Tables with cells not working after update to 3.1.5 (Solved! Solution attached in new post)

Get help developing custom BBCodes or request one.
Post Reply
User avatar
saiyoucho
Registered User
Posts: 28
Joined: Fri Feb 20, 2009 4:09 am

Tables with cells not working after update to 3.1.5 (Solved! Solution attached in new post)

Post by saiyoucho » Sun Jul 05, 2015 4:23 pm

Hello.

I recently managed to update our test forum from 3.0.x to 3.1.5.
Everything seems to work correctly except some custom bbcodes. I managed to get all bbcodes except the table system to work again.

I tried to find a solution to this on these support forums but none of the threads have been any help. I found some people having similar issues but the solutions didn't help with my issue.

We use 3 custom bbcodes for our highscore threads in the forums and it becomes horrible to overlook them if they wont work with the new version of phpbb.

These are the 3 bbcodes used on the forums.

Cell
bbcode usage

Code: Select all

[CELL]{TEXT}[/CELL]
html replacement

Code: Select all

<td width="100" style="line-height: 100%; border-color: #000000; padding: 9px;" valign=top>{TEXT}</td>
Row
bbcode usage

Code: Select all

[ROW]{TEXT}[/ROW]
html replacement

Code: Select all

<tr>{TEXT}</tr>
Table
bbcode usage

Code: Select all

[TABLE]{TEXT}[/TABLE]
html replacement

Code: Select all

<div style="line-height: 0px"><table style="border-collapse: collapse; border-color: #000000;" cellpadding="0" cellspacing ="0" width=100% border="1">{TEXT}</table></div>

On the old forum where everything is working is looks like this:
Image

However, on phpBB 3.1.5 on the newly updated test forum it looks like this:
Image


And this is the same code used in both images.

Code: Select all

[table][cell][center][color=#BF0000][size=150][u]The Embodiment of Scarlet Devil - Normal[/u][/size][/color][/center][/cell][/table][table][row][cell][b][center]Reimu A[/center][/b][/cell][cell][b][center]Reimu B[/center][/b][/cell][/row]

[row][cell]01. 180,653,540 - C - chum - 0,322% [url=http://replays.gensokyo.org/download.php?id=21306]Replay[/url]
02. 103,688,380 - C - Sai - 0.246% - [url=http://replays.gensokyo.org/replays/th06/th6_udSi23.rpy]Replay[/url]
03. 95,495,920 - C - Sodamachine - 0.264%
04. 82,158,640 - C - Rheeve - 0,300% - [url=http://replays.gensokyo.org/replays/th06/th6_udRe01.rpy]Replay[/url]
05.
06.
07.
08.
09.
10.[/cell]

[cell]01. 214,300,180 - C - chum - 0.223%
02. 163,811,960 - C - Sodamachine - 0.470%
03. 95,896,720 - C - Rheeve - 0.361% [url=http://replays.gensokyo.org/download.php?id=22951]Replay[/url]
04.
05.
06.
07.
08.
09.
10.[/cell][/row][/table][table][row][cell][b][center]Marisa A[/center][/b][/cell][cell][b][center]Marisa B[/center][/b][/cell][/row]

[row][cell]01. 169,718,960 - C - chum - 0,316%
02. 108,232,350 - C - KennyMan666 - 0,50%
03.
04.
05.
06.
07.
08.
09.
10.[/cell]

[cell]01. 196,497,200 - C - chum - 0,217% [url=http://replays.gensokyo.org/download.php?id=21453]Replay[/url] 
02. 187,003,870 - C - SKD - 0,369% - [url=http://replays.gensokyo.org/download.php?id=17408]Replay[/url]
03. 162,696,500 - C - Sodamachine - 0,297%
04. 114,320,610 - C - Adauchi - 0,248%
05. 90,860,160 - C - Kiyoshi - 0.25%
06.
07.
08.
09.
10.[/cell][/row][/table]
Any help fixing this would be greatly appreciated. This example is just one of the easier to read highscore topics so it would become quite gruesome if the more advanced ones didn't work.


EDIT:
One of my friends believe it might be an issue with the css sheets in the new version of phpBB. He said the the cell lines appeared if the turned of the css in his browser.

If it is an issue with css I wonder where the setting that makes the border disappear is.

If selecting "no style" in firefox, the borders appear and they disappear again when re-selecting basic pagestyle. It really seems there might be something in the css that prevents the borders from appearing.
Last edited by saiyoucho on Sun Jul 12, 2015 9:02 pm, edited 2 times in total.

User avatar
saiyoucho
Registered User
Posts: 28
Joined: Fri Feb 20, 2009 4:09 am

Re: Tables with cells not working after update to 3.1.5

Post by saiyoucho » Tue Jul 07, 2015 8:33 am

I wasn't completely sure before, but is this the right forum for this question or is the Custom BBCode Development and Requests better?
viewforum.php?f=438

As one of my friends noticed before, this seems to be a problem with changed css between the new and old versions but I'm not sure if it could also be solved by changing or replacing the current bbcode for the table formatting.

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 21454
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Not watching cricket

Re: Tables with cells not working after update to 3.1.5

Post by Mick » Tue Jul 07, 2015 8:45 am

saiyoucho wrote:or is the Custom BBCode Development and Requests better?
Yes.
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

User avatar
saiyoucho
Registered User
Posts: 28
Joined: Fri Feb 20, 2009 4:09 am

Re: Tables with cells not working after update to 3.1.5

Post by saiyoucho » Sun Jul 12, 2015 9:01 pm

Good news! After messing around with the bbcodes for a while I've now managed to solve the table issue.
The codes only needed some slight tweaking to work as before with the new phpBB.

Here are the new bbcodes for anyone who is having similar issues:

Code: Select all

BBcode:
[CELL]{TEXT}[/CELL]

Html replacement:
<td width="100" style="line-height: 100%; outline: thin solid black; padding: 9px;" valign=top>{TEXT}</td>

Name:
Cell

Code: Select all

BBcode:
[ROW]{TEXT}[/ROW]

Html replacement:
<tr>{TEXT}</tr>

Name:
Row

Code: Select all

BBcode:
[TABLE]{TEXT}[/TABLE]

Html replacement:
<div style="line-height: 0px; border: 1px solid black;"><table style="border-collapse: collapse;" width=100%>{TEXT}</table></div>

Name:
Table
Here is a screenshot of how the table looks with the new code running on the latte forum style. I also tested it with prosilver and it looks just fine, although the table gets stretched because prosilver is a fullscreen style.
Image

And for comparison here is the old code running on the old forum:
Image

Pretty much identical.

User avatar
Puchahawa
Registered User
Posts: 768
Joined: Sat Jan 01, 2011 10:33 pm
Name: Randy

Re: Tables with cells not working after update to 3.1.5 (Solved! Solution attached in new post)

Post by Puchahawa » Mon Jul 13, 2015 12:32 am

nicely done saiyoucho. :) Works with the Aero theme also.

User avatar
saiyoucho
Registered User
Posts: 28
Joined: Fri Feb 20, 2009 4:09 am

Re: Tables with cells not working after update to 3.1.5 (Solved! Solution attached in new post)

Post by saiyoucho » Mon Jul 13, 2015 2:40 pm

Glad it could be of help to someone else too. I'm certainly not the best at working with custom BBCodes so I was really happy to get it to work again, even if the code probably could be improved somehow.

gpinpin
Registered User
Posts: 17
Joined: Fri May 29, 2015 9:16 am

Re: Tables with cells not working after update to 3.1.5 (Solved! Solution attached in new post)

Post by gpinpin » Thu Mar 03, 2016 10:54 pm

Merci
Ca fonctionne
Mais je ne peux pas diminuer la largeur du tableau même si les cellules ont besoin de moins de place

A+ Gpinpin

google translat
Thank you
It works
But I can not reduce the width of the table even if the cells need less space

A + Gpinpin

Ré edition
Le seul souci c'est qu'ici on est en 3.0.x.... Hors nous c'est pour le 3.1.8
forum en phpbb 3.2.5 et php 7.2.17

Post Reply

Return to “Custom BBCode Development and Requests”