Page 24 of 71

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Tue Sep 16, 2008 6:43 am
by blitztrading
Yes, it is working, I am using several feeds on my forum (procede as describe in my last post)

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Tue Sep 16, 2008 9:50 am
by Smix
Hello,

I´m sorry because I was there so long time ago ... I was busy with work/school and also I´ve moved my webs to new hosting and I´m preparing some more improvements on my (phpBB) site like svn access to my mods ...

BIG THANKS to clintz, blitztrading for supporting another users while I wasn´t there ;) ... I appreciate it ...

Hello almanshuurah,
yes, as blitztrading said, it´s already possible ... Add another row into table phpbb_lastrss_autopost

Code: Select all

INSERT INTO `phpbb_lastrss_autopost` (`name`, `url`, `next_check`, `next_check_after`, `destination_id`, `enabled`) VALUES 
('NAME', 'http://URL.TO/RSS.FEED', 0, 12, DESTINATION_FORUM_ID, 1);
4 blitztrading,
thank you for your report and suggestion ;) I´ll check it ...
About the feed with dc:date - try to find another feed on this board which is not generating this ... (I´ve tryed http://www.forex.fr/index2.php?option=d ... &feed_id=1 , but it´s not complete :| )
I´ll check RSS declaration, what it stands for ...
The mod is made for RSS ... It´s parsing RSS ... And RSS is a XML file ...

Hello Auden & Damien Boyle & Trinity,
it´s known bug ... Please wait for next version ... Thank you

Hello clintz & kiran_n444,
thanks for suggestions ... I´ll check it ...

Hello jmaraujo,
I´m sorry, I wasn´t there so long ... As was already said, content in CDATA tag is skipped and is not parsed ... Anything in CDATA is (at this time) not posted ...

Hello Kojote1980,
It´s nice to see that my mod is awaited, but I´m sorry, I was very very busy ...

About

Code: Select all

Feed wasn´t updated, because malformed
It´s error caused by bad URL ...

If I´ve missed something, I´m sorry - ask me again please ...

And ... I´m back ...

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Tue Sep 16, 2008 9:55 am
by madtay
About

Code: Select all

Feed wasn´t updated, because malformed
It´s error caused by bad URL ...
Hello its nice to see you are back Smix, i really love this mod :D

Could you explain this a little more please?

My error log gets pages and pages of this error every day.

Every time someone loads the index page it happens.. what do you mean bad url?

Thanks

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Tue Sep 16, 2008 10:14 am
by Smix
Please post the URL of the feed ... I´ll check it too ... It seems like the feed cannot be opened - it´s mainly caused by bad URL ...

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Tue Sep 16, 2008 10:19 am
by madtay
hello smix, i am using several feeds:

http://f1.gpupdate.net/en/xml/rss/1.xml
http://www.formula1.com/rss/news/latest.rss
http://www.autosport.com/rss/a1gpnews.xml
http://www.itv-f1.com/rss/
http://newsrss.bbc.co.uk/rss/sportonlin ... ne/rss.xml

most are posting into this forum:
http://www.f1racingforums.co.uk/viewforum.php?f=77

and a few into other forum (they all seem to work ok though as all the feeds i have set up are all posting)


Thanks

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Thu Sep 18, 2008 12:01 pm
by PrattP
Hopefully I can get this to work...

But I need to make phpbb_config go back to the way it was, effectively deleting the values I inserted according to the mod. How do I do this? Help appreciated. :)

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Thu Sep 18, 2008 12:33 pm
by Smix
Hello,

have you set it up correctly?

If you want to remove config entries for this mod - simply delete rows lastrss_type, lastrss_ap_version, lastrss_ap_enabled, lastrss_ap_items_limit and lastrss_ap_bot_id from your current phpbb_config table ...

You can do it for example with phpMyAdmin on your hosting ...

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Thu Sep 18, 2008 12:37 pm
by PrattP
Yes it's the deleting I don't know how to do. :P I am using phpmyadmin.

I entered incorrect values for certain things, as I just copied your instructions. So now I hope to get it right. :P

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Thu Sep 18, 2008 5:05 pm
by megalomania
Hello!
Alright.. I'm having some troubles getting this to work. Most likely due to my php incompetence :D, but maybe and hopefully you can help me.
In the instructions it says the following:

Code: Select all

#-----[ SQL ]------------------------------------------
#
CREATE TABLE `phpbb_lastrss_autopost` (
  `name` varchar(255) collate utf8_bin NOT NULL,
  `url` varchar(255) collate utf8_bin NOT NULL,
  `next_check` int(10) NOT NULL,
  `next_check_after` int(2) NOT NULL,
  `destination_id` int(3) NOT NULL,
  `enabled` int(1) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`name`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin;

INSERT INTO `phpbb_lastrss_autopost` (`name`, `url`, `next_check`, `next_check_after`, `destination_id`, `enabled`) VALUES 
('lastRSS', 'http://phpbb3.smika.net/lastrss.php', 0, 1, 1, 1);

INSERT INTO `phpbb_config` (`config_name`, `config_value`, `is_dynamic`) VALUES
('lastrss_type', 'curl', 0),
('lastrss_ap_version', '0.1.0', 0),
('lastrss_ap_enabled', '1', 0),
('lastrss_ap_items_limit', '5', 0),
('lastrss_ap_bot_id', '2', 0);
I'm not really sure what that all means, but what I did before uploading the inlcuded files to my forum was I opened the functions_lastrss_autopost.php, found

Code: Select all

/*CREATE TABLE `phpbb_lastrss_autopost` (
  `name` varchar(255) collate utf8_bin NOT NULL,
  `url` varchar(255) collate utf8_bin NOT NULL,
  `next_check` int(10) NOT NULL,
  `next_check_after` int(2) NOT NULL,
  `destination_id` int(3) NOT NULL,
  `enabled` int(1) NOT NULL,
PRIMARY KEY ( `name` )
) ENGINE = MYISAM ;*/
edited it to look like the example inside the functions_lastrss_autopost.php, so it looked like this:

Code: Select all

/*CREATE TABLE `phpbb_lastrss_autopost` (
`name` => wowinsider.com
`url` => http://www.wowinsider.com/rss.xml
`next_check` => 0
`next_check_after` => 1
`destination_id` => 29
`enabled` => 1
PRIMARY KEY ( `name` )
) ENGINE = MYISAM ;*/
in the same file I also edited

Code: Select all

//$config['lastrss_ap_bot_id'] = 164;
to match my newly made Bot member with a different ID.

But then.... I realised I have probably misunderstood the whole thing :oops: :(
What am I actually supposed to do with the SQL part?

I hope you can help me! Thanks! Please forgive my possibly and probably complete php incompetence! And sorry about the massive post :? !
/Fred

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Thu Sep 18, 2008 9:45 pm
by Smix
Hello,

if I understand correctly to your example ... Run this SQL ;)
INSERT INTO `phpbb_lastrss_autopost` (`name`, `url`, `next_check`, `next_check_after`, `destination_id`, `enabled`) VALUES
('wowinsider.com', 'http://www.wowinsider.com/rss.xml', 0, 12, 29, 1);
If you wan´t to change (for testing purposes) the poster of the feed through the php file - not through the config table (the id is stored in table phpbb_config) ... uncomment the line (delete the "//") and set the user_id of account, which you want to post the feeds (at this time, only one account is posting all the topics ...)

Code: Select all

//$config['lastrss_ap_bot_id'] = 164;
Hope it helps ... ;)

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Thu Sep 18, 2008 10:07 pm
by PrattP
Umm Smix, not meaning to be rude, but my question's is still unanswered. :)

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Fri Sep 19, 2008 12:33 am
by megalomania
Alright! Thanks for the quick answer Smix! :)

Now I have:
1. Succesfully (or so it said at least) run this SQL in phpMyAdmin:

Code: Select all

INSERT INTO `phpbb_lastrss_autopost` (`name`, `url`, `next_check`, `next_check_after`, `destination_id`, `enabled`) VALUES
('wowinsider.com', 'http://www.wowinsider.com/rss.xml', 0, 1, 29, 1);
2. Succesfully (so it said here as well :)) run this SQL in phpMyAdmin:

Code: Select all

INSERT INTO `megalomania_config` (`config_name`, `config_value`, `is_dynamic`) VALUES
('lastrss_type', 'curl', 0),
('lastrss_ap_version', '0.1.0', 0),
('lastrss_ap_enabled', '1', 0),
('lastrss_ap_items_limit', '5', 0),
('lastrss_ap_bot_id', '91', 0);


3. Uploaded class_lastrss.php and functions_lastrss_autopost.php to my root/includes folder.

I'm still not seeing a bot post anything though :roll: Did I miss anything? I've gone through the instructions several times but I can't find anything I have missed..
Thanks again :)
/Fred

Additional information:
Database server: MySQL 5.0.51a-community
url: http://www.megalomania-eu.com
Board version: 3.0.2

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Fri Sep 19, 2008 9:15 am
by megalomania
Eeeek! :o This morning, when I went back on my forum I get this error when I go to my Index:

Code: Select all

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

Table 'megal5_forum.megalomania_lastrss_autopost' doesn't exist [1146]

SQL

SELECT * FROM megalomania_lastrss_autopost WHERE next_check < "1221815548" AND enabled = "1"

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 158
CALL: dbal_mysql->sql_error()

FILE: includes/functions_lastrss_autopost.php
LINE: 233
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: index.php
LINE: 28
CALL: include('includes/functions_lastrss_autopost.php')
Help :shock:
Could it be because my forum prefix is not php_ but instead megalomania_ ?
/Fred

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Fri Sep 19, 2008 10:10 am
by Smix
Hello,

check out if your table has phpbb_ prefix or megalomania_ prefix ... Rename it with megalomania_ prefix, if applicable. Yes, that can be the reason.



Hello PrattP,
I thought it was enough ... I´m not able to teach you how to use phpMyAdmin ... But it´s not difficult. ... Simply enter the table phpbb_config and browse the rows ... When you´ll find the rows, which I wrote - click the red X image to delete it ...
In similar way, delete the phpbb_lastrss tables ...
Remember to backup your board at first, if you really don´t have an idea what are you doing ...
Smix wrote:Please, remember this mod is still in development and installation is recommended only for experienced php & phpBB programers ...

Re: [DEV] lastRSS autoposting bot MOD (0.1.1)

Posted: Fri Sep 19, 2008 10:32 am
by PrattP
Cheers. All figured out.

One thing though, is the user you specify meant to post the article (from RSS) instantly?