[ABD] Advanced BBcode box 3

Any abandoned MODs will be moved to this forum.

WARNING: MODs in this forum are not currently being supported or maintained by the original MOD author. Proceed at your own risk.
Forum rules
IMPORTANT: MOD Development Forum rules

WARNING: MODs in this forum are not currently being supported nor updated by the original MOD author. Proceed at your own risk.
Locked
tupeu
Registered User
Posts: 320
Joined: Wed Jul 25, 2007 5:47 pm
Location: roFLmania
Contact:

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by tupeu »

yes, it is v1.0.9
i upgraded from 1.0.8 but i think in some files there are code parts from 1.0.7 and 1.0.8 left which cause problems
i will try to find them
User avatar
leviatan21
Registered User
Posts: 2663
Joined: Fri Aug 10, 2007 7:22 am
Location: Buenos Aires, Argentina
Name: Gabriel

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by leviatan21 »

tupeu wrote:yes, it is v1.0.9
i upgraded from 1.0.8 but i think in some files there are code parts from 1.0.7 and 1.0.8 left which cause problems
i will try to find them
May be the problem is that you don't upload the root folder, because the thumb_pass() is a function in the new includes/abbcode.php :roll:
Excuse me for my poor English, I speak Spanish. | Image phpBB en Español
nicois
Registered User
Posts: 24
Joined: Sat Jan 19, 2008 8:30 am
Location: Nice
Contact:

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by nicois »

do hello leviatan I believe that you made a small error in the file update 108-109.

Code: Select all

[OPEN] includes/functions_posting.php
[ FIND ] $current_time = time();
[ BEFORE, ADD ]
	// MOD : ABBC3 (V1.0.8) - START
	if (!class_exists('abbcode'))
	{
		include($phpbb_root_path . 'includes/abbcode.' . $phpEx);
	}
	$abbcode = new abbcode();
	$abbcode->abbcode_init( 'config' );
	$data['bbcode_bitfield'] = ($data['enable_bbcode']) ? ( $data['bbcode_bitfield'] ) ? $data['bbcode_bitfield'] : $abbcode->abbcode_config['ABBC3_BITFIELD'] : $data['bbcode_bitfield'] ;
	// MOD : ABBC3 (V1.0.8) - END
is necessary to replace 108 by 109??
nicois
I am French and my English come from a translator
tupeu
Registered User
Posts: 320
Joined: Wed Jul 25, 2007 5:47 pm
Location: roFLmania
Contact:

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by tupeu »

after installing the FIX 1.0.9 #008

Code: Select all

#
#-----[ OPEN ]-------------------------------------------------------
#
language/en/mods/acp_abbcodes.php

#
#-----[ FIND ]-------------------------------------------------------
#
   'ABBCODES_MAX_IMAGE_SIZE'         => 'Maximum image width in pixel',

#
#-----[ REPLACE WITH ]-----------------------------------------------
#

   'ABBCODES_MAX_IMAGE_WIDTH'         => 'Maximum image width in pixel',
   'ABBCODES_MAX_IMAGE_WIDTH_EXPLAIN'   => 'Image will be resized if exceed the width set here.',
   'ABBCODES_MAX_IMAGE_HEIGHT'         => 'Maximum image height in pixel',
   'ABBCODES_MAX_IMAGE_HEIGHT_EXPLAIN'   => 'Image will be resized if exceed the height set here.',

#
#-----[ FIND ]-------------------------------------------------------
#
   'ABBCODES_MAX_IMAGE_SIZE_EXPLAIN'   => 'Image will be resized if exceed the width set here.',
   'ABBCODES_MAX_THUMB_WIDTH'         => 'Maximum thumbnail width in pixel',
#
#-----[ REPLACE WITH ]-----------------------------------------------
#
'ABBCODES_MAX_THUMB_WIDTH'         => 'Maximum thumbnail width in pixel',

#
#-----[ OPEN ]-------------------------------------------------------
#
includes/acp/acp_abbcodes.php

#
#-----[ FIND ]-------------------------------------------------------
#
            'ABBC3_MAX_IMG_WIDTH'   => array('lang' => 'ABBCODES_MAX_IMAGE_SIZE',   'validate' => 'int',   'type' => 'text:7:15',      'explain' => true, 'append' => ' px'),
#
#-----[ REPLACE WITH ]-----------------------------------------------
#
            'ABBC3_MAX_IMG_WIDTH'   => array('lang' => 'ABBCODES_MAX_IMAGE_WIDTH',   'validate' => 'int',   'type' => 'text:7:15',      'explain' => true, 'append' => ' px'),
            'ABBC3_MAX_IMG_HEIGHT'   => array('lang' => 'ABBCODES_MAX_IMAGE_HEIGHT',   'validate' => 'int',   'type' => 'text:7:15',      'explain' => true, 'append' => ' px'),
#
#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]---------------------------------------
#
# EoM
EVERYTHING is working now for me too !
It was magic ~
Thank You!
User avatar
leviatan21
Registered User
Posts: 2663
Joined: Fri Aug 10, 2007 7:22 am
Location: Buenos Aires, Argentina
Name: Gabriel

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by leviatan21 »

nicois wrote:do hello leviatan I believe that you made a small error in the file update 108-109.

Code: Select all

[OPEN] includes/functions_posting.php
[ FIND ] $current_time = time();
[ BEFORE, ADD ]
	// MOD : ABBC3 (V1.0.8) - START
	if (!class_exists('abbcode'))
	{
		include($phpbb_root_path . 'includes/abbcode.' . $phpEx);
	}
	$abbcode = new abbcode();
	$abbcode->abbcode_init( 'config' );
	$data['bbcode_bitfield'] = ($data['enable_bbcode']) ? ( $data['bbcode_bitfield'] ) ? $data['bbcode_bitfield'] : $abbcode->abbcode_config['ABBC3_BITFIELD'] : $data['bbcode_bitfield'] ;
	// MOD : ABBC3 (V1.0.8) - END
is necessary to replace 108 by 109??
Hi nicois :
What you quote is wrong, you have to delete that lines and not to add : ;)

Code: Select all

#
#-----[ OPEN ]-------------------------------------------------------
#
includes/functions_posting.php
#
#-----[ FIND ]-------------------------------------------------------
#
	// MOD : ABBC3 (V1.0.8) - START
	if (!class_exists('abbcode'))
	{
		include($phpbb_root_path . 'includes/abbcode.' . $phpEx);
	}
	$abbcode = new abbcode();
	$abbcode->abbcode_init( 'config' );
	$data['bbcode_bitfield'] = ($data['enable_bbcode']) ? ( $data['bbcode_bitfield'] ) ? $data['bbcode_bitfield'] : $abbcode->abbcode_config['ABBC3_BITFIELD'] : $data['bbcode_bitfield'] ;
	// MOD : ABBC3 (V1.0.8) - END

	$current_time = time();
#
#-----[ REPLACE WITH ]-----------------------------------------------
#	
	$current_time = time();

Excuse me for my poor English, I speak Spanish. | Image phpBB en Español
freud47
Registered User
Posts: 99
Joined: Tue Aug 07, 2007 10:16 am
Location: France
Contact:

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by freud47 »

I don't know if it was already say, but there 's a bug/mistake with dailymotion bbcode. Instead of [dm][/dm] it's [abbc3_dm][/abbc3_dm], so the bbcodes don't work :cry:
joebart72
Registered User
Posts: 743
Joined: Thu Feb 01, 2007 5:54 am

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by joebart72 »

freud47 wrote:I don't know if it was already say, but there 's a bug/mistake with dailymotion bbcode. Instead of [dm][/dm] it's [abbc3_dm][/abbc3_dm], so the bbcodes don't work :cry:
Where do u see this Freud ? Normally, dailymotion works now with [bbvideo] ;)
I learn English with phpbb.com :)
freud47
Registered User
Posts: 99
Joined: Tue Aug 07, 2007 10:16 am
Location: France
Contact:

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by freud47 »

Yes joebart, it works fine with bbvideo, but not with the dailymotion bbcode :D
ginopilotino
Registered User
Posts: 15
Joined: Thu Apr 03, 2008 9:41 pm
Contact:

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by ginopilotino »

leviatan21 wrote:
ThunderCrew wrote:There seems to be a conflict with the mk portal....
Hi ThunderCrew :

Did you try my suggestion about it ? in this post

[ EDIT ]
In your portal I can see also this :
in file /includes/bbcode.php on line 22: include(includes/abbcode.)
the call to abbcode have not the $phpEx, so in my suggestion you will find

Code: Select all

global $phpbb_root_path;
I change it to

Code: Select all

global $phpbb_root_path, $phpEx;
great, you solved also a bug in mkportal code about the max number caracters allowed in boardnews.

:mrgreen:
User avatar
leviatan21
Registered User
Posts: 2663
Joined: Fri Aug 10, 2007 7:22 am
Location: Buenos Aires, Argentina
Name: Gabriel

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by leviatan21 »

ginopilotino wrote:great, you solved also a bug in mkportal code about the max number caracters allowed in boardnews.

:mrgreen:
Oops :oops:
Excuse me for my poor English, I speak Spanish. | Image phpBB en Español
Fanshop
Registered User
Posts: 49
Joined: Sun Oct 07, 2007 11:51 am

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by Fanshop »

I installed it and right now it working great BUT, where can i change the thumnails size ?
Thanks
User avatar
leviatan21
Registered User
Posts: 2663
Joined: Fri Aug 10, 2007 7:22 am
Location: Buenos Aires, Argentina
Name: Gabriel

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by leviatan21 »

Fanshop wrote:I installed it and right now it working great BUT, where can i change the thumnails size ?
Thanks
Hi Fanshop :
Go to the ACP -> Postsing:
under Advanced BBcodes Box 3 click on ABBC3 Settings
and change the value for :
Maximum thumbnail width in pixel:
A generated thumbnail will not exceed the width set here.
Excuse me for my poor English, I speak Spanish. | Image phpBB en Español
User avatar
leviatan21
Registered User
Posts: 2663
Joined: Fri Aug 10, 2007 7:22 am
Location: Buenos Aires, Argentina
Name: Gabriel

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by leviatan21 »

freud47 wrote:Yes joebart, it works fine with bbvideo, but not with the dailymotion bbcode :D
Hi freud47 :
Soon I will release version 109b, with several bugs and fixes solved, this is one of them.
Excuse me for my poor English, I speak Spanish. | Image phpBB en Español
freud47
Registered User
Posts: 99
Joined: Tue Aug 07, 2007 10:16 am
Location: France
Contact:

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by freud47 »

Thank's leviatan21 :D
soNistaR
Registered User
Posts: 1
Joined: Mon Apr 14, 2008 12:16 pm

Re: [DEV] Advanced BBcode box 3

Post by soNistaR »

hey, nice mod ;)
But: Did "Advanced BBcode box 3" work with HighSlide Attachment & IMG MOD 1.0.5 installed?

would be nice ;)
Locked

Return to “[3.0.x] Abandoned MODs”