Page 1 of 1

Users not recieving PM notification emails!

Posted: Tue Aug 25, 2009 2:30 pm
by oxfordsi
Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.0.5
Who do you host your board with? Freezone.co.uk
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
Is your board a fresh install or a conversion? Fresh Install
Do you have any MODs installed? Yes
What MODs do you have installed?
Ultimate Points MOD
Contact Board Admin MOD
Status MOD
Gallery MOD
Blog MOD
MODS Database MOD
When did your problem begin? A few days ago.. suddenly clicked what was occuring
Please describe your problem. None of my users (and myself) and receiving email notifications for PM's received from other members. I have CC'd myself in a few emails sent out which i have always received through my own email account but the same account is not allowing me (or my users) to receive notifications of new PM's.
What styles do you currently have installed? Prosilver (default)
What language(s) is your board currently using? English / Polish
Which database type/version are you using? I Don't Know
What is your level of experience? New to PHP but not phpBB
Generated by SRT Generator ($Rev: 3036 $)

Re: Users not recieving PM notification emails!

Posted: Wed Aug 26, 2009 2:24 pm
by oxfordsi
Bump - anyone?!

It seems to be just PM notifications. All other notifications are coming through ok.

Re: Users not recieving PM notification emails!

Posted: Fri Aug 28, 2009 2:35 pm
by narqelion
Any errors in the ACP -> Maintenace -> Error log? What is your package size set to in the ACP -> E-mail settings page? :)

Re: Users not recieving PM notification emails!

Posted: Fri Aug 28, 2009 3:08 pm
by internet_nobody
I have the same problem, all other emails are sending but not the PM notifications. I've not got any of those mods installed, so its probably not a problem with them...if that's any help.

Re: Users not recieving PM notification emails!

Posted: Fri Aug 28, 2009 3:26 pm
by oxfordsi
I have just put a new install / server onto a separate domain and sent a message to myself from a test account and after 5 minutes the notification came through.

That may be the answer?!

Re: Users not recieving PM notification emails!

Posted: Fri Aug 28, 2009 4:49 pm
by oxfordsi
actually scrap my last update. It seems only the admin can recieve notifications. Users can not. Surely this is a software issue given the fresh install?

Re: Users not recieving PM notification emails!

Posted: Fri Aug 28, 2009 9:46 pm
by narqelion
narqelion wrote:Any errors in the ACP -> Maintenace -> Error log? What is your package size set to in the ACP -> E-mail settings page? :)

Re: Users not recieving PM notification emails!

Posted: Fri Aug 28, 2009 9:59 pm
by oxfordsi
Hooray... Success.

Changed the email package size to 0 from 200 which has resolved the issue.

Re: Users not recieving PM notification emails!

Posted: Sat Aug 29, 2009 3:28 pm
by narqelion
The default package size in a new install is 50, so it's interesting that yours was 200 :o but by setting it to zero you have disabled the queue so that they are sent immediately. :)

Re: Users not recieving PM notification emails!

Posted: Sun Aug 30, 2009 6:13 pm
by oxfordsi
narqelion wrote:by setting it to zero you have disabled the queue so that they are sent immediately. :)
Isn't that a good thing?

Re: Users not recieving PM notification emails!

Posted: Sun Aug 30, 2009 6:16 pm
by internet_nobody
Thanks for your PM oxfordsi - sorry couldn't reply as i've not got 5 posts yet. It somehow fixed for me by changing to sending through the smtp server.

Not sure if changing the package size to 0 is the best idea, won't some hosts object to that?

Re: Users not recieving PM notification emails!

Posted: Mon Aug 31, 2009 12:26 pm
by narqelion
oxfordsi wrote:Isn't that a good thing?
It's fine. You can use the queue or not its totally up to you. :)