3.2.5 video BBcode showing black

Get help developing custom BBCodes or request one.
Post Reply
GoranPavles
Registered User
Posts: 10
Joined: Sat Jun 10, 2017 11:24 pm

3.2.5 video BBcode showing black

Post by GoranPavles » Sat Dec 29, 2018 9:56 am

Hi, I just recently updated from 3.0.12 to 3.2.5 which seems to have worked fine.
While looking through the posts, I noticed that any video BBcodes weren't working and only showed black.
After some research, I learned that the new version stores text and bbcodes as xml instead of html, and that a reparse fixes this issue.
I ran the reparse and now all BBcodes seem to work, but the video only shows balck squares. Any idea where this comes from and how to fix?
blackSquareVideo.JPG
you can see the problem here

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.2.5
What is your board's URL? http://effectivetds.com/updateForum
Who do you host your board with? justhost.com
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
What is the most recent action performed on your board? Update from a previous version of phpBB3
Is registration required to reproduce this issue? No
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? No
What version of phpBB3 did you update from? phpBB 3.0.12
What styles do you currently have installed? we_universal
What language(s) is your board currently using? British English
Which database type/version are you using? I Don't Know
What is your level of experience? New to PHP and phpBB
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? just the update. to fix it, I reparsed all richt text using a CLI command
Please describe your problem. the video BBcode only shows black
Generated by SRT Generator

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 21053
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Watching cricket - definitely

Re: 3.2.5 video BBcode showing black

Post by Mick » Sat Dec 29, 2018 10:03 am

Have you tried it with the default prosilver? Can you post the html replacement you use in the bbcode please?
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

GoranPavles
Registered User
Posts: 10
Joined: Sat Jun 10, 2017 11:24 pm

Re: 3.2.5 video BBcode showing black

Post by GoranPavles » Sat Dec 29, 2018 10:16 am

Of course. I used the standard one from https://www.phpbb.com/customise/db/bbcode/video/

Same issue if I set my user preference to show in proSilver.

Code: Select all

[video]{URL}[/video]

Code: Select all

<div class='bbvideo' data-url='{URL}' style='width: 640px; height: 390px; margin: 2px 0; display: inline-block; background: #000; color: #fff; overflow: hidden; vertical-align: bottom;'><div style='height: 100%;'><script>if (typeof bbmedia == 'undefined') { bbmedia = true; var e = document.createElement('script'); e.async = true; e.src = 'bbmedia.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(e, s); }</script></div><div style='text-align: right; height: 14px; margin-top: -14px; padding-right: 2px; font: 10px/10px Verdana; color: #555;'><a style='color: #105289; text-decoration: none;' href='http://phpbbex.com/' target='_blank'>phpBB</a> &#91;video&#93;</div></div>

Code: Select all

Insert video: [video]http://youtube.com/url[/video]

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 21053
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Watching cricket - definitely

Re: 3.2.5 video BBcode showing black

Post by Mick » Sat Dec 29, 2018 10:36 am

Most people use the Media Embed extension with 3.2 these days, no custom bbcodes required.

There is a user that knows the text formatter better than anyone else:
JoshyPHP wrote:Poke
he may be able to help with your specific bbcode.
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

GoranPavles
Registered User
Posts: 10
Joined: Sat Jun 10, 2017 11:24 pm

Re: 3.2.5 video BBcode showing black

Post by GoranPavles » Sat Dec 29, 2018 10:55 am

Hi Mick,

Thanks, I saw the media extension and can use it for future posts. But all my older posts already have [video] in their content. I'd like to get those to work as well if possible.
Is there maybe an easy way to replace '[video]' with '[media]' in all posts? would that even work?

Thanks

GoranPavles
Registered User
Posts: 10
Joined: Sat Jun 10, 2017 11:24 pm

Re: 3.2.5 video BBcode showing black

Post by GoranPavles » Sat Dec 29, 2018 11:09 am

Oh boy...it's working now! There was a script blocker in my browser! :oops:

GoranPavles
Registered User
Posts: 10
Joined: Sat Jun 10, 2017 11:24 pm

Re: 3.2.5 video BBcode showing black

Post by GoranPavles » Mon Dec 31, 2018 2:45 pm

Is there any way to make the browser understand that the bbcode for video is secure??

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 66238
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: 3.2.5 video BBcode showing black

Post by Lumpy Burgertushie » Mon Dec 31, 2018 5:15 pm

never seen that bbcode before. anyway, in your html replacement you do not have https for the protocol. I would try adding the s in the url in the html replacement.


robert
I am available for custom work on a donation basis. Please send me a PM with your needs.

Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

OK, so what's the speed of dark?

kwakaphp
Registered User
Posts: 16
Joined: Mon Dec 22, 2008 10:46 am
Name: Bazz

Re: 3.2.5 video BBcode showing black

Post by kwakaphp » Sat Feb 16, 2019 6:38 am

Lumpy Burgertushie wrote:
Mon Dec 31, 2018 5:15 pm
never seen that bbcode before. anyway, in your html replacement you do not have https for the protocol. I would try adding the s in the url in the html replacement.


robert
Robert's on the money. 8-)

I know it's not the same code but with the international move from http to https, it'll trap more than one of us.

My code

BBCode Usage: Not changed.

Code: Select all

[youtube]{SIMPLETEXT}[/youtube]
HTML Replacement: Old

Code: Select all

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/{SIMPLETEXT}"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/{SIMPLETEXT}" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>
HTML Replacement: New. Simply added the two missing "s" and all is good.

Code: Select all

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/{SIMPLETEXT}"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/{SIMPLETEXT}" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

User avatar
Tastenplayer
Registered User
Posts: 249
Joined: Thu Jul 03, 2014 9:20 pm
Location: Switzerland
Name: Jutta Koliofotis
Contact:

Re: 3.2.5 video BBcode showing black

Post by Tastenplayer » Sat Feb 16, 2019 4:59 pm

As long as you have inserted the flash player BBcode, there will always be problems.
Every member in the browser has to unlock this for your forum first. There is no other solution (Except for the Youtube videos, there are other codes) . Unless you insert each video again. What I should also do already long ago with me in the forum. :oops: Suddenly I don't see a player anymore (video and mp3) and I can't unlock it in my browser (Firefox). Fortunately I have an extension to the video (convertet as mp4) file upload.

Code: Select all

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v={IDENTIFIER}[/youtube]

Code: Select all

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/{IDENTIFIER}&rel=en&fs=1&color1=0x234900&color2=0xd4d4d4"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/{IDENTIFIER}&rel=en&fs=1&color1=0x234900&color2=0xd4d4d4" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Code: Select all

YouTube: [youtube]Link zum YouTube Video[/youtube]
However, if you install the official media extension from .com. Can you get problems if you insert videos with the code from the extension at the same time as a BBcode Youtube Code. This didn't work for me everywhere, so I still installed the s9e/mediaembed extension in my forum. But I have still phpbb 3.2.1 installed.
My phpBB Style Board & MoreBROWSERLING - Test your style live in all IE Versions
Released Ahoi & Ahoi_junior
Be the best version of yourself rather than a bad copy of someone else!
Excuse me for my English, but I learned the language by speaking to people and not at school. The best online Translator

User avatar
DarKMaSk
Registered User
Posts: 38
Joined: Mon Aug 13, 2012 7:29 pm
Contact:

Re: 3.2.5 video BBcode showing black

Post by DarKMaSk » Tue Mar 26, 2019 7:23 am

I've been searching for a solution with which my forum users can embed a YouTube video inside a post. My first preference was BBCode because plugin may mess up the forum and it happened already with the SCEditor extension. So, I was looking for a successful BBCode and I found one and it is working beautifully. Here is the code:

Put this in BBCode usage:

Code: Select all

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v={IDENTIFIER}[/youtube]
Put this in HTML replacement :

Code: Select all

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/{IDENTIFIER}" frameborder="0" allowfullscreen>
</iframe>
Put this in Help line text:

Code: Select all

Insert YouTube URL of the video – Example: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0BU8M0sCXAM[/youtube]
It is working for me in php 3.2.5. Please reply with your experience after using this code.

Regards.

Code courtesy:https://www.dohangout.com/forum/viewtopic.php?t=159
Be a Phoenix... Reborn and rise from the ashes of failure.

panhead
Registered User
Posts: 674
Joined: Sat Dec 20, 2003 8:17 pm

Re: 3.2.5 video BBcode showing black

Post by panhead » Tue Apr 02, 2019 8:58 am

As long as you have inserted the flash player BBcode, there will always be problems.
Every member in the browser has to unlock this for your forum first.
How do you remove that one? It's not in the list of bbcodes.

Post Reply

Return to “Custom BBCode Development and Requests”