="0" alt="Ïðîôèë" hspace="3" />Ïðîôèë</a>& &<a href="privmsg.php?folder=inbox" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" border="0" alt="Ïðîâåðè ïðèâàòíå ïîðóêå" hspace="3" />Ïðîâåðè ïðèâàòíå ïîðóêå</a>& &<a href="search.php" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_search.gif" width="12" height="13" border="0" alt="Òðàæè" hspace="3" />Òðàæè</a>& &<a href="memberlist.php" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_members.gif" width="12" height="13" border="0" alt="Ëèñòà ÷ëàíîâà" hspace="3" />Ëèñòà ÷ëàíîâà</a></td>& &<span class="mainmenu"></span></center></td>
          </tr>
       </table>

       <br>

         <table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center">
	  <tr>
	   <td class="bodyline">
Thanks for the help tho.

User avatar
GPHemsley
Registered User
Posts: 1475
Joined: Fri Apr 18, 2003 3:12 am
Location: Long Beach, NY
Name: Gordon Hemsley
Contact:

Post by GPHemsley » Sat Apr 19, 2003 2:40 pm

Nope, it's not Netscape. I just checked on IE, and it's there too.... Click on the link you gave me and view the source. Scroll all the way down past the CSS stuff and you'll see the first table. In both Netscape and IE, the <tbody> tags are there. Make sure that you're talking about the source of the page that I'm seeing on the Internet, not the one you have on your hard drive.

Nenad
Registered User
Posts: 46
Joined: Sat Apr 19, 2003 11:26 am
Contact:

Post by Nenad » Sat Apr 19, 2003 2:45 pm

you're right!!!! it is on the webpage, but look at the .tpl file I put on the web, its not there, so it might be my browser putting it in when i save the webpage??? I'll check again.

Nenad
Registered User
Posts: 46
Joined: Sat Apr 19, 2003 11:26 am
Contact:

Post by Nenad » Sat Apr 19, 2003 2:47 pm

If it works and i'm on the net (for the next 30mins) check this url:

http://81.135.61.74/srs/php/phpBB2/

an check if u see the tags. Thanks,

Nenad
Registered User
Posts: 46
Joined: Sat Apr 19, 2003 11:26 am
Contact:

Post by Nenad » Sat Apr 19, 2003 2:52 pm

btw do you know where the 10px buffer around the page is specified? (the bit where u can see the blue background on my page)?

User avatar
GPHemsley
Registered User
Posts: 1475
Joined: Fri Apr 18, 2003 3:12 am
Location: Long Beach, NY
Name: Gordon Hemsley
Contact:

Post by GPHemsley » Sat Apr 19, 2003 2:55 pm

OK, this code seems to work:

Code: Select all

<table width="100%" height="162" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
<tr bgcolor="#6699FF" height="162">
<td width="128"><a href="index.php"><img src="images/grb3.gif" border="0" alt="Srpska Radikalna Stranka форум"></a></td>
<td background="images/zastava_bg2.gif" width="130"><div align="left"><img src="images/zastava_bge2.jpg" width="130" height="162"></div></td>
<td background="images/zastava_bg2.gif"><i><b><font face="Verdana" color="#FFFFFF" style="font-size: 20pt">Форум СрпскеРадикалне Странке</font></b></i></td>
          </tr>

          <tr height="28">
             <td class="catLeft" colspan="3" height="28"><center><span class="mainmenu"><a href="login.php" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_login.gif" width="12" height="13" border="0" alt="Приступи - Login" hspace="3" />Приступи - Login</a>    <a href="profile.php?mode=register" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_register.gif" width="12" height="13" border="0" alt="Региструј се - Register" hspace="3" />Региструј се - Register</a>   <a href="profile.php?mode=editprofile" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_profile.gif" width="12" height="13" border="0" alt="Профил" hspace="3" />Профил</a>   <a href="privmsg.php?folder=inbox" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" border="0" alt="Провери приватне поруке" hspace="3" />Провери приватне поруке</a>   <a href="search.php" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_search.gif" width="12" height="13" border="0" alt="Тражи" hspace="3" />Тражи</a>   <a href="memberlist.php" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_members.gif" width="12" height="13" border="0" alt="Листа чланова" hspace="3" />Листа чланова</a></td>   <span class="mainmenu"></span></center></td>
          </tr>

       </table>
I delete the "vspace=0" code in the link, I deleted the slashes at the end of the first 2 links, and I deleted the space in front of the first couple of tags.... I have a feeling it's the vspace and not the slashes or the spaces.....

User avatar
GPHemsley
Registered User
Posts: 1475
Joined: Fri Apr 18, 2003 3:12 am
Location: Long Beach, NY
Name: Gordon Hemsley
Contact:

Post by GPHemsley » Sat Apr 19, 2003 2:58 pm

OK, you seem to have nested your tables, so I believe that 10px specification is in this code:

Code: Select all

         <table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center">
	  <tr>
	   <td class="bodyline">
.......

Nenad
Registered User
Posts: 46
Joined: Sat Apr 19, 2003 11:26 am
Contact:

Post by Nenad » Sat Apr 19, 2003 2:59 pm

WOW, its working, dunno what happened (and thats what annoys me about HTML even tho it looks fine it dont work).

Thanks alot, pheeew that took to long for something so trivial.

Nenad
Registered User
Posts: 46
Joined: Sat Apr 19, 2003 11:26 am
Contact:

Post by Nenad » Sat Apr 19, 2003 3:07 pm

hehe, the cellpadding=10.. only changes within that table (where all the forums are, the white bit) so if i set it to 0 it just puts the forum tables right against the border, but it doesnt change the "page" padding which appears to be 10 too (the blue bit). I remember seeing it somewhere but I cant remember where.

Locked

Return to “[2.0.x] Styles Development & Discussion”