Making a div using column-count into a BBCode? | SOLVED

Get help developing custom BBCodes or request one.
Post Reply
niftysmith
Registered User
Posts: 11
Joined: Wed Mar 28, 2018 3:24 pm

Making a div using column-count into a BBCode? | SOLVED

Post by niftysmith » Wed Mar 28, 2018 3:28 pm

I've seen this elsewhere on other phpBB forums:

[columns=3]text text text[/columns] and it creates a dynamic 3-column text block.

I've gone ahead and made the code:

Code: Select all

[columns={NUMBER}]{TEXT}[/columns]
Which calls up this:

Code: Select all

<div style="width:100%; margin:0px auto; -webkit-column-count: {NUMBER}; -moz-column-count: {NUMBER}; column-count: {NUMBER};">{TEXT}</div>
But when I actually attempt to implement it in my posts, it doesn't work. Now, I'm a web designer and am very new to BBCode but not new to HTML/CSS. I"m not sure what I'm doing wrong here, as all my logic says that the three-column (or however many columns I want!) text block should show up.

Can anyone tell me what I'm missing?

When I use it in a post, it doesn't render.
Last edited by niftysmith on Wed Mar 28, 2018 4:04 pm, edited 1 time in total.

niftysmith
Registered User
Posts: 11
Joined: Wed Mar 28, 2018 3:24 pm

Re: Making a div using column-count into a BBCode?

Post by niftysmith » Wed Mar 28, 2018 3:46 pm

Okay, the strangest thing is this: When I preview my post using the code above, it works. When I post it, it doesn't.

So the previewed post shows three columns, but the posted content just shows [columns=3]text text text[/columns]. This seems like a deeper issue, perhaps with my style? Or something else?

niftysmith
Registered User
Posts: 11
Joined: Wed Mar 28, 2018 3:24 pm

Re: Making a div using column-count into a BBCode?

Post by niftysmith » Wed Mar 28, 2018 4:03 pm

Nevermind. Fixed.

Topic unnecessary now that I've fiddled while waiting.

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 64223
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: Making a div using column-count into a BBCode? | SOLVED

Post by Lumpy Burgertushie » Wed Mar 28, 2018 4:28 pm

care to explain what the problem was and how you fixed it? just for the benefit of others that have the same or similar problem.


rob ert
I am available for custom work on a donation basis. Please send me a PM with your needs.

Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

niftysmith
Registered User
Posts: 11
Joined: Wed Mar 28, 2018 3:24 pm

Re: Making a div using column-count into a BBCode? | SOLVED

Post by niftysmith » Tue Apr 10, 2018 12:40 pm

I had to clear my cache. ;)

Post Reply

Return to “Custom BBCode Development and Requests”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests