EasyMOD alpha3 v0.0.9 released

This forum is now closed as part of retiring phpBB2.
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

This forum is now closed due to phpBB2.0 being retired.
Locked
Nuttzy99
Former Team Member
Posts: 4917
Joined: Fri Aug 03, 2001 7:09 am
Location: the 11th dimension
Contact:

Post by Nuttzy99 » Sat Jun 07, 2003 7:05 pm

I figured as much. Truly bizare. I'm working on a special EM installer with more debugging for your situation right now :D

-Nuttzy :cool:
SpellingCow.com - Free spell check service for your forums or any web form!
No Support via PM please!

Nuttzy99
Former Team Member
Posts: 4917
Joined: Fri Aug 03, 2001 7:09 am
Location: the 11th dimension
Contact:

Post by Nuttzy99 » Sat Jun 07, 2003 7:26 pm

Ok LLivingLarge, your problem is obviously that the new directories are not being created. It could be what GrMa was talking about with your system not liking the trailing slash on the end of the dir name. First I'll have you try with the new debug lines with the slash still there. Then I will try again debug lines and slash removed. Then we will know for a fact if he was right :D

Ok download this new .txt file....

http://users.bicnet.net/~pktoolkit/down ... ctions.txt

... change it to .php, and then overwrite your existing admin_easymod_functions.php file with the new one. Run the EM installer again and cut and paste ALL lines back here. New debug lines will appear on the top of the screen, so be sure to include those.

Good luck and thanks!!
-Nuttzy :cool:
SpellingCow.com - Free spell check service for your forums or any web form!
No Support via PM please!

LLivingLarge
Registered User
Posts: 37
Joined: Mon May 19, 2003 3:20 am

Post by LLivingLarge » Sat Jun 07, 2003 7:59 pm

Oops...

(Editted)
Official Guinea Pig of Nuttzy99...

User avatar
god49
Registered User
Posts: 186
Joined: Fri Nov 08, 2002 2:57 pm

Post by god49 » Sat Jun 07, 2003 9:40 pm

I am enjoying this programm WAAAYYY too much Thanks again Nuttzy

LLivingLarge
Registered User
Posts: 37
Joined: Mon May 19, 2003 3:20 am

Post by LLivingLarge » Sat Jun 07, 2003 11:48 pm

Processing Files
Parsing: language/lang_english/lang_admin.php
>>IN MODIO_OPEN
>>IN MODIO_OPEN - about to mkdirs
>>IN MODIO_MKDIRS
>>IN MODIO_MKDIRS - new_path=[./processed/language/lang_english/]
>>IN MODIO_MKDIRS - loop - dir_path=[./]
>>IN MODIO_MKDIRS - loop - dir_path=[./processed/]
>>IN MODIO_MKDIRS - new_path=[./processed/language/lang_english/] - file does not exist
>>IN MODIO_MKDIRS - new_path=[./processed/language/lang_english/] - mkdir failed
>>IN MODIO_MKDIRS - loop - dir_path=[./processed/language/]
>>IN MODIO_MKDIRS - new_path=[./processed/language/lang_english/] - file does not exist
>>IN MODIO_MKDIRS - new_path=[./processed/language/lang_english/] - mkdir failed
>>IN MODIO_MKDIRS - loop - dir_path=[./processed/language/lang_english/]
>>IN MODIO_MKDIRS - new_path=[./processed/language/lang_english/] - file does not exist
>>IN MODIO_MKDIRS - new_path=[./processed/language/lang_english/] - mkdir failed
>>IN MODIO_OPEN - returned from mkdirs

Error

Critical Error

Could not open [./processed/language/lang_english/lang_admin.php.txt] for writing.

Expanded Debug Info
(formatted for forum posting)
EM installer v0.0.9 wrote: phpBB version: 2.0.4
Working Dir: /data/members/free/tripod/uk/n/g/a/nganimeclub/htdocs/phpBB2/admin/mods/EasyMOD
Install Step: 3
Mode:
The Error wrote: Critical Error

Could not open [./processed/language/lang_english/lang_admin.php.txt] for writing.


Permissions: (including system errors)
read access :: OK
write access :: OK
root path write :: OK
chmod access :: failed
unlink access :: OK
mkdir access :: OK
tmp path write :: failed
FTP extension :: module not loaded
copy access :: OK



Recommendations:
write: server
move: copy

Selected settings:
write: server
move: copy
ftp dir: members.lycos.co.uk/phpBB2

CWD Listing:

Code: Select all

drwxrwsr−x . 
drwxrwsr−x .. 
−rw−rw−r−− easymod_install.php 
−rw−rw−r−− admin_easymod_functions.php 
−rw−rw−r−− em_debug_wri.php 
−rw−rw−r−− easymod.gif 
drwxrwsr−x includes 
−rw−rw−r−− lang_easymod.php 

Not testing FTP since it is not being used.
Official Guinea Pig of Nuttzy99...

Nuttzy99
Former Team Member
Posts: 4917
Joined: Fri Aug 03, 2001 7:09 am
Location: the 11th dimension
Contact:

Post by Nuttzy99 » Sun Jun 08, 2003 12:24 am

Thanks LLL, that's what I was expecting. I've uploaded a new file that makes a minor change. Try this one now...

http://users.bicnet.net/~pktoolkit/down ... ctions.txt

...let me know how it goes! If you could paste up those new debug lines again even if it succeeds, that would be great ;)

Thanks!
-Nuttzy :cool:
SpellingCow.com - Free spell check service for your forums or any web form!
No Support via PM please!

LLivingLarge
Registered User
Posts: 37
Joined: Mon May 19, 2003 3:20 am

Post by LLivingLarge » Sun Jun 08, 2003 1:23 am

Processing Files
Parsing: language/lang_english/lang_admin.php
>>IN MODIO_OPEN
>>IN MODIO_OPEN - about to mkdirs
>>IN MODIO_MKDIRS
>>IN MODIO_MKDIRS - new_path=[./processed/language/lang_english/]
>>IN MODIO_MKDIRS - loop - dir_path=[.]
>>IN MODIO_MKDIRS - loop - dir_path=[./processed]
>>IN MODIO_MKDIRS - loop - dir_path=[./processed/language]
>>IN MODIO_MKDIRS - loop - dir_path=[./processed/language/lang_english]
>>IN MODIO_OPEN - returned from mkdirs

Error

Warning

Could not open [language/lang_german/lang_admin.php] for reading.

Expanded Debug Info
(formatted for forum posting)
EM installer v0.0.9 wrote: phpBB version: 2.0.4
Working Dir: /data/members/free/tripod/uk/n/g/a/nganimeclub/htdocs/phpBB2/admin/mods/EasyMOD
Install Step: 3
Mode:
The Error wrote: Warning

Could not open [language/lang_german/lang_admin.php] for reading.


Permissions: (including system errors)
read access :: OK
write access :: OK
root path write :: OK
chmod access :: failed
unlink access :: OK
mkdir access :: OK
tmp path write :: failed
FTP extension :: module not loaded
copy access :: OK



Recommendations:
write: server
move: copy

Selected settings:
write: server
move: copy
ftp dir: ftp.members.lycos.co.uk/phpBB2

CWD Listing:

Code: Select all

drwxrwsr−x . 
drwxrwsr−x .. 
−rw−rw−r−− easymod_install.php 
−rw−rw−r−− admin_easymod_functions.php 
−rw−rw−r−− em_debug_wri.php 
drwxr−sr−x processed 
−rw−rw−r−− easymod.gif 
drwxrwsr−x includes 
−rw−rw−r−− lang_easymod.php 

Not testing FTP since it is not being used.
Official Guinea Pig of Nuttzy99...

Nuttzy99
Former Team Member
Posts: 4917
Joined: Fri Aug 03, 2001 7:09 am
Location: the 11th dimension
Contact:

Post by Nuttzy99 » Sun Jun 08, 2003 1:43 am

LLivingLarge wrote: Could not open [language/lang_german/lang_admin.php] for reading.
Let me guess, you have the attachment MOD installed (or partially installed) and don't have the phpBB2 lang pack, only the attachment MOD lang pack, right? Just delete the lang_german directory and all will be fine. morpheus2matrix had the same problem ;)

-Nuttzy :cool:
SpellingCow.com - Free spell check service for your forums or any web form!
No Support via PM please!

LLivingLarge
Registered User
Posts: 37
Joined: Mon May 19, 2003 3:20 am

Post by LLivingLarge » Sun Jun 08, 2003 1:49 am

No Attachment MOD.
Official Guinea Pig of Nuttzy99...

LLivingLarge
Registered User
Posts: 37
Joined: Mon May 19, 2003 3:20 am

Post by LLivingLarge » Sun Jun 08, 2003 1:55 am

YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! It worked!
Official Guinea Pig of Nuttzy99...

Nuttzy99
Former Team Member
Posts: 4917
Joined: Fri Aug 03, 2001 7:09 am
Location: the 11th dimension
Contact:

Post by Nuttzy99 » Sun Jun 08, 2003 1:56 am

Are you sure...
http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.ph ... nts#599631

:P :P :P

Anyway, are you German? If not just delete the language/lang_german directory and everything will be fine! It looks like it will work this time!!! Go fot it :D

-Nuttzy :cool:
SpellingCow.com - Free spell check service for your forums or any web form!
No Support via PM please!

Nuttzy99
Former Team Member
Posts: 4917
Joined: Fri Aug 03, 2001 7:09 am
Location: the 11th dimension
Contact:

Post by Nuttzy99 » Sun Jun 08, 2003 1:58 am

Yay, I just saw your other post. Congrats :D I will add that fix. Excellent!!!!!

-Nuttzy :cool:
SpellingCow.com - Free spell check service for your forums or any web form!
No Support via PM please!

Nuttzy99
Former Team Member
Posts: 4917
Joined: Fri Aug 03, 2001 7:09 am
Location: the 11th dimension
Contact:

Post by Nuttzy99 » Sun Jun 08, 2003 3:56 am

{Thoth} wrote: Oh, and there was a

Notice: Undefined variable: array_count in D:\Inetpub\wwwroot\phpBB2\admin\mods\EasyMOD\admin_easymod_functions.php on line 317

on step 3.
Woah, this actually could have led to a tricky bug! Not only was this integer not initialized the first time through the loop, it was also not initialized for subsequent loops and this could have led to a big problem. Thank God for parser warnings or I doubt I would found this for awhile :P

-Nuttzy :cool:
SpellingCow.com - Free spell check service for your forums or any web form!
No Support via PM please!

User avatar
Jaeboy
Registered User
Posts: 446
Joined: Fri Oct 18, 2002 4:42 pm
Location: HkG SAR
Contact:

Post by Jaeboy » Sun Jun 08, 2003 4:51 am

Ok if i wish to install a mod, what should i do? Ex. attachement

I found out that to make the installation as smooth as a fish in water :D

CHMOD 777
Language
Language/lang_xxx
Templates
Templates/xxx
Templates/xxx/admin
Admin
Admin/mods
Admin/mods/EasyMOD
A personal blog :: My Blog | lalaland

Nuttzy99
Former Team Member
Posts: 4917
Joined: Fri Aug 03, 2001 7:09 am
Location: the 11th dimension
Contact:

Post by Nuttzy99 » Sun Jun 08, 2003 5:07 am

Well to chmod everything is one way, but not terriblely secure either :lol:

For installing MODs, the MOD must be located in its own directory under the admin/mods directory, just like EM and Country Flags do.

BTW, nice sig ;) I think I'm going to call EM beta 1 the "phpBBFM Killer Edition" :lol: (But I don't have anything against them either ;))

-Nuttzy :cool:
SpellingCow.com - Free spell check service for your forums or any web form!
No Support via PM please!

Locked

Return to “[2.0.x] MOD Writers Discussion”

cron