[3.2][RC] Site Logo

A place for Extension Authors to post and receive feedback on Extensions still in development. No Extensions within this forum should be used within a live environment!
Ideas Centre
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

IMPORTANT: Extensions Development rules

IMPORTANT FOR NEEDED EVENTS!!!
If you need an event for your extension please read this for the steps to follow to request the event(s)
GoesOn
Registered User
Posts: 413
Joined: Sun Mar 05, 2017 7:31 pm

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by GoesOn » Thu Aug 24, 2017 12:35 am

Galixte de EzCom wrote:
Thu Aug 24, 2017 12:21 am
GoesOn wrote:
Thu Aug 24, 2017 12:06 am
Galixte de EzCom wrote:
Wed Aug 23, 2017 10:51 pm
If this extension doens’t appear in ACP, CUSTOMISE tab, Manage extensions page you have to fix the folder path on your FTP, from the phpBB root folder to the extension folder. Check, check and again. ;)

An example, the composer.json file from this extension should have this path: ./ext/david63/sitelogo/composer.json.

Check if you didn’t put the extension folder by mistake in ./ext/phpbb/david63/sitelogo/ all the time i see this problem.
If I understand you correctly, does the folder end up on the wrong page because it's recurring that people are wrong? Then maybe fix it?
Then I also do not know if I missed something but where does it matter that how to make my own logo can not see anything if it is meant to have its own logo on its side?
Please share some screenshots from your FTP client to show the extension folder. With these we’ll help you.
http://www.bilddump.se/bilder/201708240 ... 233.25.png
English is not my native language :!:

User avatar
Galixte de EzCom
Registered User
Posts: 804
Joined: Mon Oct 04, 2004 11:14 pm
Location: France
Name: Raphaël M.
Contact:

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by Galixte de EzCom » Thu Aug 24, 2017 6:05 am

You don’t see the problem? Compare: ./ext/phpbb/david63/sitelogo/ with your folder in ./ext/, do you see these don’t have the same folder names?

You uploaded a folder named: ./ext/david63-sitelogo-3.2/ instead of: ./ext/
in which you need to have: /david63/ in which you need to have: /sitelogo/.
  1. Rename the /david63-sitelogo-3.2 folder to /sitelogo/,
  2. in ./ext/ folder create a new folder named in /david63
  3. put the /sitelogo/ folder /david63.
Most extensions downloaded from GitHub don’t have the correct folders to be ready for installation. So, each time you have to rename these with the appropriated folder names. In all extensions, you have a composer.json file, on the line 2 you will alway find the names from these two folders: /authorname/extensionname/ and you need to place these in ./ext/ folder, on your FTP space.
Communau EzCom
Image « Traductions d’extensions & styles pour phpBB 3.1.x & 3.2.x ».
ImageLists of all extensions identified for phpBB 3.1.x & 3.2.x.
ImageLists of all styles identified for phpBB 3.1.x & 3.2.x.

GoesOn
Registered User
Posts: 413
Joined: Sun Mar 05, 2017 7:31 pm

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by GoesOn » Thu Aug 24, 2017 6:43 pm

Galixte de EzCom wrote:
Thu Aug 24, 2017 6:05 am
You don’t see the problem? Compare: ./ext/phpbb/david63/sitelogo/ with your folder in ./ext/, do you see these don’t have the same folder names?

You uploaded a folder named: ./ext/david63-sitelogo-3.2/ instead of: ./ext/
in which you need to have: /david63/ in which you need to have: /sitelogo/.
  1. Rename the /david63-sitelogo-3.2 folder to /sitelogo/,
  2. in ./ext/ folder create a new folder named in /david63
  3. put the /sitelogo/ folder /david63.
Most extensions downloaded from GitHub don’t have the correct folders to be ready for installation. So, each time you have to rename these with the appropriated folder names. In all extensions, you have a composer.json file, on the line 2 you will alway find the names from these two folders: /authorname/extensionname/ and you need to place these in ./ext/ folder, on your FTP space.
The most difficult ext I've ever seen, everyone does not understand how to do, why not make it easy from the start for others who are not programmers? Then I do not understand how I get my own logo because that's the meaning of it? Well, it will be possible until further notice when something is easier.
English is not my native language :!:

User avatar
Galixte de EzCom
Registered User
Posts: 804
Joined: Mon Oct 04, 2004 11:14 pm
Location: France
Name: Raphaël M.
Contact:

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by Galixte de EzCom » Thu Aug 24, 2017 8:27 pm

Extensions published on GitHub aren’t dedicated to public users but developers.

Maybe it’s the reason why the developers don’t make an effort to propose their extensions ready to install. ;)
Communau EzCom
Image « Traductions d’extensions & styles pour phpBB 3.1.x & 3.2.x ».
ImageLists of all extensions identified for phpBB 3.1.x & 3.2.x.
ImageLists of all styles identified for phpBB 3.1.x & 3.2.x.

User avatar
david63
Jr. Extension Validator
Posts: 12962
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by david63 » Thu Aug 24, 2017 8:29 pm

GoesOn wrote:
Thu Aug 24, 2017 6:43 pm
The most difficult ext I've ever seen, everyone does not understand how to do, why not make it easy from the start for others who are not programmers? Then I do not understand how I get my own logo because that's the meaning of it? Well, it will be possible until further notice when something is easier.
Part of the process of developing extensions is to get feedback from users and if you are finding problems with it then I would appreciate your feedback.
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email or as they will be ignored

Havym
Registered User
Posts: 20
Joined: Sun Jan 29, 2017 3:50 pm
Location: Netherlands
Name: Marco

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by Havym » Wed Sep 06, 2017 1:57 pm

M.O.B. wrote:
Sun Apr 16, 2017 8:12 am
Great extension!

I also wish that it would auto-resize the logo's width and height in progressive (mobile) view.

My current logo's size is:

Code: Select all

width: 567 px
height: 106 px
So what I had to do is TURN OFF progressive option in this extension, so it will still show my logo for devices with widths smaller than 700 px.

I added the logo's pixel sizes (as listed above).

Then I added this to the bottom of my stylesheet.css for my custom theme that inherits from prosilver.


I would love that the height size would also automatically adjust, but haven't yet figured it out. I know that 100% doesn't work. :(
I fixed it a little bit by modifying responsive.css in the template by adding height. Its not auto but it works fine for me.

Code: Select all

	.logo {
		/* change display value to inline-block to show logo */
		display: none;
		float: none;
		padding: 10px;
		height: 50px;
	}

TPReggie
Registered User
Posts: 29
Joined: Sun Aug 18, 2013 3:05 pm

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by TPReggie » Tue Sep 12, 2017 8:27 am

Hi, I seem to be having an issue with the extension in that it seems to be no longer showing the banner at the correct size. Height is fine, width is not. This worked fine when I first installed the extension, in fact it worked fine for a few weeks – and then suddenly stopped.

I have made no changes to the forum since installing this mod that I can think of.
I have tried uninstalling and re-installing, disabling and re-enabling and so on, however this has no effect. It may be something as simple as my banner is too big – however I cannot see a size limit anywhere, unless it is obvious and I have missed it. I could not find a readme in the extension folder, and there is no limit restrictions mentioned in the extension settings in the admin panel.

Any help and advice to resolve this would be appreciated, thank you.

• The style that you are using – Black (v 3.2.1)
• The browser that you are using – occurs in all browsers. Have tested in Chrome, Edge and Internet Explorer.
• Details of the relevant settings from the ACP – see image below for Banner Options.
Image

This is the link to the banner I am using: http://www.tangmerepilots.co.uk/images/logo_hd.png

• Other extensions installed – See image below for installed extension list.
Image

• A link to the site showing the problem: http://www.tangmerepilots.co.uk/NewForum/
• If possible an image of the problem: See image below
Image

User avatar
david63
Jr. Extension Validator
Posts: 12962
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by david63 » Tue Sep 12, 2017 9:21 am

Do you have the problem when you use the prosilver style?
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email or as they will be ignored

TPReggie
Registered User
Posts: 29
Joined: Sun Aug 18, 2013 3:05 pm

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by TPReggie » Tue Sep 12, 2017 10:51 am

david63 wrote:
Tue Sep 12, 2017 9:21 am
Do you have the problem when you use the prosilver style?
Hi David, thanks for the reply. Yes I do have it using Prosilver natively as well. In fact the issue is worse in Prosilver.

See below.
Image

smitch6
Registered User
Posts: 1
Joined: Mon Oct 02, 2017 7:14 pm

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by smitch6 » Mon Oct 02, 2017 8:03 pm

Hi New user so pls be gentle
I want to change my logo on a new fresh install V 3.2.1
I uploaded the unzipped package to ext/ but it didn't show up on the extension page
so i tried ext/phpbb but it still hasn't shown up

what am i doing wrong pls?

User avatar
canonknipser
Registered User
Posts: 1131
Joined: Thu Sep 08, 2011 4:16 am
Location: Germany
Name: Frank Jakobs
Contact:

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by canonknipser » Mon Oct 02, 2017 8:27 pm

smitch6 wrote:
Mon Oct 02, 2017 8:03 pm
...
I uploaded the unzipped package to ext/ but it didn't show up on the extension page
so i tried ext/phpbb but it still hasn't shown up

what am i doing wrong pls?
see first post: ->
david63 wrote:
Sun Jan 08, 2017 10:59 am
Upload the unzipped files to root/ext/david63/sitelogo
Greetings
Frank
phpbb.de support team member
English is not my native language
New arrival - Extensions and scripts for phpBB
no support via PM or mail

mihalis19
Registered User
Posts: 32
Joined: Sun Oct 15, 2017 7:37 pm

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by mihalis19 » Mon Oct 23, 2017 7:50 am

hello!
can i use this extension with we_universal style?

User avatar
david63
Jr. Extension Validator
Posts: 12962
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by david63 » Mon Oct 23, 2017 9:25 am

mihalis19 wrote:
Mon Oct 23, 2017 7:50 am
hello!
can i use this extension with we_universal style?
If it is prosilver based then it should work.
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email or as they will be ignored

mihalis19
Registered User
Posts: 32
Joined: Sun Oct 15, 2017 7:37 pm

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by mihalis19 » Mon Oct 23, 2017 3:59 pm

nice!!!! its works very good!
i want to ask something else.!!

i dont want to have a sitename in ACP-->Board Settings --> Sitename so i havent filled up this.
But: i want to make some changes .example. in emails that board can send to users.
there i can see that there is a value {SITENAME}. i think that this value is taken from the ACP-->Board Settings --> Sitename but as i told i havent filled up this so in the user's email this is blank!

What i have to do for not having sitename in my header but also value {SITENAME} can take the name of my site.
can i do this from your extension?
thanks

janus_zonstraal
Registered User
Posts: 1731
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: [3.2][RC] Site Logo

Post by janus_zonstraal » Tue Oct 24, 2017 9:54 am

i dont want to have a sitename in ACP-->Board Settings --> Sitename so i havent filled up this.
Why :?:
Sorry! My English is bat ;) !!!

Post Reply

Return to “Extensions in Development”

Who is online

Users browsing this forum: andares, Bermudez, Bing [Bot], david63, faisal004003, Hippie459MN, nou nou, Raul [ThE KuKa], remoss, VOLKERMORD and 39 guests