Subscriptions via email not working.

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Suggested Hosts
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
Absinthe Minded
Registered User
Posts: 7
Joined: Sat Oct 03, 2009 12:10 pm

Subscriptions via email not working.

Post by Absinthe Minded »

Hello all,

I've been running phpbb for a few months now and I have to say that I'm absolutely delighted with it. It's really good, from install, to upgrade, to backup, to everything! Except one thing:

I've recently created a 'To Do' list for urgent matters for my staff and I'd really like all of us to be able to receive new replies / topics notifications via email - it would also be nice for my clients that use the forum too.

I'm running phpbb ver. 3.0.5 and my mail settings appear to be correct - I can post them all if you need to take a look. I've set the SMTP settings to my personal BT account, and later I changed these to the SMTP settings provided by my hosting company, but neither seem to work.

I occassionally get a message through, but it's never consistent. I know that you need to visit the forum before getting new notifications, so it's not that.

If any of you guys can help, I'd really appreciate it and it would make an excellent forum solution just perfect!

All the best,
Nick.
Last edited by Absinthe Minded on Sat Oct 03, 2009 8:46 pm, edited 1 time in total.
User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51451
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: Subscriptions via email not working.

Post by stevemaury »

Does other email work on your board? Mass email? PM notifications? Registration activation?

Also, what happens if you set use SMTP to No in E-mail settings?
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)
Absinthe Minded
Registered User
Posts: 7
Joined: Sat Oct 03, 2009 12:10 pm

Re: Subscriptions via email not working.

Post by Absinthe Minded »

Hi Steve,

Yes, everything else seems to work - I've just tested them all:

PM - OK
Mass email (I only sent to one user) - OK
New user registration (email recieved at new user account, and email received at admin account) - OK
I'm just going to test SMTP to no, as you suggested.

Will post back soon.

Cheers,
Nick.

Edit: OK, just tested it with SMTP set to no.
I do know that the account I'm using needs SMTP, but thought I'd confirm it for you anyways.

I tried a post from another account and didn't receive a notification.
I also sent another Mass email, and it flagged an error in the ACP when I sent it.

The error log says:

E-mail error
» EMAIL/PHP/mail()
/forum/adm/index.php

I've set SMTP back to yes.

Cheers,
Nick.
User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51451
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: Subscriptions via email not working.

Post by stevemaury »

Do you have any MODs installed?
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)
Absinthe Minded
Registered User
Posts: 7
Joined: Sat Oct 03, 2009 12:10 pm

Re: Subscriptions via email not working.

Post by Absinthe Minded »

Nope.
Absinthe Minded
Registered User
Posts: 7
Joined: Sat Oct 03, 2009 12:10 pm

Re: Subscriptions via email not working.

Post by Absinthe Minded »

Hang on, the mail I sent with the SMTP off has just arrived.

Wierd.
Absinthe Minded
Registered User
Posts: 7
Joined: Sat Oct 03, 2009 12:10 pm

Re: Subscriptions via email not working.

Post by Absinthe Minded »

And here are a couple of screenshots:
SMTP Settings
SMTP Settings
email2.jpg (35.4 KiB) Viewed 200 times
General Settings
General Settings
email1.jpg (63.25 KiB) Viewed 200 times
In the error log, it looks like both of the two SMTP settings are having problems (BT and Streamline).
Attachments
Error Log
Error Log
errlog.jpg (59.76 KiB) Viewed 199 times
User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51451
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: Subscriptions via email not working.

Post by stevemaury »

So just leave SMTP off and let php sendmail do its thing.
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)
Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”