Problem when posting

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Ideas Centre
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
User avatar
CipriaN0
Registered User
Posts: 19
Joined: Fri Jan 14, 2005 11:04 pm
Location: Canada

Problem when posting

Post by CipriaN0 » Fri Dec 12, 2008 12:34 am

i have the folowing problem after trying to post something in a topic

Code: Select all

Eroare generală
SQL ERROR [ mysql4 ]

Incorrect string value: '\xC4\x83 pen...' for column 'post_text' at row 1 [1366]

SQL

INSERT INTO phpbb_posts (forum_id, poster_id, icon_id, poster_ip, post_time, post_approved, enable_bbcode, enable_smilies, enable_magic_url, enable_sig, post_username, post_subject, post_text, post_checksum, post_attachment, bbcode_bitfield, bbcode_uid, post_postcount, post_edit_locked, topic_id) VALUES (3, 2, 0, '205.206.255.183', 1229041960, 1, 1, 1, 1, 1, '', 'Stiri Poli 2008-2009', 'Maxim, varianta de rezervă pentru Bozovici\n\nPoli are o altă variantă de rezervă, dacă transferul lui Bozovici va pica\n\nFlorin Maxim (27 de ani), pus pe liber de Farul Constanţa, a primit dezlegare să se transfere la orice echipă care achită suma de 150.000 de euro "rechinilor". "M-aş bucura enorm să se concretizeze ceva. Am mai jucat la UMT şi cunosc bine Timişoara. Deocamdată nu am primit nimic concret, dar pentru mine ar fi o adevărată provocare să joc la Poli. Sînt şi foştii mei colegi de la Sportul acolo şi ar fi interesant să ne reunim" , a explicat Maxim.', '578df08aa6b86c1ccddec2ab2992a822', 0, '', 'ofjaq0fb', 1, 0, 2)

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 174
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/functions_posting.php
LINE: 1871
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: posting.php
LINE: 1001
CALL: submit_post(



this is on a fresh install, fresh db and everything.

User avatar
CipriaN0
Registered User
Posts: 19
Joined: Fri Jan 14, 2005 11:04 pm
Location: Canada

Re: Problem when posting

Post by CipriaN0 » Fri Dec 12, 2008 7:33 pm

does anyone else have this problem?

User avatar
enea
Registered User
Posts: 43
Joined: Mon May 19, 2008 11:31 pm
Location: Albania, Tirana

Re: Problem when posting

Post by enea » Fri Dec 12, 2008 7:41 pm

Ok, I got this issue too. This happens when the language pack you use doesn't support certain characters that aren't of your language.

I use Albanian in my board. If I try to post a text (in German for ecxample) that has some characters like "ü", I'll get same error as you do.

Edit:
No problems for the character "ü", but for some of the characters in yor text, yes ( ş )

User avatar
CipriaN0
Registered User
Posts: 19
Joined: Fri Jan 14, 2005 11:04 pm
Location: Canada

Re: Problem when posting

Post by CipriaN0 » Fri Dec 12, 2008 8:05 pm

so normal latin caracters should be fine ? because i just wrote a message without using special caracters and it worked.

User avatar
enea
Registered User
Posts: 43
Joined: Mon May 19, 2008 11:31 pm
Location: Albania, Tirana

Re: Problem when posting

Post by enea » Fri Dec 12, 2008 8:18 pm

Yes, everytime you get that general error, check for non suported characters.

User avatar
CipriaN0
Registered User
Posts: 19
Joined: Fri Jan 14, 2005 11:04 pm
Location: Canada

Re: Problem when posting

Post by CipriaN0 » Sat Dec 27, 2008 4:47 pm

is there no other way of correcting this problem?

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”