How do I drop multiple tables at once in phpMyAdmin?

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Anti-Spam Guide
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
User avatar
wilkc
Registered User
Posts: 251
Joined: Wed Mar 27, 2002 2:43 am
Location: Tampa, FL
Contact:

How do I drop multiple tables at once in phpMyAdmin?

Post by wilkc »

I'm running phpMyAdmin v 2.6.4-pl4 ... and I can't remember where to go or how to set my boards default style.

Please help as I'm having difficulty upgrading to 3.0.3 until I reset my style to the default through phpMyAdmin.
Last edited by stevemaury on Sat Nov 22, 2008 3:03 pm, edited 2 times in total.
Reason: topic icon changed to solved
NWTAMPA.COM
Serving NW Tampa
User avatar
Tripp
Former Team Member
Posts: 1358
Joined: Sun May 20, 2007 5:14 am
Location: G'boro, North Carolina
Name: Tripp
Contact:

Re: How to set Default Style in phpMyAdmin?

Post by Tripp »

Backup your database before you try anything.

Go into the phpbb_config table and then hit browse. Should be on page 3 if you don't have any mods installed, default_style, and edit it. Change the config value to 1 for prosilver.
The box said 'You need Windows XP or better' .... so I installed linux.

Formerly Drugs
User avatar
wilkc
Registered User
Posts: 251
Joined: Wed Mar 27, 2002 2:43 am
Location: Tampa, FL
Contact:

Re: How to set Default Style in phpMyAdmin?

Post by wilkc »

Hey, thanks for the help ... I appreciate it.

I don't use MyAdmin very often...probably only when Im upgrading my board and I screw up. Seems more often than not, the phpBB upgrade does not go well.

In any event, I also noticed that within my db I see three sets of (I'll call them variables)(you call them tables?) tables with three different phpbb version prefixes. The current set is 'phpbbre_' but I have two other sets labeled 'phpbb_' and phpbb303' <--the latter doesn't mean version number, just a coincindence.

How do I delete the sets I don't use or want anymore?
NWTAMPA.COM
Serving NW Tampa
User avatar
wilkc
Registered User
Posts: 251
Joined: Wed Mar 27, 2002 2:43 am
Location: Tampa, FL
Contact:

Re: How to set Default Style in phpMyAdmin?

Post by wilkc »

Maybe another way to say this is, "what is the syntax I use to drop all the table that take the form 'phpbbxxx_' in one step?

Right now I'm having to select each table individually and running the drop operation ... but that's taking way too long...
NWTAMPA.COM
Serving NW Tampa
User avatar
wilkc
Registered User
Posts: 251
Joined: Wed Mar 27, 2002 2:43 am
Location: Tampa, FL
Contact:

Re: How do I drop multiple tables at once in phpMyAdmin?

Post by wilkc »

Nevermind...I found how to do it on the 'structure' tab. That was easy.
NWTAMPA.COM
Serving NW Tampa
Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”