Admin Approval

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Get Involved
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
HaydenBB
Registered User
Posts: 26
Joined: Wed May 20, 2009 8:15 pm
Location: Chicago/Arkansas/Jamaica

Admin Approval

Post by HaydenBB » Wed May 20, 2009 8:22 pm

I have searched the knowledge base and I am unable to locate the answer. I have a forum set-up for Admin Approval to register. So where does Admin give approval? On a test register I received an email stating the user info and that Admin would need to approve the register for the web site. So where does Admin or a Moderator give approval?

Sorry for the basic question as I am new to all of this but I am trying. :oops:

Thanks!

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69111
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Admin Approval

Post by KevC » Wed May 20, 2009 8:26 pm

An email will go to the address used in your account.
That will have 2 links.
One to check the profile and one to activate the account.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

HaydenBB
Registered User
Posts: 26
Joined: Wed May 20, 2009 8:15 pm
Location: Chicago/Arkansas/Jamaica

Re: Admin Approval

Post by HaydenBB » Wed May 20, 2009 8:35 pm

I have not received an email for this. I must have a setting wrong somewhere. Where do I start to solve this problem.

Thanks!

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69111
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Admin Approval

Post by KevC » Wed May 20, 2009 8:40 pm

Admin panel
general
email settings

If you have SMTP off it might be worth looking at the server email options to check phpmail is running.

If it's on, check with your hosts that you have the right settings.

Either way it's worth asking your hosts if the mail from the site is going out ok.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

HaydenBB
Registered User
Posts: 26
Joined: Wed May 20, 2009 8:15 pm
Location: Chicago/Arkansas/Jamaica

Re: Admin Approval

Post by HaydenBB » Wed May 20, 2009 8:57 pm

I received an emai as a new user that stated the admin would need to approve. So I assumed since I did receive this email that the phpmail is workjing correctly. However as an admin I don't know where to go to approve the new user! Or is it also supposed to send me an email too to approve the new user? If so I never received it but not sure where to go to see it.

I am so confused! ;)

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69111
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Admin Approval

Post by KevC » Wed May 20, 2009 9:01 pm

It sends an email to the address used in your admin account (and to any other admins). Check the junk mail box for that account address.

That email has a link to activate the new account.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

HaydenBB
Registered User
Posts: 26
Joined: Wed May 20, 2009 8:15 pm
Location: Chicago/Arkansas/Jamaica

Re: Admin Approval

Post by HaydenBB » Wed May 20, 2009 9:03 pm

OK, I assumed it was as you have stated. However I never received an email to approve the new user. My email accounts work. I have checked the junk box and nothing there. I did that before I ever sent a message here. :)

Any other ideas?

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69111
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Admin Approval

Post by KevC » Wed May 20, 2009 9:16 pm

In the email settings try reducing the E-mail package size to 0
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

HaydenBB
Registered User
Posts: 26
Joined: Wed May 20, 2009 8:15 pm
Location: Chicago/Arkansas/Jamaica

Re: Admin Approval

Post by HaydenBB » Wed May 20, 2009 9:38 pm

OK, I'll try that.....Thanks!

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69111
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Admin Approval

Post by KevC » Wed May 20, 2009 9:42 pm

And just to reiterate, as a lot of people mix this up, the activation email is going to the address in your own admin account and not the one in the email settings.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

HaydenBB
Registered User
Posts: 26
Joined: Wed May 20, 2009 8:15 pm
Location: Chicago/Arkansas/Jamaica

Re: Admin Approval

Post by HaydenBB » Wed May 20, 2009 9:45 pm

Hmmm, that could be it! Where do I find that at? Sorry for such a basic question but at this point my head i spinning! :(

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69111
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Admin Approval

Post by KevC » Wed May 20, 2009 9:52 pm

It's the one in your own profile. The user control panel.
You're an admin. It's your email address that you entered when you made the account on installation.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

HaydenBB
Registered User
Posts: 26
Joined: Wed May 20, 2009 8:15 pm
Location: Chicago/Arkansas/Jamaica

Re: Admin Approval

Post by HaydenBB » Wed May 20, 2009 9:58 pm

duh! :lol:

I told you my head was spinning! I found it and changed it now I will try registering as a different user. Hopefully it will work this time! Thanks for all your help!

HaydenBB
Registered User
Posts: 26
Joined: Wed May 20, 2009 8:15 pm
Location: Chicago/Arkansas/Jamaica

Re: Admin Approval

Post by HaydenBB » Wed May 20, 2009 10:09 pm

That was it! I really appreciate your help in this!

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”