[ABD] phpBB Arcade 1.0.RC10

Any abandoned MODs will be moved to this forum.

WARNING: MODs in this forum are not currently being supported or maintained by the original MOD author. Proceed at your own risk.
Forum rules
IMPORTANT: MOD Development Forum rules

WARNING: MODs in this forum are not currently being supported nor updated by the original MOD author. Proceed at your own risk.
User avatar
JRSweets
Registered User
Posts: 2047
Joined: Wed Apr 14, 2004 8:37 pm
Location: Massachusetts

Re: [BETA] phpBB Arcade 0.5.0

Post by JRSweets »

Mitch1063 wrote:
JRSweets wrote: Are there games added to the categories? I don't think empty categories will show. If you have added games you could try tracing the permissions by using the:

Permission masks
View arcade-based permissions
Yes there were games added to all categories
The permissions are there all set to YES (green Bars)
Was this a new install or an upgrade?

User avatar
Mitch1063
Registered User
Posts: 525
Joined: Wed Jul 28, 2004 2:49 pm
Location: WWW
Contact:

Re: [BETA] phpBB Arcade 0.5.0

Post by Mitch1063 »

JRSweets wrote:
Mitch1063 wrote:
JRSweets wrote: Are there games added to the categories? I don't think empty categories will show. If you have added games you could try tracing the permissions by using the:

Permission masks
View arcade-based permissions
Yes there were games added to all categories
The permissions are there all set to YES (green Bars)
Was this a new install or an upgrade?
Upgrade

User avatar
RickieIzfazt
Registered User
Posts: 115
Joined: Mon Feb 04, 2008 12:21 pm
Contact:

new modifications Portal Snippets Arcade 0.5.0

Post by RickieIzfazt »

For some days I promissed to post the new portal snippets code for the new Arcade 0.5.0, I still need to do some (now playing and stats) will follow...all works for me, check the link in my signature running 0.5.0

includes in portal .php

Code: Select all

if (isset($_GET['swf']) || isset($_GET['img']))
{
	require($phpbb_root_path . 'includes/arcade/arcade_protect.' . $phpEx);
}
include($phpbb_root_path . 'includes/arcade/arcade_common.' . $phpEx);
start session management in portal.php

Code: Select all

// Initialize arcade auth
$auth_arcade->acl($user->data);
// Initialize arcade class
$arcade = new arcade();
php for functions in the portal blocks, in this case newest games and leaders:

Code: Select all

	// Start of Top 3 Arcade Players
	$real_leaders_count = sizeof($arcade->leaders);
	$leaders_count = ($real_leaders_count > $arcade->config['arcade_leaders_header']) ? $arcade->config['arcade_leaders_header'] : $real_leaders_count;

	$arcade_leaders_img = array(
		1		=> $phpbb_root_path . $arcade->config['image_path'] . '1st.gif',
		2		=> $phpbb_root_path . $arcade->config['image_path'] . '2nd.gif',
		3		=> $phpbb_root_path . $arcade->config['image_path'] . '3rd.gif',
	);

	$arcade_leaders_img_alt = array(
		1		=> $user->lang['ARCADE_FIRST'],
		2		=> $user->lang['ARCADE_SECOND'],
		3		=> $user->lang['ARCADE_THIRD'],
	);

	if ($leaders_count > 0)
	{
		switch ($leaders_count)
		{
			case 2:
				$arcade_leaders_width = 50;
			break;

			case 1:
				$arcade_leaders_width = 100;
			break;

			default:
				$arcade_leaders_width = 33;
			break;
		}
		$template->assign_var('ARCADE_LEADERS_WIDTH', $arcade_leaders_width);

		$rank = 0;
		$actual_rank = 0;
		$previous_wins = 0;
		for ($i = 0; $i < $leaders_count; $i++)
		{
			//This code is used to calculate the actual rank.
			//For example if there are ties...
			$actual_rank++;
			if ($previous_wins != $arcade->leaders[$i]['total_wins'])
			{
				$rank = $actual_rank;
			}
			$previous_wins = $arcade->leaders[$i]['total_wins'];

			$user_link = $arcade->format_username('full', $arcade->leaders[$i]['user_id'], $arcade->leaders[$i]['username'], $arcade->leaders[$i]['user_colour']);

			$template->assign_block_vars('arcade_leaders', array(
				'ARCADE_LEADERS_RANK'			=> $rank,
				'ARCADE_LEADERS_ACTUAL_RANK'	=> $actual_rank,
				'ARCADE_LEADERS' 				=> $user_link,
				'ARCADE_LEADERS_IMAGE'			=> (isset($arcade_leaders_img[$rank])) ? $arcade_leaders_img[$rank] : '',
				'ARCADE_LEADERS_IMAGE_ALT'		=> (isset($arcade_leaders_img_alt[$rank])) ? $arcade_leaders_img_alt[$rank] : '',
				'VICTORIES'						=> $arcade->leaders[$i]['total_wins']
			));
		}
	}
	// End of Top 3 Arcade Players
	

	//Newest Games
	foreach($arcade->newest_games as $newest_games)
	{
		$template->assign_block_vars('newest_games', array(
			'U_GAME_PLAY'	=> append_sid("{$phpbb_root_path}arcade.$phpEx", 'mode=play&g=' . $newest_games['game_id']),
			'GAME_IMAGE'	=> ($newest_games['game_image'] != '') ? $phpbb_root_path . "arcade.$phpEx?img=" . $newest_games['game_image'] : '',
			'GAME_NAME'		=> $newest_games['game_name'],
		));
	}
	//Newest Games	

html in portal blocks:

Code: Select all

									<!-- IF arcade_leaders.ARCADE_LEADERS_ACTUAL_RANK <= 3 --><div style="float: left; width: {ARCADE_LEADERS_WIDTH}%"><!-- ENDIF --><!-- IF arcade_leaders.ARCADE_LEADERS_IMAGE --><img src="{arcade_leaders.ARCADE_LEADERS_IMAGE}" alt="{arcade_leaders.ARCADE_LEADERS_IMAGE_ALT}" style="vertical-align: middle;" /><br /><!-- ENDIF -->&nbsp;&nbsp;{arcade_leaders.ARCADE_LEADERS_RANK}:&nbsp;{arcade_leaders.ARCADE_LEADERS}&nbsp;({arcade_leaders.VICTORIES})<!-- IF arcade_leaders.ARCADE_LEADERS_ACTUAL_RANK <= 3 --></div><!-- ELSE --><br /><!-- ENDIF --><!-- IF arcade_leaders.ARCADE_LEADERS_ACTUAL_RANK == 3 and not arcade_leaders.S_LAST_ROW --><br style="clear:both" /><!-- ENDIF -->
								<!-- END arcade_leaders -->	

					<!-- BEGIN newest_games -->
						<li style="margin: 4px;">&nbsp;&nbsp;<!-- IF newest_games.GAME_IMAGE --><a href="{newest_games.U_GAME_PLAY}"><img src="{newest_games.GAME_IMAGE}" alt="{newest_games.GAME_NAME}" width="20" height="20" style="vertical-align: middle;" /></a><!-- ENDIF -->&nbsp;{newest_games.GAME_NAME}</li>
					<!-- END newest_games -->
Running PHPbb3 canverPORTAL, SEO advanced URL MOD, SEO dynamic metatags, BRIDGED Ajax Chat & Coppermine, various small mods, Cutenews, Crawltrack (check http://www.crawltrack.fr if you don't now) SEO & crawler tracking on all scripts. Running phpBB Arcade and posts rating system.

have a look at http://tjoogle.com

Kestel17
Registered User
Posts: 10
Joined: Sun Mar 16, 2008 9:08 pm

Re: [BETA] phpBB Arcade 0.5.0

Post by Kestel17 »

Hi JRSweets!

thanks for wonderfull Arcade....installed and work very vell!but i have a little problem with index.php

If i click board-index(or logo),don't work it.

What can i do?

regards

Kestel17

User avatar
easygo
Registered User
Posts: 689
Joined: Sun Oct 31, 2004 4:23 pm
Contact:

Re: [BETA] phpBB Arcade 0.5.0

Post by easygo »

NiceM wrote:
JRSweets wrote:I think this will fix the language issue...

I was adding the language before the user was setup.
http://trac2.assembla.com/phpBB_Arcade/changeset/251
Yes it's working now, the language follow the user setings. :)
I second that! Well done once again, Thank you.

One more? Similar to a phpbb3 jumpbox feature I would suggest you to add the following lines
into the arcade_jumpbox.html, right before <!-- IF S_DISPLAY_JUMPBOX -->

Code: Select all

<!-- IF TOTAL_GAMES -->
<p></p><p><a class="left-box {S_CONTENT_FLOW_BEGIN}" href="{U_ARCADE}" accesskey="r">{L_RETURN_TO} {L_ARCADE_INDEX}</a></p>
<!-- ENDIF -->
(one way or similar, it's your decision)

Could be useful sometimes. What do you think about it? Anyway, have a relaxing we. ;)
Casual developer for AJAX Chat on behalf of the author / Arcade Center powered by phpBB Arcade

A problem well put is half solved. (John Dewey, 1859–1952)

Mr. Bond
Registered User
Posts: 54
Joined: Mon Feb 04, 2008 1:11 pm

Re: [BETA] phpBB Arcade 0.5.0

Post by Mr. Bond »

Just updated to the latest version, great job, keep up the good work! ;)

User avatar
Eliote
Registered User
Posts: 20
Joined: Sat May 10, 2008 10:31 am
Location: France

Re: [BETA] phpBB Arcade 0.5.0

Post by Eliote »

Hello
Please excuse me for my English I am hopeless
But that doesn't tempt anything has anything lol
Veils I have a forum phpBB 3.0.1 I installed the phpbb_arcade_0.4.5_03-24-2008_160023 version
All this very well to pass, no problem the forum functions well.
I want to put up to date the phpbb_arcade_0.4.5_03-24-2008_160023 version
With the phpbb_arcade_0.5.0_05-04-2008_191427 version, but I have a small problem
I made you a capture of screen so under, because I am not very strong in English and it will allow you to understand my problem better.
http://img80.imageshack.us/img80/8486/capturejn0.jpg
Before starting the installation I make a tests with the install_check.php page
and I get what you can see so over in the capture of screen
how to correct his/her/its problems please help me.
If it is to complicate too I leave the phpbb_arcade_0.4.5_03-24-2008_160023 version
Who functions well, I need your opinion before making a silliness svp
I am not on have mail to the good place because I use a translator to write you this message.
I thank you cordially by advance Eliote

User avatar
JRSweets
Registered User
Posts: 2047
Joined: Wed Apr 14, 2004 8:37 pm
Location: Massachusetts

Re: [BETA] phpBB Arcade 0.5.0

Post by JRSweets »

Mitch1063 wrote:
JRSweets wrote:
Mitch1063 wrote:
JRSweets wrote: Are there games added to the categories? I don't think empty categories will show. If you have added games you could try tracing the permissions by using the:

Permission masks
View arcade-based permissions
Yes there were games added to all categories
The permissions are there all set to YES (green Bars)
Was this a new install or an upgrade?
Upgrade
This would be hard for me to track down without seeing it...

Would you be opposed to doing a full backup on the db and sending me the file. I will restore it on a local testboard and see if I can find the issue. PM me if you are interested in my offer.

User avatar
JRSweets
Registered User
Posts: 2047
Joined: Wed Apr 14, 2004 8:37 pm
Location: Massachusetts

Re: new modifications Portal Snippets Arcade 0.5.0

Post by JRSweets »

RickieIzfazt wrote:includes in portal .php

Code: Select all

if (isset($_GET['swf']) || isset($_GET['img']))
{
    require($phpbb_root_path . 'includes/arcade/arcade_protect.' . $phpEx);
}
include($phpbb_root_path . 'includes/arcade/arcade_common.' . $phpEx); 
Good job! I don't think you need this part:

Code: Select all

if (isset($_GET['swf']) || isset($_GET['img']))
{
    require($phpbb_root_path . 'includes/arcade/arcade_protect.' . $phpEx);
} 

User avatar
JRSweets
Registered User
Posts: 2047
Joined: Wed Apr 14, 2004 8:37 pm
Location: Massachusetts

Re: [BETA] phpBB Arcade 0.5.0

Post by JRSweets »

Kestel17 wrote:Hi JRSweets!

thanks for wonderfull Arcade....installed and work very vell!but i have a little problem with index.php

If i click board-index(or logo),don't work it.

What can i do?

regards

Kestel17
Make sure you edited overheader.html and functions.php files correctly. I would double check all your edits.

User avatar
JRSweets
Registered User
Posts: 2047
Joined: Wed Apr 14, 2004 8:37 pm
Location: Massachusetts

Re: [BETA] phpBB Arcade 0.5.0

Post by JRSweets »

easygo wrote:
NiceM wrote:
JRSweets wrote:I think this will fix the language issue...

I was adding the language before the user was setup.
http://trac2.assembla.com/phpBB_Arcade/changeset/251
Yes it's working now, the language follow the user setings. :)
I second that! Well done once again, Thank you.

One more? Similar to a phpbb3 jumpbox feature I would suggest you to add the following lines
into the arcade_jumpbox.html, right before <!-- IF S_DISPLAY_JUMPBOX -->

Code: Select all

<!-- IF TOTAL_GAMES -->
<p></p><p><a class="left-box {S_CONTENT_FLOW_BEGIN}" href="{U_ARCADE}" accesskey="r">{L_RETURN_TO} {L_ARCADE_INDEX}</a></p>
<!-- ENDIF -->
(one way or similar, it's your decision)

Could be useful sometimes. What do you think about it? Anyway, have a relaxing we. ;)
So the board setting on whether to display the forum jumpbox would also control the arcade jumpbox? Is that correct?

User avatar
JRSweets
Registered User
Posts: 2047
Joined: Wed Apr 14, 2004 8:37 pm
Location: Massachusetts

Re: [BETA] phpBB Arcade 0.5.0

Post by JRSweets »

Eliote wrote:Hello
Please excuse me for my English I am hopeless
But that doesn't tempt anything has anything lol
Veils I have a forum phpBB 3.0.1 I installed the phpbb_arcade_0.4.5_03-24-2008_160023 version
All this very well to pass, no problem the forum functions well.
I want to put up to date the phpbb_arcade_0.4.5_03-24-2008_160023 version
With the phpbb_arcade_0.5.0_05-04-2008_191427 version, but I have a small problem
I made you a capture of screen so under, because I am not very strong in English and it will allow you to understand my problem better.
http://img80.imageshack.us/img80/8486/capturejn0.jpg
Before starting the installation I make a tests with the install_check.php page
and I get what you can see so over in the capture of screen
how to correct his/her/its problems please help me.
If it is to complicate too I leave the phpbb_arcade_0.4.5_03-24-2008_160023 version
Who functions well, I need your opinion before making a silliness svp
I am not on have mail to the good place because I use a translator to write you this message.
I thank you cordially by advance Eliote
That install check is for 0.5.0 you would use it after the upgrade. Run the installer to updated to 0.5.0, follow the core and templates edits from 0.4.5 to 0.5.0 and you should be good to go. You do have a duplicated permssion value u_mcp_filebase, seperate from the arcade, this will cause problems with the board permssions. I would suggest removing the duplicate value after the installation.

What language do you speak, many users speak different languages and some might be able to help you in your native language.

Thanks...

Mr. Bond wrote:Just updated to the latest version, great job, keep up the good work! ;)
Thanks. :)

User avatar
Eliote
Registered User
Posts: 20
Joined: Sat May 10, 2008 10:31 am
Location: France

Re: [BETA] phpBB Arcade 0.5.0

Post by Eliote »

hello JRSweets,
Would you be opposed to doing a full backup on the db and sending me the file. I will restore it on a local testboard and see if I can find the issue. PM me if you are interested in my offer.

for your question yes I have 120 games to install

No problem I have confidence in you, do you need DB? is it yes And me you the consignment how svp?
Eliote

User avatar
easygo
Registered User
Posts: 689
Joined: Sun Oct 31, 2004 4:23 pm
Contact:

Re: [BETA] phpBB Arcade 0.5.0

Post by easygo »

Hi JR, I'm not quite sure what the question was. Just have a look down the left, please.

http://www.net4seven.de/phpbb3/forum/ar ... de=cat&c=1

With this add there's now a styled link back to the Arcade index.
Casual developer for AJAX Chat on behalf of the author / Arcade Center powered by phpBB Arcade

A problem well put is half solved. (John Dewey, 1859–1952)

User avatar
HEADLINE
Registered User
Posts: 43
Joined: Sat May 10, 2008 1:51 pm
Location: Germany

Re: [BETA] phpBB Arcade 0.5.0

Post by HEADLINE »

Hello JRSweets!

First, thank you for this great MOD! Image

I do not following features:

1st The games-search function in the arcade hall where works, which makes it the match (eg The search yielded 4 results) .... but then the games will not be displayed?

2nd If the game as a guest hall / Anonymous enters ....... there is a rank displayed! The rank is assigned but if you write x contributions! Guest can not write in my Board! How can I Anonymous assign another rank? And how can I use the "Anonymous" to "guest" rename?

I use phpBB 3.0.0 and a subsilver2 style.

Greetings from Germany, HEADLINE

Locked

Return to “[3.0.x] Abandoned MODs”