[3.2][RC] Privacy Policy

A place for Extension Authors to post and receive feedback on Extensions still in development. No Extensions within this forum should be used within a live environment!
Anti-Spam Guide
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

IMPORTANT: Extensions Development rules

IMPORTANT FOR NEEDED EVENTS!!!
If you need an event for your extension please read this for the steps to follow to request the event(s)
User avatar
tojag
Registered User
Posts: 288
Joined: Thu Aug 07, 2014 8:00 am
Location: Warsaw, Poland, EU
Name: Gregory

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by tojag » Fri Mar 23, 2018 11:27 pm

tojag wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:01 pm
Edit:
The names are probably taken from phpbb_profile_lang because when I changed the value of the lang_name field in this table it changed in UCP.

Edit2:
You can create a new CPF field called phpbb_LOCATION where LOCATION in your language. I checked, it works, but... the difficulty will be if you need diacritics.

User avatar
3Di
Registered User
Posts: 12436
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milan (IT) Frankfurt (DE)
Name: Marco
Contact:

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by 3Di » Fri Mar 23, 2018 11:30 pm

Froddelaar wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:24 pm
3Di wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:22 pm
Froddelaar wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:19 pm
3Di wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:16 pm
Froddelaar wrote:
Fri Mar 23, 2018 3:29 pm
& in UCP, the "Location" field cannot be translated, I see no language string for that in the files.
That's a native string, common.php
'LOCATION' => 'Location',

You may override it I guess, in ACP/users / profilefields / [b]phpbb_location[/b] ...

at the bottom of that page http://prntscr.com/ivjv4n
It's translated in the language/nl/common.php file

Code: Select all

'LOCATION'							=> 'Locatie',
But still in English in this ext
Look at my screenshot, instead of LOCATION digit Locatie, what happens?
But that will also show "Locatie" to English users .. ?
At the top/left corner of that box there is the iso code of the language you are bound to override.. see http://prntscr.com/ivk08h

Moreover, you could create a "fake user" for your testings, set its language to EN and see ;)

I am assuming that it will work this way, I didn't say it is for sure.

You're the tester, gimme the answer we all are looking for :)
Want to compensate me for my interest? Donate
Please PM me only to request paid works. Thx.
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades
My development's activity º PhpStorm's proud user

User avatar
3Di
Registered User
Posts: 12436
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milan (IT) Frankfurt (DE)
Name: Marco
Contact:

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by 3Di » Fri Mar 23, 2018 11:30 pm

tojag wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:27 pm
tojag wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:01 pm
Edit:
The names are probably taken from phpbb_profile_lang because when I changed the value of the lang_name field in this table it changed in UCP.

Edit2:
You can create a new CPF field called phpbb_LOCATION where LOCATION in your language. I checked, it works, but... the difficulty will be if you need diacritics.
phpbb_location already exists, natively.
Want to compensate me for my interest? Donate
Please PM me only to request paid works. Thx.
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades
My development's activity º PhpStorm's proud user

User avatar
tojag
Registered User
Posts: 288
Joined: Thu Aug 07, 2014 8:00 am
Location: Warsaw, Poland, EU
Name: Gregory

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by tojag » Fri Mar 23, 2018 11:35 pm

Each language has its entry in this table (phpbb_profile_lang). Probably David disregards the lang_id in this table.

User avatar
3Di
Registered User
Posts: 12436
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milan (IT) Frankfurt (DE)
Name: Marco
Contact:

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by 3Di » Fri Mar 23, 2018 11:46 pm

tojag wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:35 pm
Each language has its entry in this table (phpbb_profile_lang). Probably David disregards the lang_id in this table.
Changing string in ACP CPF as per the above does not add any entry to that table. http://prntscr.com/ivk6v3
Froddelaar wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:24 pm
But that will also show "Locatie" to English users .. ?
You can override that string as I said on a per lang basis (Board's lang), it just overrides the native language/template var (makes it unused).
Tested... http://prntscr.com/ivk5px It shows the field if a value was selected, like "berlin" so to speak..

Or else set to yes Show field if no value was selected:
Want to compensate me for my interest? Donate
Please PM me only to request paid works. Thx.
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades
My development's activity º PhpStorm's proud user

User avatar
tojag
Registered User
Posts: 288
Joined: Thu Aug 07, 2014 8:00 am
Location: Warsaw, Poland, EU
Name: Gregory

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by tojag » Sat Mar 24, 2018 12:01 am

Field CPF description You can change from ACP it is no problem, but here is some error (in extension) - the same applies to the USERNAME description. Displays the name from the first installed language.
I had two languages (lang_id = 1, lang_id = 2). It showed from the first (lang_id = 1). I removed the first one. It showed the second (lang_id = 2) which became the first one. I turned on the first one, it became the second one (lang_id = 3). The names were from the first installed (lang_id = 2).
Last edited by tojag on Sat Mar 24, 2018 12:11 am, edited 1 time in total.

User avatar
3Di
Registered User
Posts: 12436
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milan (IT) Frankfurt (DE)
Name: Marco
Contact:

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by 3Di » Sat Mar 24, 2018 12:05 am

tojag wrote:
Sat Mar 24, 2018 12:01 am
Field CPF description You can change from ACP it is no problem, but here is some error (in extension) - the same applies to the USERNAME description. Displays the name from the first installed language.
I had two languages (lang_id = 1, lang_id = 2). It showed from the first (lang_id = 1). I removed the first one. It showed the second (lang_id = 2) which became the first one. I turned on the first one, it became the second one (lang_id = 3). The names were from the first installed (lang_id = 2).
That's probably something (as you supposed) to be checked on the code on a per user/lang basis, indeed.

I don't know the code yet, just interested because I see I can make an add-on for this extension, maybe in the future.
tojag wrote:
Sat Mar 24, 2018 12:01 am
oftopic
3Di wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:46 pm
tojag wrote: ↑
24 Mar 2018, 00:35
But that will also show "Locatie" to English users .
Please, this is not my words.
Sorry, I noticed it before you posted this one, as you can see I have already changed my quoted text above, without notices. ;)
Want to compensate me for my interest? Donate
Please PM me only to request paid works. Thx.
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades
My development's activity º PhpStorm's proud user

User avatar
Froddelaar
Registered User
Posts: 775
Joined: Tue Mar 29, 2016 3:45 am
Location: Aalst (Belgium)
Name: Andy Dm
Contact:

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by Froddelaar » Sat Mar 24, 2018 12:17 am

3Di wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:30 pm
Froddelaar wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:24 pm
3Di wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:22 pm
Froddelaar wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:19 pm
3Di wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:16 pm

That's a native string, common.php
'LOCATION' => 'Location',

You may override it I guess, in ACP/users / profilefields / [b]phpbb_location[/b] ...

at the bottom of that page http://prntscr.com/ivjv4n
It's translated in the language/nl/common.php file

Code: Select all

'LOCATION'							=> 'Locatie',
But still in English in this ext
Look at my screenshot, instead of LOCATION digit Locatie, what happens?
But that will also show "Locatie" to English users .. ?
At the top/left corner of that box there is the iso code of the language you are bound to override.. see http://prntscr.com/ivk08h

Moreover, you could create a "fake user" for your testings, set its language to EN and see ;)

I am assuming that it will work this way, I didn't say it is for sure.

You're the tester, gimme the answer we all are looking for :)
Nothing changed.. I think it would be better if this language string is added to this ext ..
Because now we are just making it to complicated for all users with a different language :lol:
Wij promoten UW muziek in ons forum & delen alles via Sociale media!
Muziek wordt ook toegevoegd in de playlist van
textradio.be!
Mail uw single + hoesje + info naar: info@muziekpromo.net of Solidjeuh@textradio.be
===============
Onze Website: https://www.muziekpromo.net

User avatar
3Di
Registered User
Posts: 12436
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milan (IT) Frankfurt (DE)
Name: Marco
Contact:

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by 3Di » Sat Mar 24, 2018 12:21 am

Froddelaar wrote:
Sat Mar 24, 2018 12:17 am
Nothing changed..
3Di wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:46 pm
You can override that string as I said on a per lang basis (Board's lang), it just overrides the native language/template var (makes it unused).
Tested... http://prntscr.com/ivk5px It shows the field if a value was selected, like "berlin" so to speak..

Or else set to yes Show field if no value was selected:
Want to compensate me for my interest? Donate
Please PM me only to request paid works. Thx.
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades
My development's activity º PhpStorm's proud user

User avatar
tojag
Registered User
Posts: 288
Joined: Thu Aug 07, 2014 8:00 am
Location: Warsaw, Poland, EU
Name: Gregory

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by tojag » Sat Mar 24, 2018 12:23 am

Go to "ACP->User and groups->Custom profile fields-> phpbb_location-> settings" and change it in language options for every installed language.

User avatar
Froddelaar
Registered User
Posts: 775
Joined: Tue Mar 29, 2016 3:45 am
Location: Aalst (Belgium)
Name: Andy Dm
Contact:

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by Froddelaar » Sat Mar 24, 2018 12:29 am

3Di wrote:
Sat Mar 24, 2018 12:21 am
Froddelaar wrote:
Sat Mar 24, 2018 12:17 am
Nothing changed..
3Di wrote:
Fri Mar 23, 2018 11:46 pm
You can override that string as I said on a per lang basis (Board's lang), it just overrides the native language/template var (makes it unused).
Tested... http://prntscr.com/ivk5px It shows the field if a value was selected, like "berlin" so to speak..

Or else set to yes Show field if no value was selected:
tojag wrote:
Sat Mar 24, 2018 12:23 am
Go to "ACP->User and groups->Custom profile fields-> phpbb_location-> settings" and change it in language options for every installed language.
Sorry guy's, I did not see the NL field the first time, only saw EN.
It works now! Thank you all for the help and explanation! ;)

@David, just the problem with those external link then
viewtopic.php?f=456&t=2464776&start=15#p14970956
Wij promoten UW muziek in ons forum & delen alles via Sociale media!
Muziek wordt ook toegevoegd in de playlist van
textradio.be!
Mail uw single + hoesje + info naar: info@muziekpromo.net of Solidjeuh@textradio.be
===============
Onze Website: https://www.muziekpromo.net

User avatar
tojag
Registered User
Posts: 288
Joined: Thu Aug 07, 2014 8:00 am
Location: Warsaw, Poland, EU
Name: Gregory

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by tojag » Sat Mar 24, 2018 12:32 am

No problem :) But USERNAME is only in first installed language. I don't know how can change it.

User avatar
david63
Jr. Extension Validator
Posts: 14056
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by david63 » Sat Mar 24, 2018 8:08 am

I think I have lost track of this. Are we all happy with the CPF field names for multiple languages?

Not sure what the problem is with USERNAME but I have added it to the language file.

Will take a look at the external link issue - it is not an extension that I have any knowledge of as it is not something that I use.

I would suggest that you hold off on translations for a while as there are a lot of changes in the language files.
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email as they will be ignored

User avatar
david63
Jr. Extension Validator
Posts: 14056
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by david63 » Sat Mar 24, 2018 11:45 am

Froddelaar wrote:
Fri Mar 23, 2018 3:29 pm
I have this ext installed: External Links Open in New Window
https://www.phpbb.com/customise/db/extension/elonw/

Users can click on links, the popup message opens and says you can't use links untill they accept the cookies. BUT after closing the popup, the websites still opens in a new tab.
Not sure I understand this. That extension will open an external link in a new window/tab but there are no external links on a normal phpBB index page and I cannot see any problem when that extension is installed
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email as they will be ignored

User avatar
Froddelaar
Registered User
Posts: 775
Joined: Tue Mar 29, 2016 3:45 am
Location: Aalst (Belgium)
Name: Andy Dm
Contact:

Re: [3.2][RC] Privacy Policy

Post by Froddelaar » Sat Mar 24, 2018 1:14 pm

david63 wrote:
Sat Mar 24, 2018 11:45 am
Froddelaar wrote:
Fri Mar 23, 2018 3:29 pm
I have this ext installed: External Links Open in New Window
https://www.phpbb.com/customise/db/extension/elonw/

Users can click on links, the popup message opens and says you can't use links untill they accept the cookies. BUT after closing the popup, the websites still opens in a new tab.
Not sure I understand this. That extension will open an external link in a new window/tab but there are no external links on a normal phpBB index page and I cannot see any problem when that extension is installed
At the bottom I have some external links
https://www.muziekpromo.net
When you click on them you get a popup from your extension. That users need to accept the terms before they can click on links. But the link still opens after closing the popop message. So this is in conflict with the privacy settings of this ext..
Wij promoten UW muziek in ons forum & delen alles via Sociale media!
Muziek wordt ook toegevoegd in de playlist van
textradio.be!
Mail uw single + hoesje + info naar: info@muziekpromo.net of Solidjeuh@textradio.be
===============
Onze Website: https://www.muziekpromo.net

Post Reply

Return to “Extensions in Development”

Who is online

Users browsing this forum: Froddelaar, Google [Bot] and 16 guests

cron