Got error during search after update to 3.2 version

Get help developing custom BBCodes or request one.
Post Reply
super.user
Registered User
Posts: 41
Joined: Tue Feb 14, 2017 1:22 pm

Got error during search after update to 3.2 version

Post by super.user » Mon Jan 15, 2018 12:40 pm

Hello. I tried to upgrade my forum from 3.1 to 3.2.
And it seems like all is works fine. But On search I got following errors:

Code: Select all

phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 76: DOMDocument::loadXML(): Specification mandate value for attribute Trash in Entity, line: 25
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 76: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 25
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 76: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag URL line 25 in Entity, line: 25
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 76: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: IMG line 25 and URL in Entity, line: 25
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 76: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: r line 1 and IMG in Entity, line: 25
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 76: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 25
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 39: Trying to get property of non-object

I have already checked my customBB codes and it seems they are not the reason of problem.
Also I checked censored words.

What the reason of this it could also be?

Thank for replay.

User avatar
JoshyPHP
Code Contributor
Posts: 908
Joined: Mon Jul 11, 2011 12:28 am

Re: Got error during search after update to 3.2 version

Post by JoshyPHP » Mon Jan 15, 2018 9:48 pm

I wrote the thing that does BBCodes in 3.2.

super.user
Registered User
Posts: 41
Joined: Tue Feb 14, 2017 1:22 pm

Re: Got error during search after update to 3.2 version

Post by super.user » Tue Jan 16, 2018 7:23 am

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.2.2
What is your board's URL? temporary it's local copy
Who do you host your board with? own server
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
What is the most recent action performed on your board? Update from a previous version of phpBB3
Is registration required to reproduce this issue? No
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? Yes
What version of phpBB3 did you update from? phpBB 3.1.10
What extensions do you have installed? Ban Hammer
TopicSolved
What styles do you currently have installed? Prosilver
What language(s) is your board currently using? British
Which database type/version are you using? MySQL 5
What is your level of experience? Comfortable with PHP and phpBB
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? I have updated my forum from 3.1 to 3.2.2 version according to this https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... upgrade31/
That's all. I have disabled all extension and this bug reproduce in default style prosilver. I have updated this style as it was recomended.
Please describe your problem. After forum upgrading on search action I'm getting xmlParse errors.
I think the problem is in my database content. But this bug repdoce only on search. On viewtopic.php page the problem is absent.
Generated by SRT Generator

super.user
Registered User
Posts: 41
Joined: Tue Feb 14, 2017 1:22 pm

Re: Got error during search after update to 3.2 version

Post by super.user » Tue Jan 16, 2018 7:39 am

My bbCode:
[center]{TEXT}[/center] - <span class="text-center">{TEXT}</span>
[fimg={SIMPLETEXT1},{SIMPLETEXT2}]{URL}[/fimg] - <img src="{URL}" style="width: {SIMPLETEXT1}; height: {SIMPLETEXT2};" />
[font={INTTEXT}]{TEXT}[/font] - <span style="font-family: {INTTEXT};">{TEXT}</span>
[left]{TEXT}[/left] - <span class="text-left">{TEXT}</span>
[right]{TEXT}[/right]- <span class="text-right">{TEXT}</span>
[s]{TEXT}[/s] - <span class="bbcode-strikethrough">{TEXT}</span>
[sub]{TEXT}[/sub]- <sub>{TEXT}</sub>
[sup]{TEXT}[/sup] - <sup>{TEXT}</sup>
[vimeo]{IDENTIFIER}[/vimeo] - <div class="video-embed-wrapper"><div class="video-wrap"><iframe src="//player.vimeo.com/video/{IDENTIFIER}" data-vimeo-id="{IDENTIFIER}" width="560" height="315" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe></div></div>
[youtube]{IDENTIFIER}[/youtube] - <div class="video-embed-wrapper"><div class="video-wrap"><iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/{IDENTIFIER}" data-youtube-id="{IDENTIFIER}" frameborder="0" allowfullscreen></iframe></div></div>

Thanks for replay :)

super.user
Registered User
Posts: 41
Joined: Tue Feb 14, 2017 1:22 pm

Re: Got error during search after update to 3.2 version

Post by super.user » Tue Jan 16, 2018 10:20 am

Also I have noticed new tages in posts. I think install script has added them.

Write following post as example:
<r>some text:<br/>
- click "Change"<br/>
- click "Change"<br/>

<URL url="https://localhost/phpbb3/imgs"><LINK_TEXT text="https:/localhost/imgspath.img">some url-</LINK_TEXT></URL><br/>
<br/>
Best regards.</r>

And here errors. URL and LINK_TEXT tages are in line 11 :

Code: Select all

phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 77: DOMDocument::loadXML(): Specification mandate value for attribute Trash in Entity, line: 11
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 77: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 11
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 77: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag URL line 11 in Entity, line: 11
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 77: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: r line 1 and URL in Entity, line: 11
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 77: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 11
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 39: Trying to get property of non-object
When I change URL tag in this way
<URL>some url</URL>
The error is gone.
But I made it manualy in my database.

I noticed that /bin/phpbbcli.php db:migrate --safe-mode script change [url=someurl] to <URL src=someurl>someurl</URL>



Also I'm using phpbb Native Fulltext search backend.

I hope all this information will help us find solution of this problem =)

User avatar
JoshyPHP
Code Contributor
Posts: 908
Joined: Mon Jul 11, 2011 12:28 am

Re: Got error during search after update to 3.2 version

Post by JoshyPHP » Wed Jan 17, 2018 2:47 pm

Try removing your censored words, that could be related.
I wrote the thing that does BBCodes in 3.2.

Post Reply

Return to “Custom BBCode Development and Requests”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests