[DEV] Button menu

A place for Extension Authors to post and receive feedback on Extensions still in development. No Extensions within this forum should be used within a live environment!
Scam Warning
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

IMPORTANT: Extensions Development rules

IMPORTANT FOR NEEDED EVENTS!!!
If you need an event for your extension please read this for the steps to follow to request the event(s)
User avatar
yasser33311
Registered User
Posts: 266
Joined: Sat Jul 27, 2013 1:27 pm
Location: algeria
Name: yasser ghe
Contact:

Re: [DEV] Button menu

Post by yasser33311 » Mon Oct 05, 2015 7:22 pm

when turn ext OFF without Disable it, bottom corner don't returned as default and search box not visible.
PhpBB Services - install, update, upgrade, customize: PM

User avatar
M.O.B.
Registered User
Posts: 927
Joined: Tue Jan 04, 2005 1:07 am
Location: San Diego CA USA
Contact:

Re: [DEV] Button menu

Post by M.O.B. » Sun Oct 11, 2015 8:23 pm

I really love this extension. Was using something very similar in 3.0.x

I'd like to learn how to do a "dirty trick" so it doesn't show for mobile phones, since the menu is not yet fixed to work for responsive?

You can get technical, I can handle it. :)

Thanks again, and great job! :)

Hoping for something like this:

Code: Select all

<! IF RESPONSIVE -->
do this
<!-- ENDIF -->
or done with css?
Image

User avatar
masterbiz
Registered User
Posts: 52
Joined: Thu Dec 20, 2012 8:31 am

Re: [DEV] Button menu

Post by masterbiz » Sat Oct 31, 2015 4:57 pm

I had to do a restore system configuration phpbb now I view this extension thanks! ;)

radyk
Registered User
Posts: 19
Joined: Thu Jun 18, 2015 7:39 pm

Re: [DEV] Button menu

Post by radyk » Tue Nov 10, 2015 5:55 pm

Thank you for this...I would love it responsive but it does work.

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 66740
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: [DEV] Button menu

Post by Lumpy Burgertushie » Sun Nov 22, 2015 4:15 pm

anyone know what it does not work with prosilver_se?

thanks,
robert
I'm baaaaaccckkkk. still doing work on donation basis. PM your needs.

Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

If a tree falls in the forest and nobody is there, does it make a sound?

User avatar
badger949
Registered User
Posts: 46
Joined: Thu Apr 16, 2015 6:00 am
Location: California
Name: Tom Munguia

Re: [DEV] Button menu

Post by badger949 » Thu Nov 26, 2015 1:36 am

the extension doesn't look right on mobile view

User avatar
Theriddler1
Registered User
Posts: 448
Joined: Sat Aug 27, 2011 11:00 pm
Location: NL
Name: Theriddler❶
Contact:

Re: [DEV] Button menu

Post by Theriddler1 » Wed Jan 13, 2016 8:46 pm

great extension thank for picking this up. When testing, the color blue stays stuck, even if you choose another color.

i think it have something to do within listener.php, there is one typo error on line 63

Code: Select all

$rootref = &$context->get_root_ref();
Should be

Code: Select all

$rootref = $context->get_root_ref();
notice the &

After testing further, everything you set within the acp exention configuration doesn't been set.
It does say settings saved but still blue no mather what color you take, no uppercase letters ect...

Thanks for investigating this weird behaviour.
Last edited by Theriddler1 on Wed Jan 13, 2016 9:28 pm, edited 1 time in total.
Theriddler - Moderator @ phpBB.nl | phpBBservice.nl Team-member
ImageSupport Tools | Image My Extensions | buy me a beer Image

User avatar
dmzx
Registered User
Posts: 774
Joined: Fri Sep 05, 2014 6:48 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: [DEV] Button menu

Post by dmzx » Wed Jan 13, 2016 9:02 pm

Will check on it ;)
Contact me on dmzx-web.net
 Need a Host or buy me a beer Donate and try binance.com

User avatar
kasimi
Extension Customisations
Extension Customisations
Posts: 3907
Joined: Sat Sep 10, 2011 7:12 pm
Location: Germany
Contact:

Re: [DEV] Button menu

Post by kasimi » Wed Jan 13, 2016 11:11 pm

Theriddler1 wrote:

Code: Select all

$rootref = &$context->get_root_ref();
Should be

Code: Select all

$rootref = $context->get_root_ref();
The & is supposed to be there. get_root_ref() returns a reference to the template data's root node allowing you to modify it. See also its declaration: public function &get_root_ref(). If it wasn't a reference, you'd be modifying a copy and the template data would be unchanged.

In this extension's case it doesn't really matter though as the $rootref isn't written to, only read from, but it's still a good idea to leave the & for clarity.

khris
Registered User
Posts: 33
Joined: Sun Aug 02, 2015 8:05 pm

Re: [DEV] Button menu

Post by khris » Wed Feb 17, 2016 11:41 pm

Hello dmzx,

great work in my opinion but responsive is missing :( i read the whole thread now an saw few requests for responsive design. Can you guide us how to make it responsive or update your extension?

thanks in advance
Khris


-- EDIT: Ok now i found a way to make it reponsive on my smartphone as well. I changed inside the buttonmenu.css this

Code: Select all

#menu {
  margin:  auto;
  height: 30px;
  max-width: 1180px;
  min-width: 625px;
}
into this

Code: Select all

#menu {
  height: 30px;
  max-width: auto;
  min-width: auto;
}
Problem now is, when there are more than one or 2 buttons it destroys the view on mobile phones because the button drop into a second line. Now it would be nice to have same switch from showing all buttons to one drop down menu like on phpbb.com ABout / Downloads / Customise and so on

regards
Khris

User avatar
KhurramMunawar
Registered User
Posts: 534
Joined: Tue Mar 25, 2014 2:20 am
Location: Islamabad, Pakistan
Name: Khurram Munawar
Contact:

Re: [DEV] Button menu

Post by KhurramMunawar » Sun Apr 10, 2016 3:09 pm

Is this great extension still under development ??
My forum:
DearHelper.org
Get Free Traffic To Your Website
Trafficonic.com - Free Traffic To Your Website

User avatar
dmzx
Registered User
Posts: 774
Joined: Fri Sep 05, 2014 6:48 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: [DEV] Button menu

Post by dmzx » Sun Apr 10, 2016 5:39 pm

Yes still active ;)
Contact me on dmzx-web.net
 Need a Host or buy me a beer Donate and try binance.com

User avatar
M.O.B.
Registered User
Posts: 927
Joined: Tue Jan 04, 2005 1:07 am
Location: San Diego CA USA
Contact:

Re: [DEV] Button menu

Post by M.O.B. » Sun Jun 19, 2016 6:29 pm

Until a fix is made to this menu for mobile devices (I wish phpBB would share their menu). I added this to my CSS files in order to not display the menu for such devices.:

Code: Select all

@media (max-width: 800px) { 
	#menu { 
		display: none; 
	} 
}
Since I used theme that inherits from prosilver, I placed that code at the bottom of my stylesheet.css -- but if you guys use prosilver, I guess you can put it in the responsive.css file.
Image

User avatar
thecaretaker1
Registered User
Posts: 49
Joined: Tue Dec 30, 2014 8:38 pm

Re: [DEV] Button menu

Post by thecaretaker1 » Fri Jun 24, 2016 6:48 pm

The up and down buttons in the acp for the parent buttons doesn't do anything. Is there another way I can switch the order of the parent buttons without deleting all the sub-buttons and re-entering all the links?

User avatar
M.O.B.
Registered User
Posts: 927
Joined: Tue Jan 04, 2005 1:07 am
Location: San Diego CA USA
Contact:

Re: [DEV] Button menu

Post by M.O.B. » Sat Jun 25, 2016 12:36 am

thecaretaker1 wrote:The up and down buttons in the acp for the parent buttons doesn't do anything. Is there another way I can switch the order of the parent buttons without deleting all the sub-buttons and re-entering all the links?
If you have too many links, then it takes a while for it to start moving a button up or down. Just keep doing until you see it move.

For example let's say you have a total of 99 button links (total within several parent buttons). And you created a new one, and you want to place this new button in position number 33, well you are going to have to click the UP arrows up to a lot of times until you start noticing the link to move up. -- That's a rough sketch example, but give it a try.
Image

Post Reply

Return to “Extensions in Development”