[ABD] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.4)

Any abandoned MODs will be moved to this forum.

WARNING: MODs in this forum are not currently being supported or maintained by the original MOD author. Proceed at your own risk.
Forum rules
IMPORTANT: MOD Development Forum rules

WARNING: MODs in this forum are not currently being supported nor updated by the original MOD author. Proceed at your own risk.
Locked
subfighter
Registered User
Posts: 46
Joined: Wed Sep 05, 2007 9:10 pm

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by subfighter »

i give it a shot.. i can alter the structure to the way you do it..

get the 2.0 finished ;)

subfighter
Registered User
Posts: 46
Joined: Wed Sep 05, 2007 9:10 pm

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by subfighter »

well i installed just the basic install.. and put in a feed its not getting the complete content... i am getting just a the beginning lines then a link to the Actual Article?? Is there a way to recieve the entire article in the post? :?

http://www.subfighter.tv/phpBB3/viewforum.php?f=48

here is the feed

http://www.ufc.com/index.cfm?fa=rss.home

subfighter
Registered User
Posts: 46
Joined: Wed Sep 05, 2007 9:10 pm

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by subfighter »

if i have this run every hour getting 5 different feeds with 5 at a time.. i see there is a lag during testing it.. setting to 0 and loading the feeds up..

so does it get faster once in process once?

also would a CRON JOB be better to run this in the background?

just wondering...but hopefully it works as its a cool mod..

since it only grabs the intro text and made it display in [web] iframe

and all post the code for USERNAME for each FEED as i am tired and the guy that posted must of been also because there was errors in the syntax on each one... anyways it worked i just wasted about 20 minutes figuring out why it did not..

neilwiththedeal
Registered User
Posts: 19
Joined: Thu Sep 11, 2008 8:38 pm

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by neilwiththedeal »

Hi Smix,

I recently ran a fresh install on the agregator and autoposter. The agregator seems to be working perfectly, however I am having trouble with the autoposter. I get the following error when attempting to delete one of the RSS threads:

Code: Select all

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

Out of range value adjusted for column 'forum_posts' at row 1 [1264]

SQL

UPDATE phpbb_forums SET forum_topics_real = forum_topics_real - 1, forum_posts = forum_posts - 1, forum_topics = forum_topics - 1, forum_last_post_id = 179, forum_last_post_subject = 'kṃt | Vaiti of the Islands (Grimshaw)', forum_last_post_time = 1228172756, forum_last_poster_id = 2, forum_last_poster_colour = 'AA0000', forum_last_poster_name = 'neilwiththedeal' WHERE forum_id = 92

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 174
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/functions_posting.php
LINE: 1518
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: posting.php
LINE: 1440
CALL: delete_post()

FILE: posting.php
LINE: 278
CALL: handle_post_delete()
The deletion goes through,but I get this error every time.

Also, are .xml extensions the ONLY ones that will work with the autopost bot? Or would something like http://news.nationalgeographic.com/index.rss or http://rss.wn.com/English/related-artic ... E_segment/ or http://egyptology.blogspot.com/feeds/posts/default work? Thank you!!

neilwiththedeal
Registered User
Posts: 19
Joined: Thu Sep 11, 2008 8:38 pm

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by neilwiththedeal »

I pretty much was able to fix everything by using only alt=rss URLs for my feeds. This got rid of the error when I tried to delete threads coming from atom feeds ( I am assuming that was the issue).

I am assuming this was also the source of my problems last week, when I was experiencing the no incoming feeds glitch.

My only remaining question however, is that long rss URLs aren't getting truncated in Firefox or Chrome:

http://thehistoryforums.com/viewtopic.php?f=96&t=131

And as you can see it stretches the message body tremendously. Is there a way to ensure the text is either wrapped or truncated? Thank you!!

takadante
Registered User
Posts: 62
Joined: Tue Nov 11, 2008 5:52 am
Contact:

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by takadante »

I was wondering it is possible to edit the stuff coming from the RSS before/during it is posted.

What I mean by this is that, my forum has designated titles, such as downloads have [SHARE], but my RSS source says something completely different. I was wondering if somehow in the script, I can make it delete the first, lets say 9 characters, since they are the same on all feeds, and add my own [SHARE]?
http://theappshare.com ~ iPhone and OSX Applications!

TiTex
Registered User
Posts: 79
Joined: Sun Jul 06, 2008 1:27 pm

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by TiTex »

i was hoping for some kind of fix for this issue http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p7748135 :(

User avatar
Kristas360
Registered User
Posts: 264
Joined: Wed Aug 09, 2006 12:51 pm

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by Kristas360 »

an someone help me with Smix's instructions to install this?

I know I upload the files, but the instructions on the rest are confusing to me. I know how to use phpMyAdmin, but the instructions below are still confusing. With the table he suggests creating, how many fields does it have? I am being asked that.

Where do I copy and paste the code?
Smix wrote: If you are using lastRSS agregator mod , do not insert into database ('lastrss_type', 'curl', 0), - it´s already in table ... Also add all edits after lastRSS agregator´s edits ...
Install SQL for you

Code: Select all

CREATE TABLE `phpbb_lastrss_autopost` (
  `name` varchar(255) collate utf8_bin NOT NULL,
  `url` varchar(255) collate utf8_bin NOT NULL,
  `next_check` int(10) NOT NULL,
  `next_check_after` int(2) NOT NULL,
  `destination_id` int(3) NOT NULL,
  `enabled` int(1) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`name`)
);

INSERT INTO `phpbb_lastrss_autopost` (`name`, `url`, `next_check`, `next_check_after`, `destination_id`, `enabled`) VALUES 
('lastRSS', 'http://phpbb3.smika.net/lastrss.php', 0, 1, 2, 2);

INSERT INTO `phpbb_config` (`config_name`, `config_value`, `is_dynamic`) VALUES
('lastrss_ap_version', '0.1.2', 0),
('lastrss_ap_enabled', '1', 0),
('lastrss_ap_items_limit', '5', 0),
('lastrss_ap_bot_id', '2', 0);
How to configure? ... You´ll have to configure it manually via database (phpmyadmin) ...

Code: Select all

lastRSS RSS autoposting bot (lRAB)
SHORT MANUAL

Content
1. New config values - what do they mean?
2. How to manage lastRSS autoposting bot without ACP ?

1. New config values - what do they mean?
$config['lastrss_ap_enabled'] = 1; (boolean - if true, ap is enabled and feeds are checked)
$config['lastrss_ap_items_limit'] = 5; (number of items which is bot trying to post)
$config['lastrss_ap_bot_id'] = 143; (user_id of user, which will post it to forum)

- all those config values are in database table config of your phpbb install ...

2. How to manage lastRSS autoposting bot without ACP ? 
(ACP will be introduced with release of version 0.2.0)
- all configuration for feeds of lastRSS autoposting bot is in database table
phpbb_lastrss_autopost ...
Columns explanation :
`name` - name of the feed - is also used in posting 
`url` - URL of the feed ...
`next_check` - next check time (from PHP function time())
`next_check_after` - number of hours between checks
`destination_id` - forum_id where BOT will try to post
`enabled` INT( 1 ) - boolean - if true, this feed will be checked
NOTICE :
This mod can be used together with lastRSS agregator.
But can´t be used together with RSS news ticker.
~ Krista in Canada

subfighter
Registered User
Posts: 46
Joined: Wed Sep 05, 2007 9:10 pm

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by subfighter »

takadante wrote:I was wondering it is possible to edit the stuff coming from the RSS before/during it is posted.

What I mean by this is that, my forum has designated titles, such as downloads have [SHARE], but my RSS source says something completely different. I was wondering if somehow in the script, I can make it delete the first, lets say 9 characters, since they are the same on all feeds, and add my own [SHARE]?
go open the file functions_lastrss_autopost.php and find the prepare data of posting.. i already changed the $subject so i do not know what it orginally looked like but i removed the UFC | that was being posted in from of the subject so you can remove and add whatever you want there..

as you can look at my board as i have multiple bots that are all posting there on feeds to the forum but they just look like regular users..

http://www.subfighter.tv/phpBB3/viewforum.php?f=18

Code: Select all

	// prepare data for posting
		$subject = truncate_string($post_data['items'][$i]['title']);
    generate_text_for_storage($subject, $uid, $bitfield, $options, false, false, false);

subfighter
Registered User
Posts: 46
Joined: Wed Sep 05, 2007 9:10 pm

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by subfighter »

Kristas360 wrote:an someone help me with Smix's instructions to install this?

I know I upload the files, but the instructions on the rest are confusing to me. I know how to use phpMyAdmin, but the instructions below are still confusing. With the table he suggests creating, how many fields does it have? I am being asked that.

Where do I copy and paste the code?
Smix wrote: If you are using lastRSS agregator mod , do not insert into database ('lastrss_type', 'curl', 0), - it´s already in table ... Also add all edits after lastRSS agregator´s edits ...
Install SQL for you

Code: Select all

CREATE TABLE `phpbb_lastrss_autopost` (
  `name` varchar(255) collate utf8_bin NOT NULL,
  `url` varchar(255) collate utf8_bin NOT NULL,
  `next_check` int(10) NOT NULL,
  `next_check_after` int(2) NOT NULL,
  `destination_id` int(3) NOT NULL,
  `enabled` int(1) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`name`)
);

INSERT INTO `phpbb_lastrss_autopost` (`name`, `url`, `next_check`, `next_check_after`, `destination_id`, `enabled`) VALUES 
('lastRSS', 'http://phpbb3.smika.net/lastrss.php', 0, 1, 2, 2);

INSERT INTO `phpbb_config` (`config_name`, `config_value`, `is_dynamic`) VALUES
('lastrss_ap_version', '0.1.2', 0),
('lastrss_ap_enabled', '1', 0),
('lastrss_ap_items_limit', '5', 0),
('lastrss_ap_bot_id', '2', 0);
How to configure? ... You´ll have to configure it manually via database (phpmyadmin) ...

Code: Select all

lastRSS RSS autoposting bot (lRAB)
SHORT MANUAL

Content
1. New config values - what do they mean?
2. How to manage lastRSS autoposting bot without ACP ?

1. New config values - what do they mean?
$config['lastrss_ap_enabled'] = 1; (boolean - if true, ap is enabled and feeds are checked)
$config['lastrss_ap_items_limit'] = 5; (number of items which is bot trying to post)
$config['lastrss_ap_bot_id'] = 143; (user_id of user, which will post it to forum)

- all those config values are in database table config of your phpbb install ...

2. How to manage lastRSS autoposting bot without ACP ? 
(ACP will be introduced with release of version 0.2.0)
- all configuration for feeds of lastRSS autoposting bot is in database table
phpbb_lastrss_autopost ...
Columns explanation :
`name` - name of the feed - is also used in posting 
`url` - URL of the feed ...
`next_check` - next check time (from PHP function time())
`next_check_after` - number of hours between checks
`destination_id` - forum_id where BOT will try to post
`enabled` INT( 1 ) - boolean - if true, this feed will be checked
NOTICE :
This mod can be used together with lastRSS agregator.
But can´t be used together with RSS news ticker.

if you know how to use myphpadmin you should know to open just click the SQL tab and paste the queries above in the box and hit GO.. and it installs and updates the tables..

i ran each one seperately.. so a total of 3 different queries..

roman_tyk
Registered User
Posts: 5
Joined: Wed Dec 03, 2008 10:15 am

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by roman_tyk »

Hello Guys!

I am looking for rss plugin, which will be download for me only picture from rss channel.
Is autoposting bot can do that? I don't want to copy description and title of rss, only picture as a new topis in my forum like this:

Picture 11-11-2008
Picture 12-11-2008
....etc.


Can You help me??? Or tell how to change this plugin? thanks!

User avatar
NeoID
Registered User
Posts: 406
Joined: Mon Jun 06, 2005 10:12 pm
Location: Norway
Contact:

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by NeoID »

Is there a way to filter what the bot should pull from an rss?

Let's say I have an RSS that says...

Code: Select all

Startreck episode 1
Stargate episode 3
Startreck episode 2
....
Is there a way to tell the bot to only fetch Stargate related posts? Like...

Code: Select all

Stargate episode *
Norsk Anime Forum
http://www.AnimeNord.com

roman_tyk
Registered User
Posts: 5
Joined: Wed Dec 03, 2008 10:15 am

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by roman_tyk »

I only want do fetch all pictures on rss into one topic, for example:

Picture 11-11-2008, when is 11-11-2008
Picture 12-11-2008, when is 12-11-2008

I don't want to filter everything, i only want to fetch image.

User avatar
Smix
Registered User
Posts: 482
Joined: Mon Sep 11, 2006 1:07 am

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by Smix »

Hello,

@Kristas360
Well, I see that you possibly don´t know how to install mod ... So I´m repeating ...
Smix wrote:Please, remember this mod is still in development and installation is recommended only for experienced php & phpBB programers ...
@roman_tyk
This mod will post the complete feed´s content when it will be finished ... Posting only a part is difficult and not much useful for major part of users ... :? ... I´m focused to post the complete content of the feed at first, then I can move to anything other ...

@NeoID
Nice idea ... I´ll think about it - but I´m not promissing anything ...

roman_tyk
Registered User
Posts: 5
Joined: Wed Dec 03, 2008 10:15 am

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.3)

Post by roman_tyk »

@Smix

I know that all fetched data is useful for user. But I have polish site and fetched site is russian, i don't need russian description and words :))

Have somebody ever modify this plugin?

Locked

Return to “[3.0.x] Abandoned MODs”