[ABD] AJAX Chat

Any abandoned MODs will be moved to this forum.

WARNING: MODs in this forum are not currently being supported or maintained by the original MOD author. Proceed at your own risk.
Forum rules
IMPORTANT: MOD Development Forum rules

WARNING: MODs in this forum are not currently being supported nor updated by the original MOD author. Proceed at your own risk.
Patexocet
Registered User
Posts: 28
Joined: Sun Dec 23, 2007 12:13 pm
Contact:

Re: [RC] AJAX Chat

Post by Patexocet » Tue Jan 20, 2009 10:02 am

Work fine.
Sorry for my poor english, I am from Belgium and I speak french

Pat

eXDee
Registered User
Posts: 8
Joined: Tue Jan 20, 2009 10:47 am

Re: [RC] AJAX Chat

Post by eXDee » Tue Jan 20, 2009 11:12 am

Hey there,
Trying to use this on a phpbb3 forum, and trying to integrate it.
Going to /chat works and i havent customized it just yet, but i cant get it to embed as a small bar at the top or bottom of the forum which is what i want.

As in http://ajax-chat.wiki.sourceforge.net/p ... ntegration i looked for <div id="page-footer"> and cant find it, so i put it in anywhere.

But for some reason it doesnt update, i definitely have the right theme folder. I tried the overall_header.html file also, but still nothing.

Can anyone help out?

User avatar
easygo
Registered User
Posts: 689
Joined: Sun Oct 31, 2004 4:23 pm
Contact:

Re: [RC] AJAX Chat

Post by easygo » Tue Jan 20, 2009 12:59 pm

Nathanael30 wrote:
easygo wrote:
Nathanael30 wrote:i've done the following changes to the config.js :

autoFocus: true,
autoScroll: true,
dateFormat: '[%d.%m. - %H:%i:%s]',

other changes only happened in the config.php

And another hint for the problem:

After posting a message in the chat the newest massage appears at the bottom of the chat window not on the top where the previous post is listet. After pressing F5 or leaving and entering the room again its standig where it should be.
But the problem with jump to the oldest post still exists.
Then you must have changed more than this. I'm pretty sure, just because
the latest message should always be displayed at the bottom by default
- right under the previous one! Means that the oldest message
should rather be at the top of the chatlist container.

Did you try something like that?

http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p6624105

I trust not! It was just a shot in the dark and won't work this way.
no, i didn't change anything in the database request or sql-thing
i am very carefull with changing something in the source...

any idea where to look else ?
Well, then I haven't got a clue from here, just because it never happened to me
using the original code. :? Anyway, providing a chat link might help.

Note that guest users should have access as well // easy
Casual developer for AJAX Chat on behalf of the author / Arcade Center powered by phpBB Arcade

A problem well put is half solved. (John Dewey, 1859–1952)

Patexocet
Registered User
Posts: 28
Joined: Sun Dec 23, 2007 12:13 pm
Contact:

Re: [RC] AJAX Chat

Post by Patexocet » Tue Jan 20, 2009 1:27 pm

I refresh the Theme and the template in the ACP. Since that, the style of 10 last messages display on the overall_footer doesn't match the Prosilver template. (back and white colours)

Take a look at http://www.gestimmo.be/forumdreamplanet

Thanks for your help

Pat
Sorry for my poor english, I am from Belgium and I speak french

Pat

Patexocet
Registered User
Posts: 28
Joined: Sun Dec 23, 2007 12:13 pm
Contact:

Re: [RC] AJAX Chat

Post by Patexocet » Tue Jan 20, 2009 3:31 pm

EMERGENCY

Hi,

I got a big problem,

I apply the shoutbox integration from easygo http://www.net4seven.de/phpbb3/forum/vi ... ?f=9&t=278

It was exactly what i seeking for. I follow the instructions and everything went fine.

But after that, I want to modify the position of the Shoutbox. I copy the code from overall_footer.html to the overall_header.htm file

After that I try to go to the ACP to refresh the template and I got a blankpage. Impossible to go to the ACP to refresh

I restore the 2 originals overall_footer.html and overall_header.htm, but still got a blank page.

http://www.gestimmo.be/forumdreamplanet

Thank you for your help
Sorry for my poor english, I am from Belgium and I speak french

Pat

Patexocet
Registered User
Posts: 28
Joined: Sun Dec 23, 2007 12:13 pm
Contact:

Re: [RC] AJAX Chat

Post by Patexocet » Tue Jan 20, 2009 5:46 pm

I fixed the problem, i put back the soutbox on the overall_footer.htm and it works

I sill don't now how to integrated the shoutbox ont the overall_header.htm file below the mod RedBar3

Thank you
Sorry for my poor english, I am from Belgium and I speak french

Pat

Nathanael30
Registered User
Posts: 16
Joined: Fri Nov 10, 2006 12:17 am

Re: [RC] AJAX Chat

Post by Nathanael30 » Tue Jan 20, 2009 6:46 pm

easygo wrote:
Nathanael30 wrote:
easygo wrote:
Nathanael30 wrote:i've done the following changes to the config.js :

autoFocus: true,
autoScroll: true,
dateFormat: '[%d.%m. - %H:%i:%s]',

other changes only happened in the config.php

And another hint for the problem:

After posting a message in the chat the newest massage appears at the bottom of the chat window not on the top where the previous post is listet. After pressing F5 or leaving and entering the room again its standig where it should be.
But the problem with jump to the oldest post still exists.
Then you must have changed more than this. I'm pretty sure, just because
the latest message should always be displayed at the bottom by default
- right under the previous one! Means that the oldest message
should rather be at the top of the chatlist container.

Did you try something like that?

http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p6624105

I trust not! It was just a shot in the dark and won't work this way.
no, i didn't change anything in the database request or sql-thing
i am very carefull with changing something in the source...

any idea where to look else ?
Well, then I haven't got a clue from here, just because it never happened to me
using the original code. :? Anyway, providing a chat link might help.

Note that guest users should have access as well // easy
hi easy,
maybe you where right about the changing the sql-stat, now found that i might have changed to ASC, now fixed it to DESC and it works.

but why is it necessary to allow guest login ?

is it possible to force guests to input a username ?

and now to my other question:
is it possible to force the shoutbox to use another existing channel instead of the default channel ?

thanks a lot for your great help

//nat

User avatar
easygo
Registered User
Posts: 689
Joined: Sun Oct 31, 2004 4:23 pm
Contact:

Re: [RC] AJAX Chat

Post by easygo » Tue Jan 20, 2009 11:20 pm

Nathanael30 wrote:hi easy,
maybe you where right about the changing the sql-stat, now found that i might have changed to ASC, now fixed it to DESC and it works.
No problem! Things happen. ;)
Nathanael30 wrote:but why is it necessary to allow guest login ?
Would have been useful just in case of providing chat links in order to get help.
Nathanael30 wrote:and now to my other question:
is it possible to force the shoutbox to use another existing channel instead of the default channel ?
Try

open chat/lib/template/shoutbox.html in your text editor and find/replace

Code: Select all

			ajaxChatConfig.ajaxURL = '[AJAX_CHAT_URL/]?ajax=true&shoutbox=true';
with

Code: Select all

			ajaxChatConfig.ajaxURL = '[AJAX_CHAT_URL/]?ajax=true&shoutbox=true&channelID=2';
to get channel ID 2 as from now // just to give an example

Regards
Casual developer for AJAX Chat on behalf of the author / Arcade Center powered by phpBB Arcade

A problem well put is half solved. (John Dewey, 1859–1952)

raqji
Registered User
Posts: 3
Joined: Sun Oct 26, 2008 2:39 pm

Re: [RC] AJAX Chat

Post by raqji » Wed Jan 21, 2009 6:36 pm

hey

i need help i have change my server yesterday and now i get this error if i wont open the Ajax chat
XML-Verarbeitungsfehler: "Junk" nach Dokument-Element
Adresse: http://naruto-revolution.de/chat/
Zeile Nr. 1, Spalte 32:<b>[phpBB Debug] PHP Notice</b>: in file <b>/chat/lib/class/AJAXChat.php</b> on line <b>2466</b>: <b>session_start() [<a href='function.session-start'>function.session-start</a>]: open(/var/lib/php/session/sess_hmfagc9sbb66qiljlmsq0cob53, O_RDWR) failed: Permission denied (13)</b><br />
-------------------------------^
can some one help me pls :(

Nathanael30
Registered User
Posts: 16
Joined: Fri Nov 10, 2006 12:17 am

Re: [RC] AJAX Chat

Post by Nathanael30 » Wed Jan 21, 2009 6:51 pm

easygo wrote:
Nathanael30 wrote:hi easy,
maybe you where right about the changing the sql-stat, now found that i might have changed to ASC, now fixed it to DESC and it works.
No problem! Things happen. ;)
Nathanael30 wrote:but why is it necessary to allow guest login ?
Would have been useful just in case of providing chat links in order to get help.
Nathanael30 wrote:and now to my other question:
is it possible to force the shoutbox to use another existing channel instead of the default channel ?
Try

open chat/lib/template/shoutbox.html in your text editor and find/replace

Code: Select all

			ajaxChatConfig.ajaxURL = '[AJAX_CHAT_URL/]?ajax=true&shoutbox=true';
with

Code: Select all

			ajaxChatConfig.ajaxURL = '[AJAX_CHAT_URL/]?ajax=true&shoutbox=true&channelID=2';
to get channel ID 2 as from now // just to give an example

Regards
hi easy,
very very great, everything is working fine.

And the next question is: is it possible to force guests to input a username ?

User avatar
easygo
Registered User
Posts: 689
Joined: Sun Oct 31, 2004 4:23 pm
Contact:

Re: [RC] AJAX Chat

Post by easygo » Wed Jan 21, 2009 11:37 pm

Nathanael30 wrote:And the next question is: is it possible to force guests to input a username ?
I think so! Let's go. :)

OPEN

chat/lib/class/AJAXChat.php

FIND

Code: Select all

			// If given userName is invalid, create one:
			if(!$userName) {
				$userName = $this->createGuestUserName();
REPLACE WITH

Code: Select all

			// If given userName is invalid, return false:
			if(!$userName) {
				$this->addInfoMessage('errorInvalidUser');
				return false;
Note that allowGuestUserName should be set to true and forceAutoLogin to false // easy
Casual developer for AJAX Chat on behalf of the author / Arcade Center powered by phpBB Arcade

A problem well put is half solved. (John Dewey, 1859–1952)

Nathanael30
Registered User
Posts: 16
Joined: Fri Nov 10, 2006 12:17 am

Re: [RC] AJAX Chat

Post by Nathanael30 » Thu Jan 22, 2009 7:01 pm

Thank you easy,

working perfect as i wanted it to.

very great MOD !

magicfun
Registered User
Posts: 382
Joined: Fri Apr 28, 2006 8:50 pm

Re: [RC] AJAX Chat

Post by magicfun » Fri Jan 23, 2009 12:40 am

Is there a demo of what the shoutbox looks like when intergrated with PHPBB 3? I'd like to see all the functionality that is supposed to show up. I installed it on my forum, but it looks pretty barebones...so I am wondering if I need to tweak some settings somewhere.

User avatar
easygo
Registered User
Posts: 689
Joined: Sun Oct 31, 2004 4:23 pm
Contact:

Re: [RC] AJAX Chat

Post by easygo » Fri Jan 23, 2009 1:39 pm

magicfun wrote:Is there a demo of what the shoutbox looks like when intergrated with PHPBB 3? I'd like to see all the functionality that is supposed to show up. I installed it on my forum, but it looks pretty barebones...so I am wondering if I need to tweak some settings somewhere.
There's a demo

http://www.net4seven.de/phpbb3/

and here you go for my wiki to get roughly the same shoutbox (based on prosilver)

http://www.net4seven.de/phpbb3/forum/vi ... ?f=9&t=278

Just give it a shot // easy
Casual developer for AJAX Chat on behalf of the author / Arcade Center powered by phpBB Arcade

A problem well put is half solved. (John Dewey, 1859–1952)

magicfun
Registered User
Posts: 382
Joined: Fri Apr 28, 2006 8:50 pm

Re: [RC] AJAX Chat

Post by magicfun » Fri Jan 23, 2009 7:42 pm

Thanks that did the trick, I think. Isn't there supposed to be a "delete message" little image on the right if you are the administrator and are deleting messages? Mine dont seem to be showing up.

Also, Is it possible to have emoticons on the front so users know how to use them?

Locked

Return to “[3.0.x] Abandoned MODs”